7. toukokuuta 2020

Olohuoneen uudet tuulet ja antiikkipaljastus
Olohuone on kokenut myllerryksen. Iso kaappi on löytänyt uuden isomman kodin, jossa se viihtyy kuuleman mukaan kovin hyvin. Kaapin lähteminen aiheutti uuden, vanhan etsimisen. Tilalle tahdoin vanhan aarteen ehdottomasti. Niitä ei ole aina helppo löytää - mutta turvaudun yleensä ensi kädessä aina tuttuihin antiikkikonkareihin. Jani Metsärannan Antiikkihelmessä olen vieraillut pitkälti yli kymmenen vuotta. Paikka on itsessään kovin kaunis, mutta usein huonekalujen matka Pohjanmaalta tänne taittuu Janin kuljetuksella.

Kodin aarteet matkasi tällä viikolla tänne ja voi, miten ihana kaappi onkaan jokaisessa alkuperäisessä sävyssään.  Samalla kyydillä saapui ikkunoiden alle muokatut pöydät ja hieman muutakin, mutta niistä lisää myöhemmin. Antiikin aikakaudet vaihtelee omassa kodissa. Välillä niitä on enemmän ja välillä ne muuttavat muualle. Se on varmaa, etteivät ne kokonaan katoa. Minusta koti on kaunis kerroksilla, uusilla ja vanhoilla sellaisilla. Antiikkia ostaessa on luottamus myyjään aina kovin suuri osa. Antiikkihelmeä voin suositella. Tunnustan myös tasaisesti hiippailevani sivuille kurkkimaan vanhoja aarteita. Pohjanmaalle suunnatessaan tiedän, mistä löydän itseni.

No, mutta tiedän myös - mille antiikkikauppias silmissänne näyttää. Ei toki ennakkoluuloja saisi olla, mutta en ehkä itse näkisi asiaa myöskään näin. Ilo oli kuvata Jani - herra antiikkikauppias näissä tunnelmissa.

Aurinkoa teille ja niin niitä löytöjä - missä ne ikinä sitten ovatkaan, 

Ilona

11 kommenttia:

 1. Ovatko nuo toisessa kuvassa näkyvät kattokruunut myös tyylikkäästi ruosteessa kun ovat niin tummat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ovat vain patinoidut - kristallitkin puuta. Ihana ajatus kyllä ruosteisista kruunuista :)

   Poista
 2. Teillä on niin kaunista. Sinulla on taito yhdistellä erilaisia tavaroita kauniiksi kokonaisuuksiksi.
  Aikas kiva kauppiaskin kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Outi ihanainen. Vanhoissa on vaan käsittämättömän paljon särmää - siis huonekaluissa. Antiikkikauppiaista Jani kyllä on varsin persoona, ehkä kuvat kyllä kertovat sen.

   Poista
 3. Ihana tunnelmallinen kaappi ja koko olohuone niin kaunis. Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 4. Kokkolasta kotoisin tämä helmi, väritys valloitti heti. Aurinkoa Leena sinne viikonlopun retkiin ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana että huoneessa on värejä ja rosoisuutta, tykkään <3 Antiikkikauppiasta ei ainakaan voi antiikkiseksi sanoa...aika kiva kuvattava sulla ollut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana - en kyllä heti ihan olisi kuvitellut sinisen sohvan olevan oman kodin juttu. Tosiasiassa se kyllä on oikea perhekeidas, mahtuu laivaan koko sakki :) Janista ei kyllä antiikkista saa, mutta helmiä hänellä on myynnissä monta. Mahtava retki!

   Poista
 6. Kotoisan kutsuvan näköinen teidän olohuone <3 Iloa viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
 7. Voi - kiitos. Melkoinen kotielämän keskus kyllä meille ja yleensä tyynyt lattioilla ja peitot vähemmän siististi. Sitä kai on elämä. Ihanaista viikonloppua täältä sinne, Ilona

  VastaaPoista
 8. komea kaappi... ja kauppias

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!