11. joulukuuta 2015

Helppoista helpoin joulukoriste

 

 
Helpoista helpoin joulukoriste nousi eilen keittiön ikkunalle - pakko saada piristystä pimeisiin päiviin. Paksusta rautalangasta väännetyn kranssipohjan vuorasin ensin sanomalehdillä hieman tuhdimmaksi. Pönäköinnin jälkeen levitin päälle sammalkerroksen. Yksinkertaisen kranssin kiinnitin taitaa olla vanhan sangon kahva. Koristeeksi liimasin vanhan kettukoristeen ja metallisen kynttiläpidikkeen. Olen vähän hullaantunut näihin venäläisiin vanhoihin posliinikoristeisiin. Pöydänkin sarvipää on saanut seuraksi pienen Lomonosovin kauriin. Lidlistä ostetut muutaman euron posliinikuuset toimivat minusta kivasti niiden parina.
 
Voi, miten hurjan pimeitä päiviä - täällä siis poltellaan sen karkoittamiseksi kynttilöitä jo aamutuimaan, jospa ihan pian saataisiin valkoinen maa.
 
Hei, ihanaa viikonvaihdetta sinne - fiilistellään kynttilöiden valossa.
Ilona

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis kranssi. Ihanan taitava ja luova olet <3
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Mutta voi ei miten kaunista!! Kauniita nuo posliiniesineet, tuollaisen ketun muistan nähneeni aikoinaan jossain (itse olin kova pienenä tyttönä keräilemään posliiniesineitä, ja niitä varjeltiin muuten tarkoin..) Hih! :) Mukavaa Joulukuista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eläinesineet ovat ihania - muistelin itse samaa näiden kanssa höyrytessäni - pienenä tyttönä ne oli niin söpösiä. Nuorena niitä piti vanhempien naisten omituisena harrastuksena, joten ;). Kivoja viikonlopun päiviä sinne,
   Ilona

   Poista
 3. Oi että kun on kaunista! Tuleeko tuosta sammaleesta ötököitä sisälle?
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä pidän kranssia hetken kuivamassa - silloin ötököitä ei liiemmin näy :)

   Poista
 4. tosi kauniita. Kivoja myös nuo kettu_aiheiset jutut. Itse rakastan tuota kettu-aihetta ja minulla on muutamia kettuja kotona koristeena. Moni on ihmetellyt, mitä kivaa näen ketuissa. En tiedä mistä se tulee, mutta minusta ne ovat tosi ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika - kettu viehättää jollain tapaa. Tosin meillä se saattaa johtua Neilikasta, joka meidän mielestä muistuttaa erehdyttävästi kettua :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!