26. tammikuuta 2012

Haparoivin askelin!

Seison tien päässä ja saan päättää juoksenko sen päähän vai haparoinko tunnustellen tulevaan.  Katson menneitä vuosia varmasti haikeana, mutta tiedän, että en kadu koskaan päätöstäni luopua Sateenkaarentaa-yrityksestä. Tunne mikä on olla tänään tässä on jotain mitä en olisi koskaan kuvitella tuntevani. 

Uusi elämä odottaa minua ja voi kuinka jännitänkään sitä - mitä kaikkea se minulle voi vielä opettaa. Olen sitä mieltä, ettei voi odottaa uutta jos ei menneestä voi luopua - kyllä minä pelkään miten käy, mutta luotan samalla siihen, että elämä kantaa. Olen valinnut tämän hiekkaisen tien ja usein olen seisonut samassa kohtaa, uskaltamatta kuitenkaan kääntyä sille. Nyt on aika - hymyilen katsoessa kauniita muistoja taaksepäin. Päiviini on kuulunut työtä, niin kovin paljon työtä, ihanaa ja palkitsevaa, mutta nyt on aika huilata. Uuden kirjan kirjoittamisen olen jo aloittanut ja kannen malleja jo ihaillutkin. Opetan kurssilla tuunauksen saloja ja opin niitä samalla itsekkin, avoimin mielin lähden seikkailuihin. Asiakkaita joista on tullut ystäviä kaipaan varmasti, sekä heitä jotka eivät enää tänne uuteen blogiini matkaa, mutta ehkäpä tilalle on tarkoitettu jotain muuta.

Riikalle Sateenkaarentaa toivon tuhansia onnenhetkiä ja minä jään vain varjona seuraamaan, tahdon niin paljon hyvää sinne.

Ihanaa on jos jäät tänne lukijaksi ja jäät samalla kulkemaan kanssani hiekkaista tietä mutkitellen, kaatuen, välillä alas mäkeä pyörien ja taas ylös nousten - polvet pyyhkien ja hymyillen - sillä sitähän on elämä.

Minun uusi elämäni alkaa tänään ja tässä, en ole pettynyt, enkä surullinen vaan valtavan iloinen siitä, että uskalsin seisoa sen takana mihin uskon. Tuntematon odottaa ja pelkään, mutta en sitä epäonnistumista tai väärin tekemistä. Olen niin tehnyt  monta kertaa, epäonnistunut ja tunaroinutkin urakalla, eihän sellainen meitä huonommaksi tee - vain heikoksi hetkittäin. Retki elämän on kääntynyt seikkailuksi. Yhä hiutaleet satavat sekaan kyyneleiden, mutta en enää osaa sanoa ovatko kyyneleet onnen, kaipauksen, ilon, väsymyksen, helpotuksen vaiko pelkästään uuden odotuksen jännityksestä syntyneet.
Halauksin!
Ilona

25 kommenttia:

 1. Ilona, aivan upea teksti! Minä tulen ehdottomasti mukanasi tänne uuteen blogiin. Toivotan sinulle oikein onnekkaita sattumia ja tietä jonka varrella auringonkukat kasvavat. :) itsellänikin on tunne, että saatan kääntyä tai tehdä mutkan... ainakin hypyn :D

  VastaaPoista
 2. Kaikkea hyvää Sinulle tänne uuteen blogiisi. Olet tehnyt valtavia päätöksiä elämässäsi. Moni ei uskalla tehdä sitä yhtäkään.
  Upeaa, että jatkat kirjoittamista, sillä sen taidon sinä osaat niin hyvin. saat lukijasi lumoutumaan kuvistasi ja tarinastasi. Näin ainakin minulle on käynyt:)

  Ihanaa viikonloppua Sinulle toivotta toinen rintamamiestalollinen!

  VastaaPoista
 3. kiitos kaunein viesteistänne, jännittää tämä uusi blogi ja uusi elämäkin, ihanaa että tulitte piipahtamaan!
  Ilona

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle polullesi! Liityn ehdottomasti lukijaksesi ja toivotan sinulle hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä kuulostaa- Ja mielenkiintoiselta. Onnea uusiin tuuliin.

  VastaaPoista
 6. Minä olen nykyisin niin kiireinen ( työt häiritsee vapaa-aikaa) että harvoin ehdin kommentoimaan blogeissa. Mutta käyn täällä kyllä vaikka ei mitään jälkiä näkyisikään.

  Hyvää elämää, olemista kaikkea sinulle...

