21. maaliskuuta 2014

Sisustussuunnittelijan vinkkejä teille!


Viikonloppuna kipaisin Rakennusmessuilla Jyväskylässä ja nappasin SisustusTainan osastolta pari kuvaa. Iloinen suunnittelija lupautui jakamaan teille lukijoille sisustusvinkkejä kevätkoteihin. Tässäpä teille siis ajatuksia viikonvaihteeseen, lisää kivaa katsottavaa voi kipaista täältä. Minä taidan noudattaa aivan hetken päästä vinkkiä numero kaksi, vaikka mieluiten voisin lukea sisustuslehteä, syödä suklaata ja haaveilla ;)
 
Huomenna kyläillään ihanan ystävän luona ja luvassa on kuoharikemut.
Pirskahtelevaa viikonvaihdetta siis sinne,
Ilona
 
SisustusTainan vinkit

 1. Jokaiselle tavaralle oma paikkansa!

  Seilaavat esineet rumentavat kauneimmankin sisustuksen. Hyvä lähtökohta suunnittelulle on, että säilytystilat mietitään siten, että kaikelle on oma paikkansa ja ehkäpä vielä 20 % tyhjääkin kaappitilaa. Tavaran määrä kun ei pysy vakiona, vaan se tuppaa kasvamaan ajan saatossa.

 2. Siivottu koti on kaunis!

  Tämä on se helpoin ja halvin sisustusvinkki ja tämän kykenee jokainen itse toteuttamaan. Sotkun keskeltä ei erotu kaunis seinä tai upeat verhot.

 3. Riittävän suuret matot!

  Suomalaisten ”synti” on hankkia liian pieniä mattoja. Matto sitoo olohuoneen sohvaryhmän tai ruokaryhmän yhtenäiseksi tilaksi. Sohvalla tai nojatuoleissa istuttaessa jalkojen on oltava maton päällä, ei paljaalla lattialla.

 4. Taulut katseen korkeudelle!

  Taulut asennetaan usein liian korkealle. Oikea asennuspaikka on keskimittaisen henkilön katseen korkeudella. Ja mikäli taulut ovat pieniä, kannattaa niistä koota isompi yhtenäinen taulukollaasi.
 1. Kuvio huolittelee ilmeen!

  Mikäli huoneen kaikki pinnat ovat tasavärisiä, on yleisilme tylsä. Ainakin yksi kuviollinen pinta verhossa, tapetissa, tyynyssä tai matossa tekee tilasta mielenkiintoisen. Useamman kuvion yhdistely vaatii enemmän taitoa, mutta onnistuessaan lopputulos on upea.

 2. Viis valkoisesta!

  Suomalaiset rakastavat valkoista. Taidokkaasti toteutettu kokonaan valkoinen koti voi toki olla upea ja harkittu, mutta monesti rakkaus valkoiseen johtuu epävarmuudesta värien käytössä. Rohkeasti vain kokeilemaan!

 3. Valaistus kuntoon!

  Kauneinkaan sisustus ei pääse oikeuksiinsa ilman hyvin suunniteltua valaistusta. Suomessa on niin vaihtelevat valaistusolot ulkona, että muunneltavuus olisi hyvä huomioida myös sisävalaistuksessa.

6 kommenttia:

 1. Niin totta kyllä jokainen Sana! Eikä kaikkeen tarvitse ängetä edes Isoja Setelinippuja ;) On todellakin Niin niin Ihana seurata Mahtavan Ammattilaisen, Tainan tekosia. Myös Ilona sinä olet monella tapaa Ammattilainen - ideoita ja ihania jutskuja Pursuaa Ihan maan ääriin asti. Hyvinkin pienillä asioilla saa piristystä ja hyvää mieltä varmasti itse kukanenkin. Iso Rustistus ja Kiitos että jaatte osaamisenne eteenpäin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lukea sinun viestiä Anne :) Taina töitä seuranneena voin yhtyä sinun sanoihisi - setelinippuja ei tosiaan tarvita kauniiseen kotiin :) Rutistus sinne!

   Poista
 2. Asiallisia, hyviä vinkkejä, toteuttamiskelpoisia. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 3. Tosi hyviä vinkkejä! Tavallaan itsestään selviä, mutta ne tuppaavat kyllä unohtumaan ehkä juurikin "helppoutensa" vuoksi. :)

  VastaaPoista
 4. Juuri tutkailin kotia uusin silmin. Ajelehtivat lehtikasat ja vaatemytyt ikään kuin maastoutuvat arkeen, näille on selvästi tehtävä jotain - kohta ;)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!