14. lokakuuta 2016

Anun kauneusvinkit











 
Tupaswillan savusaunalla olen saanut kuulla viime viikolla ihan parhaita kauneudenhoitovinkkejä. Anun olen tuntenut pikkutytöstä saakka, joten menneisiin vuosiin mahtuu muutama muukin seikkailu. Anu lupasi jakaa teille viimeisimmän reseptinsä, joka on täynnä piparitaikinan tuoksua. Tätä on ihan pakko kokeilla täällä tänä viikonloppuna!
 
Voitte kuvitella päivän tunnelmaa savusaunalla, josta kipittelimme harmaantuneelle laiturille ihailemaan lammen kauneutta. Toivon, että kuvien hyvä olo tarttuu teihin viikonlopun ajaksi. Anu on yksi kirjailijoista, joiden tuotantoa kovin arvostan. Viimeisintä Anun Syötävän hyvää ihonhoitoa -kirjaa voit kurkata täältä.
 
Piparitaikinan tuoksuinen vartalokuorinta
Tämä vartalokuorinta silottaa ja jättää pehmeän ihon, tuo veden kielelle ja sen mausteet lämmittävät ihoa, sekä vilkastuttavat verenkiertoa.
Kanelia on käytetty verenkierron lisäämiseen, Kardemumma vahvistaa hermoja ja Inkivääri elvyttää verenkiertoa, sekä vahvistaa puolustuskykyä.
 
1,5 dl fariinisokeria
vajaa 1 dl auringonkukkaöljyä (tai muuta miedontuoksuista öljyä)
hyppysellinen inkivääriä
hyppysellinen jauhettua kanelia
hyppysellinen jauhettua neilikkaa
hiven muskottipähkinää
hiven kardemummaa
Sekoita aineet purkkiin. Muista että muskottipähkinä ja kaneli saattavat allergisoida, jos olet taipuvainen allergioihin, joten kokeile varovasti.
 
Kiitos Anu - arvostan!
-Ilona-
 
Kuvien taljat löytyy täältä.
 
 
 

9 kommenttia:

  1. Kuulostaa nuo aineet ainakin niin tavalllisilta, ei mitään erikoista.
    Saa nähdä saanko kokeiltua asti, vaikkei minulla savusaunaa olekkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään näistä Anun resepteistä juuri sen vuoksi, että ei ole mitään liian vaikeita aineita tai ohjeita :)

      Poista
  2. Oi kiitos Ilona; tämä kirjavinkki tuli todellakin kuin tilauksesta! Jäin haaveilemaan vain paperista versiota kirjasta, mutta josko nyt olisi aika hypätä nykyaikaan ja e-kirjojen pariin ;) Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mietin minäkin - mikä ihana kirja olisi käännellä sivuja. Tosin sama lopputulos, minäkin sujahdin e-kirjojen pariin ja uppouduin sinne kääntelemään sivuja. Ihanaa viikonloppua sinne!

      Poista
  3. Onpa upea kuvaupaikka ollut, ihana!
    Kivan simmpelin oloinen ohjekin, kiitos siitä.
    Mukavaa viikonloppua Ilona <3

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat! Vinkki lähtee tyttärelle, kiitoksia!

    VastaaPoista
  5. Savusaunasta tykkään, erilaisista voiteista kyllä myöskin, mutta harvoin tulee kokeiltua. Mutta noista tähtianiksista tulee mieli tyrniglögi, se on hyvää.

    VastaaPoista
  6. Ihanat kuvat ja ihana resepti. Voisikohan tuollaista tehdä joululahjaksi, vai sulaakohan sokeri säilytyksessä eli pitäisikö tehdä vain kerralla käytettävä annos kerrallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anulta piti ihan tarkistaa - eli kaksi viikkoa säilyy varmasti. Sokeri säilöö mehut ja kauneudenhoitotuotteenkin. Joululahjaksi voi varmasti tehdä, mutta ei kannata aloittaa vielä :)

      Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!