18. maaliskuuta 2014

Betoni DIY




Ihan täällä intopiukeana ollaan valettu muniloita ;) Muottina betonimunille on tyhjennetyt kananmunat. Ne asettelin nätisti väärinpäin munakennoihin, ja paukuttelin veitsellä kolon pohjaan. Pikkulusikalla täyttäminen oli kohtuullisen helppoa. Tähän käytin ihan normaalia valmisbetonia. Ilmakuplat betonista saa pois tökkimällä sitä puiselle cocktailtikulla. Munien ei kannata antaa kuivua yli vuorokautta, kuoren irrotus hankaloituu jos betoni ennättää kuivua liikaa. Ylijäämä betonista valoin vanhaan kakkuvuokaan betonikakun. Nyt olisi ilmassa betonikausi selvästi. Mitähän siitä voisi keksiä?
 
 Ps. unohdan aina laittaa linkin tänne , sinne tulee kirjoiteltua vähän eri juttuja kuin tänne ;)
 
Kivaa tiistaita sinne,
Ilona

19 kommenttia:

  1. Ja vielä, teitkö ihan Vetonitista? kyselee Marja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli Lakan, mutta kyllä Vetonitistakin onnistuu :)

      Poista
  2. Upeita nuo munat...mahtaiskohan minulta onnistua..:)

    VastaaPoista
  3. Kerrassaan I H A N I A !
    E-R

    VastaaPoista
  4. Todella hauska idea! Rouhean komia lopputulos :)

    VastaaPoista
  5. Betoni on kiva materiaali ja siintä saa vaikka mitä! Tässä yksi idea jonka olen tehnyt :) http://jattasdiary.blogspot.fi/2013/12/se-on-betonia.html

    VastaaPoista
  6. Hauskat munakkeet♥. Pääsiäiseen olisi täälläkin tarkoitus moisia kokeilla. Mössön pitää kaiketi olla aika ohutta, tämäkkää tavaraa on vaikeeta tupsutella sinne kuoreen kovin pienestä rakosesta? Hyvä pointti se, että ei anna kuivua liiaksi sillä tuikkukynttilän kuppeja saa kiskoa hampaat irvessä pihtien kanssa jos se kuivuu liiaksi kiinni betoniin.
    Kivoja kokeiluja vaan sinne sinulle ja onnitteluja uudesta kirjasta.
    Kiva ylläripylläri sun fb-kommentti, kiitos♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakkeethan se onkin juuri sopiva nimi :) Mössö oli aika topakkaa, tein kolosen vain hieman isommaksi noin 2cm, siihen jää vain tasainen kohta. Kiva lukea viestiä sieltä :)

      Poista
  7. Minullakin on korvan takana muutamia betoni-ideoita odottamassa kevättä, lisätään tämä listalle :)
    Edellisen postauksen puputyynyt on jotain ihan mielettömän söpöä!

    VastaaPoista
  8. Minustakin tuli aika herkkiksiä materiaalista huolimatta. Puutarhaan pitäisi tehdä oma joukko munia kukkien juureen :) Olisiko pääsiäisvillitystä ilmassa, hih.

    VastaaPoista
  9. Meillä on naisporukka, joka kokoontuu keväisin ja välillä alkusyksystä tekemään betonista kaikenlaista. Olen täyttänyt vanhan saappaan, jalkapallon,tehnyt ompelukoneelle uuden pöytälevyn pitsikuviolla tässä muutama esimerkki. Touhu on mukavaa ja joukolla kun teemme saa muilta ideoita. Toukokuussa kokoonnumme taas viettämään "betonibileitä" suosittelen mallia sinnekkinpäin. t Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ahtavia ideoita, tuo jalkapallo on kokeiltava seuraavaksi. Betonibileet kuulostaa melko railakkaalta - ihana.
      Ilona

      Poista
    2. Tosta jalkapallosta sen verran,kun olet täyttänyt sen, ja jätät kuivumaan niin laita se jonkin astian päälle esim. ämpärin muuten pallon sivu on lytyssä. Mulle kävi niin, heh! Olen myös maalannut betonia, ollut talven pihalla eikä ole kärsinyt. t Riitta

      Poista
    3. Juuri niin olisin tehnyt :) Vielä kysyn valoitko sellaisen muovisen lasten jalkapallon päälle vai pitääkö olla sellainen kumisempi? Nim. pallokuumeessa ;)

      Poista
  10. Heips! pallo voi olle muovinen, mutta täyte sisälle, ei päälle.Tosin en tiedä pysyiskö paksu massa päällä, jos kokeilet niin kerrotko mitan kävi. Eli siis puukolla saksilla tai millä nyt saat. reikä päälle ja täyte sisään. Jos taas on sellanen pallo missä on sisuskumi, sen voi ottaa pois. Pitää antaa kuivua kunnolla,(vähintään vuorokausi) ennenkuin sen pinnan kalttaa eli ottaa pallon nahkan päältä pois.Samoin myös tehdään vanhalle saappaalle, saa vaikka kukan sisään kun työntaa jonkun sopivan purkin sisään,sen voi ot taa pois tai jattää. Mulla on sellanen kirja kuin Betonin ja mosaiiikin taikaa, siitä löytyy ohje, saatais olla kirjastollakin, on muitakin ohjeita. Onnistunutta kokeilua.

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!