23. huhtikuuta 2012

Nyt se on täällä!










Kevät on tullut niin  kaikkialle. Pitäisi mennä sinne ja tänne ja ajella kottareilla ympäriinsä hurjaa vauhtia(vauhti saattaa nousta jopa 20km/h). Pitäisiköhän hommata ihan kypärä vahinkojen varalle, mieheni on sitä miltä, että olen holtiton kottarikuski:) Huomaan kuinka talven jälkeen olenkaan kaivannut tätä tunnetta ja ajatuskin mullan kaivelusta ja hentojen taimien istuttamisesta saavat hymyilemään, ihan mahtavaa!

Aurinko innoitti rakentamaan ruukutuspaikkaa seinän viereen, olen valmiina istuttamaan heti ruukkujeni kanssa öiden lämmetessä. Pajuinen sermi vain seinään kiinni, vanha ompelukonepöytä ja sille vanhasta ovesta  kansi. Melko nopeasti löytyi kaikki ruukut ja purtilot pöydälle talvisäilöistään. Sisällä odottaa jo muutama orvokki ulos pääsemistä. Terassilta lähti myös talven pölyt ja lohisalaatti maistui aivan erilaiselle auringon paisteessa pihalla nautittuna. Nyt tiedän miksi pitää odottaa pitkä talvi ennen kevättä. Mikään ei vain tuntuisi millekkään jos aina olisi ihana kevät, pimeän talven jälkeen silmät avautuvat kaikelle niin valtavan kauniille, voi meitä onnekkaita.


Oi, niin ihanaa kevättä ihan jokaiselle!
Ilona

29 kommenttia:

  1. Ihanaa kevättä sinullekin! Aivan mahtava istutuspöytä! Samoja askareita minullakin eilen, mutta tylsästi vain pihapöydällä, ei oikeasti asiaan vihkiytyneellä istutuspöydällä!

    Minä olen jo uskaltanut viedä orvokkia ulos, yhtenä aamuna viikolla se näytti masentuneelta, mutta toipui siitä!

    VastaaPoista
  2. Ilona, minä niin kaipaan ruukutushuonetta, jossa voisi myös idättää. Pannuhuoneessamma ei ole ikkunaa, mutta nyt siirsin puut vähemälle ja takan seinäkoloon ja ruukutan pannuhuoneessa.

    Katso sitä ekaa kuvaa Lomailijan Puutarha -kirjassa. Mistä voi saada tuollaisia vanhoja, patinoituneita rautahyllyjä? Onko sinulla vanhoja ikkunoita? Tarvitsemme siihen leikkimökkiprojektiin ko. tavaraa.

    Aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. PS. Lisää vain ruokabloggailua, sillä olet siinä hyvä ja otat parhaat kuvat. Ilonan Iloinen Keittokirja?

    VastaaPoista
  4. Niin on, Ilona!!! Eikös olekin mahtava tunne?
    Oon niin täpinöissäni heti aamutuimaan.

    Ilonsäteitä ei voi kukaan estää tällaisena aamuna, kevyin askelin työmaalle (pitkästä aikaa ;=)

    Kaunista viikonalkua sinullekin, Ilona!

    VastaaPoista
  5. Ihania keväthulluja liikenteessä, varoitus hymyilevistä ihmisistä:) Leena, kokeile wanhan vallankumouksesta ikkunoita, Tommi tai Karoliina sieltä osaisi auttaa. Ruoka kirjan taidan jättää taitavimmille, Honkasalon Mallan kirjan tahtoisin vielä jonain päivänä saada käsiini.
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, laitoin jo R:lle viestiä tuosta paikasta!

      Onneksi et sanonut: 'Ei koskaan' ruokakirjalle;-)

      Poista
  6. Voi, meillä pitää vielä ulkohommia odottaa. Lunta on läjissä toista metriä ja muuaalla arviolta 30 senttiä. Lumetonta on vain auratuilla teillä! Laitoin eilen kuvan blogiini lumitilanteestamme!
    Mutta keväthommia odotan innolla minäkin! Onhan minulla nyt aivan uusi piha mitä alkaa laitella :)!
    Kaunis tuo sinun salaattisi! Kannatan tuota keittokirjan tekoa!!!

