10. joulukuuta 2019

Retki hiljaisuuteen ja talven satumaiseen maisemaan (Arvonta)





Mökkiloma talven maisemissa on kai haaveenani aina. Takkatulen loimussa syöty aamupala ja talvinen ikkunanäkymä on parasta, mitä tiedän. Parasta mökkiseuraa on ehdottomasti oma perhe ja Myrsky - koira. Meidän lomapäivät vietettiin Himoksen maisemassa. Keski-Suomen Jämsässä sijaitseva lomakeskus sekä rinteet ovat kotia niin lähellä, että kiusaus kävi vastustamattomaksi. Koiran kanssa matkailu on aina pienen pohdinnan tulos, miten saada mökkimajoitus myös karvakuonolle. Kotiin jättäminen ei ole vaihtoehto, sillä herran kierrokset ovat vielä melko kovat - eikä vieraan hoitovuoro ehkä onnistuisi ;).






Meidän mökki löytyi täältä. Sauna ja takka on mielestäni kaksi asiaa, jotka kruunaavat mökkeilyn. Ilmeestä päätellen näin on myös Myrskyttimen mielestä ;). Miehen mielestä se on kyllä sauna - sekin saattaa näkyä ilmeestä






Oman lapsen ja hänen ystävän mielestä takkatulen tilalle voisi hyvin vaihtaa laskettelun. Viime viikonloppuna Himoksessa avattiin rinteitä hurjapäille ja toki pienemmillekin laskijoille. Rinnebistron herkkujen vahvistamana jaksoi hyvin kiitää koko päivän. Oman parkkini löysin rinteiden yläpään laavulta, glögi maistuu parhaimmalle kirpakassa talvisäässä. Välillä kurkittiin ohi sujahtavia laskijoita - tämä saattoi olla yhdelle meistä kovinkin jännittävä tapahtuma.






Susannan vieraana meidän retkiporukka ilman Myrskyä piipahti Hilpeässä hirvessä. Ennalta olin jo kuullut suosituksia niin ruuasta, kuin sisustuksestakin. Sisustusvinkkejä nappasin mukaan jokaisella silmäyksellä. Tunnelman lisäksi ruoka oli hetkeen ihan parasta. Puhdas ruoka - ja sen puhtaat maut. Tänne voisin lähteä viikonloppuisin viettämään aikaa parhaiden ystävien kanssa. Ja kyllä suunnitelmissa on jo toteuttaa ämpärillinen jalkavalaisin Susannan idean pohjalta.





Hirvikartanolla meidän oli ilo vierailla heti eläinten aamiaisen jälkeen. Pusujakin saatettiin hirvien kanssa vaihtaa. Täpläkauriiden läheisyydestä en olisi lähtenyt pois, en sitten millään. Miten lähellä kaunista, kaunista eläintä saikaan olla. Kuvauskutsua odotan pienten kauriiden syntymän aikaan, miten oikeastaan siitä voikaan selvitä pakahtumatta ilosta. Kartanon tunnelma, sen eläimet ja ihmiset nappaavat mukanaan. Lämpö ja eläinten kokema hellyys näkyy jokaisella askeleella.





Iltatulilla kuunneltiin enää vain tulen ääntä. Hiljalleen leijuvat hiutaleet maalasi eteen talvitarinan. Ehkä sellaisen, joka seuraa mukana aina. Hymyjä, naurua ja hyvää oloa mahtui meidän retkipäiviin. Jos yrittäisin kertoa, mitä kaikkea Jämsä tai Himos on se olisi vaikeaa. Luulen, että se kannattaa kokea itse. Minulle se näytti lämpimälle, eläinrakkaalle, vieraanvaraiselle, seikkailulle, vauhdin hurmalle ja inspiroivalle. Menisin uudelleen - se on varmaa.


Ihana arpoa teidän kanssa rinnelippupaketteja kaksi kappalein. Niiden arvontaan voi osallistua täällä, Facebookissa tai Instagramissa. Liput voittajalle lähettää Himokselta Elsi. Onnea arvontaan - ja ihan parhaita hetkiä Himokselle.

Liput arvotaan viikon päästä tästä päivästä, jotta ne ennättävät pukinkonttiinkin.

Ilona

Kiitos Himos, Himoslomat, Hirvikartano ja Hilpeä Hirvi - me varmasti tulemme taas.

Lippupaketti - kaupallinen yhteistyö




25 kommenttia:

  1. Voi kuinka kauniita kuvia :) kyllä tuolla kelpaisi aikaa viettää.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia, voi että! Tuo koira on aivan ihana, nauttii joka hetkestään. Himoksella on tullut käytyä usein. Osallistun arvontaan.
    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan satumaisia kuvia! Ja ehdottomasti mukana arvonnassa 😊

    VastaaPoista
  4. Mukaan lippujen arvontaan ja hyvää joulun odotusta. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Mukavalta reissulta kuulostaa 😊 arvonnassa mukana, lahjaksi menisi🎅
    miakinnun75@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Wau! Mukana arvonnassa .)

    vitaevay@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Arvontaan en tällä kertaa osallistu mutta haluan kuitenkin toivottaa Rauhaisaa ja tunnelmallista joulun odotusta Sinulle ❤️

    VastaaPoista
  8. Mukana! Juuri sopiva lähilomailukohde, kohtuumatkan päässä. Hienolta näyttää. vuosikerta at live piste fi

    VastaaPoista
  9. Mukana :)
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Kauniita tunnelmia kuvissa ♥
    Mukana arvonnassa.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Oi miten ihanan näköistä :) Tuollaista joulua minäkin voisin harkita, vaikka yleensä haluan olla kotona :) Mukana kisassa! T. Miisumi

    VastaaPoista
  12. Näyttää tosi tunnelmalliselta. Luonnonläheisyys ja eläintilalla vierailu tekevät ainakin minulle unelmaloman. Himoksella en olekaan vielä käynyt, ja haluaisin osallistua arvontaan. :)

    VastaaPoista
  13. Tunnelmallisia kuvia! <3 Mukana!

    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Mukana arvonnassa!

    Ihanai kuvia!

    tvoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Ihania, tunnelmakuvia näin joulun odotukseen, tulen mukaan arvontaan.
    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Oih! Mukana arvonnassa 😊
    Sara.kukkonen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  17. Oih! Mukana arvonnassa 😊
    Sara.kukkonen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  18. Mukana arvonnassa. Nää tulis tarpeeseen kun sinne mennään😀 paperitypy ät hotmail.com

    VastaaPoista
  19. Luonnonhelmassa,kauniissa maisemissa lomanvietto. Parasta!

    VastaaPoista
  20. Mukana arvonnassa. Ihania maisemia 🤗

    asta.kinttula@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Mukana! Antaisin tyttärelle tai kummitytölle joululahjaksi. heidihhallikainen@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Ihania kauriita ja upeita kuvia .
    Mukana arvonnassa
    liisa.tammisto@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Mukana. markettavesala@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Aamupalan syöminen takkatulen loimussa on kyllä ihanaa. Meillä olisi suunnitteilla majoittua mökissä ensi syksynä. Hienoja kuvia, en malta odottaa mökkimajoitusta. https://www.maatilamatkailu.fi/mokit

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!