27. toukokuuta 2012

Työleirillä:)

                               Kotikatu
                              Voipiovuori mökin rannallaVoihan kukka
Neilikka
Meidän mökkiä kutsutaan työleiriksi ja sellainen se toki onkin. Työleiri lausutaan hyvässä hengessä ja ihan oikeasti pidän ruumiillisesta työstä, into pinkeänä ensin ähellän, sitten sohellan ja viimeisenä kohellan. Maalaan onnesta soikeana, tämä on meidän yhteinen unelma:). Tänään minut siirrettiin sisätiloihin, ikkunattoman ja ovettoman mökin suojiin vahaamaan seiniä valmiiksi. Kun ei ole lattiaa tai kattoa voi huoletta sutia suojaamatta ympäristöä, itseäni en suojaa tietenkään,  sillä olenhan nyt kaiken työn jälkeen varsin hyvin vahattu;). Sisälle olen valinnut Osmo Color-vahan helmenharmaan sävyisenä, tykkään hurjasti.

Työleirin rintamassa hilluu koira joka on tosiaankin sellainen tolleri, Neilikka nimeltään. Rodun piirre on varmasti ylivilkkaus ja juu, tällä neidolla sitä on roppakaupalla. Naapurin lapset ja omani saavat innon koiruudesta kitkettyä hurjilla koiraleikeillä(vesi-pallo-vesi-pallo-vesi-hiekka). Toki lapset ovat rakentaneet kopinkin varjoa tuomaan Neilikalle ja sieltä sen kuono kurkkii onnellisena.

Kotona kukkii kotikatu ihanasti ja tuoksu leijuu ilmassa valtoimenaan. Voikukkamiehet(lapset) ovat ahkeria apulaisia ja niitä todellakin tarvitaan, meillä ainakin. Oman penkin tummat tulppaanit katkoin maljakkoon ja toivon, että se ei ensi vuoden kukintaa haittaisi.  Työleirille ostin Tallinnasta jo valmiiksi pikkiriikkisiä tyynyjä, pukuhuonetta koristamaan:).

Viime viikolla postilaatikkooni tupsahti jotain ihan ihanaa ja onni asuu pienissä hetkissä, se on niin varmaa. Tänään olen istuttanut malvan-siemenet pikkuruiseen ansariini ja odotan niin innolla perhosia, jotka saapuvat kukkien auetessa.
Ihanin kiitos akiss, päivästä tuli täydellinen.

Nyt se koiruus makaa sohvalla, ihan puhki ja kaikkensa antaneena, hymyilee hieman unissaan, uintiretki on varmasti menossa:)

Lainattu teksti tollerista
Luonne
Novascotiannoutaja eli tolleri on luonteeltaan iloinen, vilkas, energinen ja toimelias. Houkutteluominaisuuksien ansiosta tolleri tekee monesti vapaana ollessaan syöksähteleviä liikkeitä, salamannopeita käännöksiä ja hyppelee ketterästi kiveltä toiselle iloinen virne naamallaan, muistuttaen näin meitä alkuperäisestä käyttötarkoituksestaan. Tollerilla on loputon toimintatarmo, ja se yrittää kaikin tavoin saada omistajansa innostumaan yhdessä leikkimisestä. Tolleria voisi kuvailla koiramaailman sirkuspelleksi, joka tempuillaan koettelee jatkuvasti omistajansa nauruhermoja ja venymiskykyä. Luonteenpiirteistä löytyy myös aimo annos itsepäisyyttä sekä herkkyyttä. Tolleri suhtautuu kaikkiin ihmisiin hyväntahtoisesti. Silti oman lauman ihmiset ovat aikuiselle tollerille ne tärkeimmät.
Ilona


10 kommenttia:

 1. kesämökin työleirit on niitä parhaita työleirejä. Mukavaa että postiluukku kolisi. Mulla on ollut hurjan kiireinen kevät enkä ehtinyt tehdä yhtä juttua siihen mutta katsellaan muissa yhteyksissä sitten :D
  (eli siis koristella paketti tarpeeksi)
  Toi helmenharmaa on upea väri! meillä kävi möhläys mökin kanssa-lattiat lakattiin ja nyt niitä ei voi maalata helmenharmaaksi... yksi myyjä sanoi että sekoittaa vaan lakan ja maalin keskenään mutta toinen sanoi ettei onnistu :(/ näistä varmaan voi päätellä sen, että lakat ja maalit vaan sekaisin ja lattiaan :D katsoo nyt, hiontakin on aika vaikee prosessi lattian suhteen.
  Tulppaanit on upeen väriset. mukavaa viikkoa sulle :D

  VastaaPoista
 2. Ilona, vastasin sinulle elämäni pisimmästi novascotiannoutajaan, kuten saatoit arvatakin.

