23. heinäkuuta 2017

Apilasalaatilla mansikkapaikassa



















Oma mansikkapaikka löytyy tänä kesänä takakuistilta. Oikeastaan kesämökittömyys on alkukankeuden jälkeen muuttunut stressittömäksi löhöilyksi. Sanoinko oikeasti noin - minä, joka en pysty istumaan hetkeäkään aloillani ;). Olen yrittänyt kasvaa löhöilijäksi - saatan lukea sisustuslehteä keinussa kaksi minuuttia, se on kuulkaas pitkä aika.

Lomatunnelmista innostuneena katoin kuistille kesäruokaa perheelle. Puna-apilasalaatti on riemukas tuttavuus, jota kannattaa kokeilla. Kukkien toveriksi laitoin salaattiin aprikoosia, tammenlehtisalaattia, jäävuorisalaattia, paahdettuja pinjansiemeniä ja tuoreita herneitä. Salaatin sivuun nosteltiin höyryävää savukalaa, maalaisperunasalaattia ja jälkkäriksi kiisseliä. 

Tänään perhe suuntaa kansallispuistoon samoilemaan - luvassa on aurinkoa, paljon aurinkoa.

- Ilona-

Päärynäinen kiisseli 
8 dl vettä
0,5 dl sokeria
loraus sitruunamehua
1 prk päärynää
1 prk aprikooseja
3 rkl perunajauhoja

1. Nosta kattilaan päärynänpalat mehuineen sekä valutettu aprikoosi. Lisää sokeri ja sitruunamehu.
2. Keitä hedelmät pehmeiksi ja soseuta ne tasaiseksi massaksi.
3. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada suurus kuumaa kiisseliin koko ajan sekoittaen.
4. Kiisselin kupliessa on herkku valmista. Sirottele päälle sokerikerros.



8 kommenttia:

  1. Minä myös en jaksa kauaa olla aloillaan,automatkoilla on kätevä lukea lehtiä,jos toinen ajaa.Tuo kiisseliohje on hyvä,harvoin tulee päärynää käytettyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, autossa yritän pysyä aloillani, vaikka sekin on välillä vaikeaa ;). Harjotellaan, eihän sitä tiedä vaikka joskus riippukeinussa lepäilisi puoli tuntia ;).

      Poista
  2. Löysin tänne kun etsin ideoita omaa blogiini. Täällä on niin paljon kaunista joten palaan tänne lueskelemaan ajan kanssa. Lämpimästi tervetuloa vastavierailulle! Terkuin Katja 🌸

    VastaaPoista
  3. Missäs välissä olette mökistä luopuneet, nyt on jotain jäänyt välistä huomaamatta? Ihania kuvia jälleen ja kiitos kivasta jutusta lehdessä! : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana juttu Johanna teiltä - ihastelen sinun taitoa :) Mökistä luovuimme hetki sitten, nyt suunnataan ajatuksen uuden kodin rakentamiseen ja tietysti siihen sisustamiseen. Ps. löysin sen ison kirkkaan pullon <3

      Poista
  4. Kiitos hyödyllisestä puna-apilasalaattiohjeesta! Ihania kuvia ja kukkia! 🌼💚💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri pohdin, että pitänee kerätä pakastimeen apilaa ainakin koristeeksi talven herkkuja varten. Herkkuhetkiä Tanja sinne puna-apilasalaatin kanssa ;)

      Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!