    VastaaPoista
  7. Jihuuuu, se on niin täällä, kevät <3 <3
    Kottarit vauhdissa juu, kun multa kasaa siirtelin eilen kahden tosi ahkeran apulaisen kanssa. Kaksi vaaleaa noutajaa muuttui hetkessä mustaksi, likaisia mutta niin kovin onnellisia koiruuksia. Ja kaikista hauskinta koirien mielestä tietysti on se, kun sulavesi puro mennä pulputtelee ihan sen multakasan vierestä :D Kohta päästään taas jatkamaan, ihanata :)

    VastaaPoista
  8. Täällä ollaan vielä eri vuodenajassa...tylsää:)
    ihana istustuspöytä ! mie voisinkin alkaa kevättä odotellassa tuunaileen itelleki pöytää.
    Ihania kevätpäiviä sinnepäin , lähetäpä tännekin semmonen lämpöaalto, joka veis talven mennessään ;)

    VastaaPoista
  9. Oih, miten upea ruukutuspöytä, kerrassaan ihana! Kauniit asetelmat.
    Täällä odotellaan innolla kirjaa saapuvaksi:-))
    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  10. Oih, miten upea ruukutuspöytä, kerrassaan ihana! Kauniit asetelmat.
    Täällä odotellaan innolla kirjaa saapuvaksi:-))
    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  11. Ihana ruukutuspaikka! Toivottavsti saan oman paikkani myös tänä kesänä siihen kuntoon, että siitä kehtaisi kuviakin näpsiä ;)

    VastaaPoista
  12. Oi mikä ihana puuhastelu-pöytä, minäkin eilen haravan kanssa heiluin innosta pinkeänä ja raaputin niitä pienen pieniä länttejä, jotka olivat pihasta sulaneet. Ihana tunne, kevät on täällä. <3
    Ja ekat pienet keltaiset krookukset jo availivat nuppujaan, ihanaa aikaa. Täällä vielä kotosalla odotellaan ja WillaSukkaa innolla tänään postitellaan!

    Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  13. Oi mikä ihana puuhastelu-pöytä, minäkin eilen haravan kanssa heiluin innosta pinkeänä ja raaputin niitä pienen pieniä länttejä, jotka olivat pihasta sulaneet. Ihana tunne, kevät on täällä. <3
    Ja ekat pienet keltaiset krookukset jo availivat nuppujaan, ihanaa aikaa. Täällä vielä kotosalla odotellaan ja WillaSukkaa innolla tänään postitellaan!

    Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  14. Ihana ruukutuspaikka!!

    Keävt saa kummasti aikaan vipinää tuolla pihalla...:)

    VastaaPoista
  15. Voi mitä ihanuuksia kuvat täynnä!!!
    Heti aloin himoita samanlaista ihanaa istutuspöytää, mutta eihän mulla ole mitään rautajuttuja, vanhoja ovia tai singerin jalkoja...
    No, näillä eväillä mennään!
    Ja nautitaan keväästä!!

    VastaaPoista
  16. Ihana ruukutuspöytä ja - paikka <3!! Täällä on kans yks joka on aivan hurmoksessa keväästä ja mullan möyhimisestä ...on se vaan niiiiiin ihanaa :)
    Ihania keväisiä päiviä toivotteleepi Tiina

    VastaaPoista
  17. UPEITA kuvia! hieno toi lautastenkuvausteline(?) toi ruosteinen.. tosi makee! hienoja kevätfiiliskuvia :) vihrepeukaloa alkaa syyhyttämään! :) :)

    VastaaPoista
  18. aivan mahtavia kevätfiiliskuvia! viherpeukaloa alkaa heti syyhyttää :) hieno toi ruosteinen lautastenkuivuuteline (?)

    VastaaPoista
  19. Oi miten hurmaavia kuvia, tuo sallaatti kaunista kateltavvaa ja nosti kyllä veen kielelle. Eilettäin kuulin ensi kertaa täällä meilläkin peipon laulavan, se uskomaton kevvään tunne valtaa mielen :)

    VastaaPoista
  20. Sikaihana kesäkukkanurkka pöytäys!!!Täällä on niin kateuden vihertämä naikkonen ettei ole tosi! Niin paljon ihanuuksia että halkean...

    VastaaPoista
  21. Sikaihana kesäkukkanurkka pöytäys!!!Täällä on niin kateuden vihertämä naikkonen ettei ole tosi! Niin paljon ihanuuksia että halkean...

    VastaaPoista
  22. Sikaihana kesäruukutusnurkkauspöytäys! täällä on kertakaikkisen kateuden vihertämä naikonen!Aivan liikaa ihanuuksia!!

    VastaaPoista
  23. Voi ihanuus mikä blogi!!! Ja millaisia kuvia!!!! Kuin satumaahan astuisi... Kaikkea hyvää elämäsi tielle!

    VastaaPoista
  24. Ihania kuvia ja just nyt haluan lohisalaattia :)

    VastaaPoista
  25. Niin ihania kuvia! Onko nuo orvokit mustia??

    VastaaPoista
  26. Ihana lukea viestejänne, kevät on todella napannut kaikki mukaan, linnutkin laulaa ihan kaikkialla. Ruukut odottaa enää ruukuttajaa, väistyköön yöpakkaset pian. Lohisalaatti on kyllä ihan herkkuruokaa, voisi syödä kuinka paljon tahansa. Orvokit on melko mustia, minusta aika hauskoja tummasilmiä.
    Ilona

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!