Ihana viikonloppu ystävien kanssa on takana. Meidän perhe viihtyi parhaimmassa seurassa taasen niin hyvin. Lapset rakentelivat lumilabyrinttejä, koirat ulkoilivat rinnakkain ja me naiset suunnittelimme ihanaa kevättä miesten kokkaillessa. Jukka toimi pääkokkina, ja ihana italialainen ruoka maistui sekä tuoksui. Alkuruokana oli keittoa, jonka värit on poimittu italian lipusta. Tätä on ehdottomasti kokeiltava, ihan mahtavan aidot maut. Pääruokana oli polentaa kanan tai lohen ryydittämänä. Ihastelin emännän kattauksia, ja sisustamisen ideoita. Kaikkea en saanut tänne mahtumaan, joten sujauttelin niitä tänne. Viikonlopun vierailusta seurasi vaikka ja mitä, meidän keittiöön saapuu siis uudet tuolit aivan kohta. Kiitos Taina, odotan niitä jo niin innolla :)
Tomaattikeitto
2 hienoksi pilkottua valkosipulin kynttä
1 kg pilkottuja, kypsiä tomaatteja, joista on poistettu siemenet
1 pieni nippu basilikan lehtiä, rouheaksi pilkottuna tai revittynä
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
1 tl lihalientä
500 g päivän vanhaa leipää ilman kuorta
vastaraastettua parmesaania
Ruskista valkosipuli nopeasti isossa kasarissa tilkassa oliiviöljyö, lisää tomaatit, basilika ja vähän pippuria. Kypsennä 5 minuuttia ja mausta suolalla. Lisää lihaliemi ja kuumenna poreilevaksi. Leikkaa leipä 1 cm:n kuutioiksi, lisää kuutiot kasariin ja kypsennä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Peitä kasari kannella, ja hauduta ruokaa hyvin miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tarkista mausteet, annostele ruoka kulhoihin ja pirskota kunkin annoksen pinnalle 2rkl oliiviöljyä. Tarjoa kuumana. Tarjoa parmesaani erikseen
Basilikan tuoksuihin hullaantuneena,
Ilona
Iiiiiik, miten ihania kuvia sait napsittua. Kiitos ihan älyttömän mukavasta seurasta. Kyllä tällä inspiraation määrällä jaksaa taas valvomisesta huolimatta <3
VastaaPoistaAivan mahtavat kuvat...kaunista!
VastaaPoistaKiitos ihanasta illasta, tuoksut olivat kyllä niin kohdillaan, mausta puhumattakaan.
VastaaPoistaIlona
Hurjan kiinnostava blogi sinulla ja mahtava tuo iso ruusutapetti :)! Ajan kanssa pitää selailla blogiasi kunnolla läpi...
VastaaPoistaMeilläkin remontoidaan rintamamiestaloa, jossa asuttu nyt 1 vuosi. Paljon on vielä tekemättä, mutta jotain on jo tehtykin. Tervetuloa käymään uutukaisessa blogissani :)
Miten ihanan sävyinen ruusu! Ja mikä maalisävy teillä on ruokatilan seinässä? Taitaa nimittäin meillä purkissa odottaa sama, kun sisustelen lastenhuonetta.
VastaaPoistaIhana blogi!
Jos tarkoitat yläkuvissa olevaa ruokailuhuonetta, on maalisävy siellä Tikkurilan värikartan V484.
PoistaTodella kaunis kattaus!
VastaaPoistaKaunista ja herkullista! Hauskaa viikkoa!
VastaaPoista