10. toukokuuta 2016

Diabeetikko 
Äitini on sitä mieltä, että hetket ovat vain lainaa - kerroinkin Facebookissa äidistäni tiikerilakki kutreillaan. Kaikki, jotka tuntevat äitini tietävät hänen ympärillään leijuvasta säpinästä. Tylsiä päiviä ei vain ole. Olen mennyt hänen imussaan projekteihin ja hypännyt kaikenlaisiin kotkotuksiin - ja nauttinut niistä melkein jokaisesta ;). Olen siis äidin kanssa ollut siivoajana, lettujen myyjänä, tiskarina, muuttomiehenä, matonpesijänä, autokuskina, sisäänheittäjänä, messumyyjänä, ikkunanpesijänä  ja puutarhurina. En suostu hetkiä katumaan, mutta myönnän kerran vessoja pesiessäni miettineeni, miten ihmeessä minut on puhuttu jälleen kerran ympäri.
 
Tuleva projekti on kuitenkin erityinen - ajatukseltaan hurjan kaunis. Äitini on siis diabeetikko. Minun tehtäväni on kirjoittaa erilaisten diabeetikoiden tarinat lauseiksi. Diabeetikoiden tarinoista kootaan näyttely ja toivottavasti tulevaisuudessa ne nivoutuvat kirjan sivuiksi. Elämää täynnä olevista ihmisistä kirjoittaminen on etuoikeus.
 
Kiitos äiti - elämä kanssasi on kaunis!
 
-Ilona-

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin se on - toivottavasti meidän lapset ajattelevat sitten joskus samoin <3

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla äidistäsi, muistan aina hänen iloisen/rehevänpersoonansa kun kävin vaaleanpunaisessa puodissasi:)
  Aurinkoista viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu - äiti osaa kyllä kirjaimellisesti ottaa tilan haltuun - vaaleanpunaisen tai sinisenkin ;) Aurinkoa Päivi sinne!

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa huikealta ja niin tärkeältä 👍😊.
  Meillä myös diabeetikko, neiti nyt 12-v. ja elämää diabeteksen kanssa takana jo 9 vuotta. Paljon on koettu, monenlaisista jutuista selvitty ja ennenkaikkea eletty täysillä jokainen hetki 😊 Elämä kantaa, opettaa ja uskomatonta mutta totta, diabetes on myös tuonut mukanaan paljon positiivista ☀️ Onko noita tarinoita mahdollista joskus lukea jostakin? Se olisi tosi mielenkiintoista 😃 Kaikkea hyvää äidillesi ja sinulle tarinoiden parissa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, varmasti Tintti on mahdollista. Toivottavasti saan niitä laittaa teille nähtäville. Toiveissa on kertoa eri ikäisten tarinoita. Kuulostaa sille, että teillä on takana pitkä matka ja ihanne asenne ❤️

   Poista
 5. Äitisi kuulostaa hurmaavalta ihmiseltä. :)
  Mutta onko kyseessä ykkös- vai kakkostyypin diabetes? Olisi hyvä tarkentaa kirjaa tehdessä, kummasta on kyse, sillä ne ovat hyvin erilaisia sairauksia. Ykköstyyppiläisenä ostan kirjan heti, mutta kakkostyyppiläisten tarinat eivät tule kovinkaan lähelle. Epäilemättä tilanne on sama myös toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kommentti Kirsi-Maria. Tarina kertovat ykköstyypin diabetekseen sairastuneista ihmisistä. Kirja toivottavasti jonain päivänä on totta, mutta tänään keskitytään vain ihmisten tarinoihin.

   Poista
 6. Voi,miten ihana juttu<: Tsemppiä projektiisi ja äitisi pitäköön "vakionopeuden"päällä jatkossakin.Ei mullakaan vauhti päätä huimaa,diabeteksesta huolimatta<3

  VastaaPoista
 7. Hyvällä asialla olet! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos - toivon tästä olevan apua ihan jokaiselle asian kanssa elävälle.

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!