10. lokakuuta 2017

Taidan olla rakastunut!
 


Satojen metrien maalaamisen jälkeen voin tunnustaa rakastuneeni - maaliin ;). No, sen huomaa kyllä jos katsoo tätä maalaria. Mies on sitä mieltä, että maalaan enemmän itseäni kuin jotain muuta. Voihan tuossa olla perää, mutta riittäisikö selitykseksi - että olen yrittänyt kaikin tavoin osua kohteeseen pensselilläni. Joskus vain rapatessa roiskuu enemmän, kuin laki sallii ;).
 
Voitte kuvitella, mikä uskomaton määrä valintoja on pitänyt tehdä ennen tähän rakennusvaiheeseen pääsemistä. On pitänyt valita asioita ja päättää materiaaleja. Maalikriisistä selvisin Teknoksen avulla. Jumituin maalihyllyllä Nordica Matt -maalien kohdalle. Mattapintainen ulkomaali kuulostaa minusta ihan meidän kodille. Sen verran iso juttu oli maalin valitseminen, että pyysin apua sävyvalintaan Teknokselta, suosittelen ihan jokaiselle. Liitän alle Marjon rehellisiä kommentteja valitsemani maalisävyn vaikutuksista. Muihin ulkosävyihin sopivan sokkelimaalin värin on valinnut heidän maalineuvoja.
 
Talo on aivan pian maalattu, joten vähän voi jo fiilistellä. Mustalla Nordicalla maalatut lyhdyt muokataan seinien ulkovaloiksi. Ulkonurkkiin on suunnitteilla pilarimaiset vuorilaudat, jotka rakennusmieheni toteuttaa villien suunnitelmieni mukaan. Nekin maalataan Teknoksen mattamustalla - talo saa varmasti ryhtiä pilastereiden avulla. Kuvia koitoksista lupaan lisää ihan pian. Nyt tämä tyttö ottaa pensselin kiltisti käteensä ja suuntaa tontille roiskimaan ;).
 
 
”Tuo T7029 on lähes valkoinen sävy, voimakkaassa auringonpaisteessa varsinkin on hyvin lähellä valkoista. Sävyltään se on viileä, varjon puolella taittaa enemmän sinertävään kuin ruskeaan tai vihreään. Luulen, että värin on aika lähellä haluttua, mutta koemaalaus kannattaa tietenkin tehdä paikan päällä, jotta varmistutaan valinnasta.  Ulkovalolla on harmaita sävyjä sinerryttävä vaikutus - jos käy niin, että T7029 on liian viileä sävyltään, suosittelen kokeilemaan seuraavaksi T7043. Se on kartassa hiukan likaisen oloinen harmaa, mutta ulkovalossa raikkaampi, aika neutraali luonnonharmaa (luonnon omat harmaat sävyt sisältävät lähes aina hiukan keltaista!).
 
Tuo valittu 7310 musta sävy on Nordica Mattin musta valmissävy, se on tosi hyvä, puhdas musta ja suoraan purkissa J. Tummanharmaa sokkeliin voisi olla esim. T7042.”
 
Värisuunnittelija Marjo Remes
Teknos
 
 
Tarmokasta tiistaita toivotellen,
Ilona
 
Talon maalaus on tehty yhteistyössä Teknoksen kanssa. Tämä koskee myös housujen maaliroiskeita ;).

11 kommenttia:

 1. Ompa kyllä kaunis sävy! Ei sitä varmasti tuollaisessa urakassa puhtaana säily! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon sävystä, mattapinta tekee siitä jotenkin pehmeämmän. Olen kyllä yrittänyt olla roiskimatta, mutta innoissani unohdan yrittää ja lopputuloksena on tönkkömaalatut vaatteet ;).

   Poista
 2. Kaunis värivalinta.
  Ihanaa tiistaita Ilona ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, myönnän kyllä rakennusohjeissa lukeneen harmaan tai jotain sen suuntaista. Touhukasta tiistaita Outi ❤️

   Poista
 3. Maalin ja varsinkin sävyn valinta taloon on yllättävän vaikeaa ja ammattiapu on hyvä tuki. Olen suunnitellut ensi kesänä maalaavani rantasaunan ja päätymässä mustaan. Mökki uppoaisi siten hyvin maisemaan, mutten tiedä miten musta toimii auringossa. Sehän imee lämpöä, halkeileekohan puu. Täytyy kysellä asiantuntijoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä talokin olisi meillä musta, jos säännökset olisivat antaneet maalata sen sellaiseksi. Oikein odotan jo millainen ihanuus teidän rantasaunasta kuoriutuu. Onneksi on olemassa asiantuntijoita, joilta kysyä neuvoa ;).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Tuija, talon ulkoväri on niin tärkeä - siitä syntyy ne fiilikset joka päivä kotiin palatessa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi, täällä eletään jännittäviä aikoja roiskeilla ja ilman ;)

   Poista
 6. Siis mitä!?onko teillä talo jo noin pitkälle tehtynä!uskomattomat tehopakkaukset!-sanna-

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!