  Muistin myös lisätä sen, että jos tollerille heittää lumipallon tai muun pallon, heittäjän käsi katkeaa ennen kuin tolleri väsyy. Ja herkkä hän on ja sensitiivinen, ja ihan itsetietoinen kuitenkin. Meidän kallis Suomi-soffa on vailla jalkoja, koska Hänen Majesteettinsa Suuriruhtinatar Olga ei niin perusta noista Hobby Hallin ja Stockan koiran pedeistä.

  Suukkoja Neilikalle ja rapsutuksia, tervettä menoa vuosikausia ja pidä laumasta vaari ja säilytä se koossa. Tolleri jos kuka sen homman osaa. Ja meidän Olgakin pitää päätä juuri noin melkein tyynyllä, ei ihan ja joskus sääret sojottovat kohti kattoa ja matte nauraa aamulla varhain...

  Voiko olla elämää ilman novaa...Tarvitsen nyt lohtujäätelön.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa koiraa :) Meillä kaksi laiskaa mopsia, joiden lempipuuhaa on maata selällään sohvalla ja kuorsata! Jos joskus pihalla sattuvat innostumaan, on vauhti kova, mutta sitä kestää muutaman minuutin ja kohta herrat istuvat kuistilla ja tuijottavat tiiviisti ulko-ovea, toivossa sen avautuvan ja sohvan näkyvän ;)

  Ihana tuo teidän projekti! Siitä tulee takuuvarmasti täydellinen :)

  VastaaPoista
 4. Eikös se niin menekin, että kun on mieleistä tehtävää, niin aika kuluu siivillä ja kroppa nauttii...ja korvien väli vielä enemmän ☺☺☺

  Ihanaa työleireilyä jatkossakin, täällä alkaa jo pikkiriikkisen helpottaa.
  Kai...

  VastaaPoista
 5. Akiss, jännittävää on odottaa kukintaa, toivottavasti en nyt sitten sössi niiden kasvatusta:). Voisi kokeilla tärpättiohenteisen lakan päälle tärpättiohenteista maalia, tosin kannatta kuitenkin hioa ensin lakan pinta rikki, tai näin uskoisin. Leena, rotu on kyllä melkoisen huvittava, piirteitä ihan kuin pienellä lapsella. Olgalle rapsutuksia ja hurjasti. Krista, ihanalle kuulosti mopsien elämä, nauttivat kotoilusta. Pepi, voi että ihailen sinun työleiriä, kaikesta niin näkee paikkojen uuden kukoistuksen.
  Ilona

  VastaaPoista
 6. Tuollaisella työleirillä viihtyisin minäkin!
  Ja oi, kun tykkäisin maalata niin, ettei tarvitse varoa mitään ympärillä !!!

  Ihana Neilikka ♥

  VastaaPoista
 7. Juuri tuollainen ikiliikkuuja on meidänkin tollerimme, vaikka ikää on kohta seitsämän vuotta ni meno vaan kiintyy. Meillä on vaan siitä erikoinen noutaja joka ei ui.Pentuna hyppäsi laiturilta uimassa olevan mieheni perään ja painui pohjaan kuin kivi. Mies sukelsi koiran ylös ja mie kiskoin niskasta laiturille, tuon kokemuksen jälkeen neiti ei veteen mene,aluksi pelkäsi puutarh-allastakin.
  Me laitetiin koiralle peti,oikein viimosenpäälle hieno. Koira nukkui lattialla ja piti petiä tyynynään :) .
  Ihania kesäpäiviä Neilikalle toivottelee Lili.

  VastaaPoista
 8. Työleiriä vietettiin mekin... kivaa saada jotain näkyvää aikaiseksi. Ihana harmaan sävy!

  VastaaPoista
 9. Mökillä olimme mekin. Pihapiirissä oli työleiriä kerrakseen, mutta vain yksi kukkapenkki jäi pöyhimättä.
  Seuraava urakka on räsymattojen pesu, se vasta ihanaa puuhaa onkin.

  Neilikka on niin söpö:)

  VastaaPoista
 10. Neilikka tosiaan nauttii hurjasti sompaillessaan järveen ja hiekkaan, hassua ettei Lili oppinut uimaan, luulin niiden syntyvän sen taidon kanssa:) Onneksi kuitenkin kelpuutti pedin tyynyksi;) Taina ja Hanne, pitikö sen mökkeilyn olla työleireilyä, ehkä se ei tosiaan tuntuisi niin hyvälle ilman uurastusta. Näppyhanskat käteen vaan ja menoksi!
  Ilona

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!