19. kesäkuuta 2014

Perunaruusut ja pannacotta!




 


Varaslähtö juhannukseen on otettu täällä juuri nyt. Ajattelin heittää jalat sohvalle ja nollata kaikki työkiireet pois. Hidas laskeutuminen alkoi perunaruusujen tekemisellä - pieni apulainen kuori ja juustohöyläili perunasta äidille valmiita lastuja. Lastut käännellään öljyssä ja asetellaan riviin limittäin. Sen jälkeen voidaan lasturivi rullata ruusuksi ja sujauttaa muffinivuokaan. Uunissa pidetään perunoita noin 10 minuuttia 200 asteessa. Päälle voi ropsautella suolaa, pähkinöitä tai yrttejä. Jälkiruokana pannacotta toimii aina, liivatetta en mökillä käytä vaan annan hyytelösokerin valmistaa herkun.

Ihanaa juhannusta sinne, herkutellaan, huilataan ja juhlitaan kesän kauneinta juhlaa!
Ilona

Pannacotta
5dl kermaa
1dl hyytelösokeria
1tl vaniljasokeria
1dl pilttiä

Kiehautetaan kerma ja sokerit. Lisätään piltti ja kaadetaan herkku laseihin. Lasit sujautetaan puoleksi tunniksi jääkaappiin jäähtymään.

4 kommenttia:

Ihanaa olisi lukea viestisi!