6. kesäkuuta 2015

Yhdessä sekunnissa kaikki on aivan toisin.




Minun perheeseeni kuuluu koira - Neilikka, jonka tehtävänä on olla ihan jokaisessa hetkessä mukana. Tänään tuo niin pieni - rakas on sairas. Korvatulehdus tälle lurppakorvalle oli se ylitsepääsemätön asia. En siis voi olla varoittamatta korvatippojen antamisesta
koiralle tai ihmiselle, ne voivat viedä kuulon - eläinlääkärin mukaan mahdollisuus on yksi tuhannesta. Olen yrittänyt nieleskellä itkua viikon -odottanut kuulon palautumista ja Neilikan katsetta huutaessani koiraa luokseni.

Tiedän teidän tietävän, mille se tuntuu - kun et voi auttaa - tai ettet voi tehdä enää mitään. Me siis päätimme halata enemmän, viittoa ja rakastaa paljon. Yksi hetki, ja elämässä kaikki onkin toisin.
Ilona




32 kommenttia:

  1. No huhhuh, itkua nieleskelin minäkin tämän luettuani, en tähän nyt muuta osaa sanoa kuin että parhaat mahdolliset konstit olette kyllä käyttöön ottaneet ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 ihana viesti - Neilikan hyristessä vieressä tuntuu juuri sille :)

      Poista
  2. voi pientä murua :/
    meilläkin viitotaan, halataan ja viitotaan uudestaan..tosin vanhuuden mukanaan tuomien juttujen seurausta meidän rakkaalle Paavolle Portugeesille <3 on se rankkaa tämä rakkauden määrä...
    ei muuta kuin haleja ja viittomia kyllä niillä pärjätään :)
    jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan on avuton olo itsellä -Neilikka itse ei taida onneksi edes ymmärtää, että jotain puuttuu.

      Poista
  3. Voi pientä - kyllä lemmikin ja perheenjäsenen sairastaminen sattuu sydämeen - tiedän juurikin, miltä tuntuu - meidän Viiru-kissaa on viimeisen kuukauden aikana juoksutettu lääkärissä parinkin merkkilaukun verran - ja diagnoosit eivät juuri lämmitä. Mutta parhaat hoitokeinot on teillä käytössä - ja samat ne ovat meilläkin.
    Toivottavasti kuulo vielä palailee Neilikalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kun ne osaisivat puhua - mutta kun eivät edes osaa kertoa kivusta. Toivotaan, että siellä Viiru paranee <3.

      Poista
  4. Voi pientä. Korvatulehdus on paha ja toistuu herkästi. Meidän edellisellä koiralla oli krooninen ja sille kyllä laitettiin aina lääkärin määräämiä tippoja heti kun huomasin olevan tulossa. Onneksi ei kuulo mennyt Toivottavasti Neilikka pian vastaa katseellaan kutssusi, se olisi ihana hetki, unbohtumaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osannut tippoja epäillä lainkaan. Soitin tuonne lääketehtaan eläinlääkärillekin ja kysyin, että voiko oikeasti enää mitään tehdä.

      Poista
  5. Voi ei! Kamalaa! Ymmärrän tuskan ihan täysin, sillä kuulo on yksi koiran tärkeimpiä aisteja. Onko mitään toivoa, että kuulo vielä palaisi? Rapsutuksia ja halauksia Neilikalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soittelin ihan ja kaikkialle - kuulon olisi pitänyt palautua viikossa. Kyllä minä vielä toivon, vaikka se kuulemma on epätodennäköistä. Jotenkin ihan hurjaa, että lääke on ihan vapailla markkinoilla ja siitä ei edes varoiteta annettaessa. Tämä on kuulemma riskinä kaikissa korvatipoissa - en kyllä uskaltaisi enää käyttää.