  -Krisse-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vain on lähdettävä uusille poluille,että kasvaa vielä pikkuisen ihmisenä.Kaikkea hyvää sinulle sinne ja täällä seuraillaan sinun elämääsi mielenkiinnolla.,näin blogin välityksellä:)

   Poista
 7. tuli niin mieleen oma käännekohta elämässä 7vuotta sitten kun miehen kanssa mietittiin, että minne tästä eteenpäin..iltatähti oli silloin yhden vuoden..siitä alkoi meidän matka perhekotivanhemmiksi, kaikki meni uusiksi, koti vaihtui Isoksi kodiksi, lapsia tuli kuusi lisää, eläimiä myös..
  mutta se oli meidän elämän paras käännekohta, uskalsimme jättää turvallisen palkkatyön ja lähteä työhön joka vie meidät kokonaan, suorastaan tulee iholle saakka :))
  Ihana kun sinusta vielä kuulee tämän blogin kautta, olen niin tykännyt seurata sinun askeleita kirjojen ja netin kautta
  ensiksi tuli oikein hätä, että älä jätä meitä, ja Ihana kun et jättänyt saamme nauttia edelleen kauniista kuvista ja teksteistäsi!!
  Enkelien matkassa on turvallista astua uusille poluille <3 <3
  jaana

  VastaaPoista
 8. Kiitos ystäväni ja halaukset! <3
  Uusia tuulia kohti kumpikin poluillaan, annetaan elämän kantaa ja uskotaan tulevaan..
  Onnea ja enkeleitä, olet aina ajatuksissa.

  Riikka

  VastaaPoista
 9. Ihailen rohkeuttasi Ilona! Varmasti pärjäät siinä, mitä aloitatkin, koska teet kaiken aina sydämellä. Tätä kautta myös onnittelut ja tsemppaukset Riikalle, tuoreelle yrittäjälle. Tulen viikon päästä lauantaina käväisemään vielä putiikilla :)

  VastaaPoista
 10. Oli ihanaa tulla tänne, tutuntuntosta :)

  VastaaPoista
 11. onnea uusiin tuuliin ilona :D kiitos ihanista kirjoituksista ja kyllä tulen tännekin haaveilemaan ja irtautumaan arjesta. <3

  VastaaPoista
 12. Aika on tullut vain jättää vanha ja katsoa ryppyjä jotka varmuudella ovat tulleet naurusta elämän. Olen onnekas saadessani jatkaa täällä ja pitää teidät lukijoinani.
  Halitus!
  Ilona

  VastaaPoista
 13. onnea uudelle elämänvaiheelle, innolla tulen lukijaksesi tänne uuteen blogiisi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotan myös paljon onnea uudelle tiellesi ja liityn ilomielin lukijaksi tähän uuteen blogiin. :)

   Poista
 14. Oi onnea Sinulle Ilona uudelle elämän polulle. Suuria päätöksiä olet tehnyt ja varmasti "vanhan" jättäminen on haikeaa, mutta uudet tuulet tuovat mukanaan kaikkea kivaa. Itsekkin aloitin uuden ammatin opiskelun 30 v työvuoden jälkeen, joten tiedän että uusi innoistaa, mutta myös ehkä hieman jännittää.
  Kerrohan terveisiä koko perheellesi että anopille.

  VastaaPoista
 15. Ilona, haluan toivottaa sinulle onnea uuden edessä! Olet rohkea Nainen ja pärjäät varmasti. Kuinka tärkeää meille kaikille onkaan toimia juuri niin kuin parhaaksi näemme ja tunnemme. Kaikkea hyvää Sinulle! Tulen poikkeamaan täällä valkoisessa puutalossa aina, kun huomaan uusia päivityksiä tulevan =)

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea Ilonalle uuden polun tassutteluun<3
  Mieluusti jatkan mukana täällä uudessa blogissasi!

  VastaaPoista
 17. Ilona,
  Kuulostaa upealta päätökseltä.ja sen tietää onko se oma juttu, ja olet kirjoittanut ja kuvannut ja se on tuntunut hyvältä...
  Hienoa, ja jään innolla seuraamaan askeleitasi...
  Nähdään kirjamessuilla :)

  Soile

  VastaaPoista
 18. Onnea uuteen Ilona!!Tulevaisuus tuo varmasti ihania uusia haasteita tullessaan! <3

  VastaaPoista
 19. Onnea haluan minäkin sinulle toivottaa uudelle polulle <3 Ja jään tänne seuraamaan matkaasi, josta tulee varmasti ihana! :)

  VastaaPoista
 20. Kiitos avoimuudestasi ja rehellisyydestäsi. On mukavaa ja ilahduttavaa, että jatkat edelleen bloggaamista. Olen vilpittömän onnellinen puolestasi, on hienoa osata päästää irti ja ottaa vastaan muutos. Esimerkkisi kannustaa ainakin minua tekemään omia rohkeita ratkaisuja sydämen ääntä kuunnellen. Toivotan kaikkea hyvää tähän hetkeen ja tuleviin hetkiin.

  VastaaPoista
 21. Ihana on lukea viestejänne ja niin kiitän kanssa elämisestä. Olen saanut valtavan määrän ihanaa postia ja kerron tässä samalla kaikille, että minua ei varsinaisesti vaivaa mikään muu kuin onni. Olen onnellinen päätöksestäni ja siitäkin, etten ole enää yrittäjä. Vuorokaudessa on vain niin vähän tunteja ja minun aika on käyttää ne toisin. Jos kuulisit huutaisin Jei onnesta ja siitä, että minulla on todellakin mahdollisuus vielä aloittaa ihan erilainen elämä.
  kiitos ihanainen kaikille kommentoijille!
  Ilona

  VastaaPoista
 22. Mulla meinasi mennä ohi kokonaan tämä uutinen.
  ONNEA uuteen ja valtavasti aihetta hymyyn jatkoosi toivoen täältä sairastuvalta =)
  Tietysti klikkaudun matkaan.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!