      Poista
  6. Oih, enpä tiennyt, että noin voi käydä :( Aikanaan vedestä tykännyt labbisystäväni kärsi usein korvaongelmista ja niitä hoidettiin milloin milläkin. Rautainen neitikoirani oli sitkeä hankalien luppakorviensa kanssa. Toivon, että Neilikka pääsee vielä nauttimaan kesän äänistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoinen yllätys oli meillekin - ikinä en olisi voinut kuvitella kuulon menetystä. Jospa toivon myös lujasti - ja kuulo palaisi :).

      Poista
  7. Voi kurjutta. Tärkeintä kuitenkin on ettei ole tuskia. Meillä Alma koiruliini saa usein korvatulehduksia ja tipoilla niitä on hoidettu. Nytkin pitäisi mennä apteekkiin, pistää kuitenkin miettimään, kun tälläistä kuulee. Toivottavasti Neilikka toipuu tai on ainakin kivuton. t. elina

    VastaaPoista
  8. Voi toista pientä, iso hali ja rapsutukset . Toivotaan että kuulo palaisi.

    VastaaPoista
  9. Voi ei 😔 toivotaan ettei koiraa kuitenkaan häiritse minkäänlaiset tinnitukset tai huminat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten ihmeellisen rauhallinen - kipuja en usko olevan, ei raavi korvaa tms.- onneksi.

      Poista
  10. Voi sentään ! Lämmintä myötätuntoa Neilikalle ja perheelle <3

    VastaaPoista
  11. Päivi Peräsaari- Paussu7. kesäkuuta 2015 klo 20.23

    Ilona, vielä on mahdollista että kuulo palautuu. Paljon rapsutuksia ja haleja täältä Lohjalta. Meidän Salli-tolleri heiluttaa häntää Neilikalle☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olisiko mahdollista - vielä salaa täälläkin uskotaan. Tollerit on niin hurjan vilkkaita, sillä tuntuu kaikki niin hiljaiselle. Sallille rapsutuksia sinne Lohjalle!

      Poista
  12. Voi pientä! Enpä ole moista ennen kuullut, että korvatipat voisivat kuulon viedä! Aika hurja juttu. Kuuron koiravanhuksen kanssa eläneenä toivotan teille paljon ymmärrystä, rapsutuksia ja viittomia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatella minäkään en ollut koskaan kuullut tätä. Meilläkin elettiin yhden vanhuksen kanssa loppuaika kuurona, kyllä viittoman koira onneksi oppii nopeasti. Kiitos viestistä sinne :)

      Poista
  13. Voi pientä, voin kuvitella mikä suru teillä siellä on. Mutta kyllä eläimet vaan näyttävät sopeutuvan hyvin tällaisiinkiin muutoksiin, varmasti Neilikka saa viettää vielä aivan onnellisia hetkiä kanssanne vaikka ei kuulisikaan. Tuntuu kyllä hurjalle että tipat voivat aiheuttaa tällaista, en ole ennen kuullutkaan.
    Rapsutuksia hauvelille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on juuri näin, Neilikka ei varmasti itse ymmärrä asiaa. Tippoja en kyllä suosittele käyttämään - antibiootit kun voidaan muutoinkin antaa. Rapsutukset perillä!

      Poista
  14. Voi ei, toivotaan parasta, josko se kuulo vielä palaisi!

    VastaaPoista
  15. Hyvänen aika, että noinkin voi käydä. Kiitos, kun jaoit tiedon. Suuri suru, mutta paljon, paljon rakkautta ja rapsutuksia perheenjäsenelle <3. Uudenlaista toimintaahan se vaatii, mutta sen kanssa varmaan toivonmukaan oppii elämään. Hyvää kesää!

    VastaaPoista
  16. Voi kamala, että noin voi tapahtua. :( Rapsutuksia Neilikalle! <3

    VastaaPoista
  17. Kiitos ihanat - niin paljon kannustuksia - ehkä ei koirani kuule - mutta elää ainakin iloisena tätä koiran huoletonta elämää :)

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!