1. syyskuuta 2012

Yllätysvieraita!
 
Mökille tupsahti kasa yllätysvieraita ja ihanan mieluisia sellaisia. Mukana vierailla oli kassillinen makeita omenoita ja kimppu syysleimukukkaa. Leimukukasta tulee niin lapsuus mieleen ja mummolan ihanat kukkamaat, ehkä paras tuoksumuisto ikinä. Yllätysvieraani opettaa työkseen tuohitöiden tekemistä ja tietää kunnioitettavan paljon asioita maan ja taivaan väliltä. Tuohet eivät meidän mökin kaadettavista puista irtoa aivan vielä, mutta jotain vierailu inspiroi tekemään. Katkotut puun pätkät koverrettiin rasiaterällä ja taltalla kynttilöille pesäksi. Nyt meillä kotona hyyrystellään kynttilän valossa, tuoksutellaan leimukukkia ja syödään omenapiirakkaa.
 
Mökillä on enää tehty jotain ihan pientä tai no jos lapselta kysytään, se on varmasti suuren suurta. Puumajan läheisyyteen rakennettiin lavalippu. Lipun on tarkoitus kestää tuulessa ja tuiskussa, joten puustahan se oli sitten rakennettava. Lavan rakosiin lyötiin rimat. Joka toinen rima maalattiin harmaalla ja joka toinen vaalealla maalilla. Yläkulmaan pensselöitiin suorakaiteen muotoinen paikka, johon vapaalla kädellä maalattiin tähtösiä. Minkä maan lippu, siitä ei välitetä. Pienimies ähläsi tohkeissaan lipun kiinnityksen kanssa ja nyt se on pystyssä, hurjan kivaa:).
 
Vieraisilla meillä on myös käynyt ihanainen Camilla  ja  viimeinen kuva kumppaneineen löytyy uusimmasta Toivekoti&Puutarha-lehdestä:)
 
Leimukukkien tuoksua kaikille tänne poikenneille
Ilona

14 kommenttia:

 1. Ihania hämyisiä hetkiä teille kynttilöiden loisteessa.

  VastaaPoista
 2. Ihana oli lehtijuttu, ja ihania on myöskin tämän postauksen kuvat. Teidän sauna sykähdytti ihan kybällä, samantyylisestä olen haaveillut. Miten saunanovi oli toteutettu? Oliko se oikeasti jostain vanhasta tehty (ja miten lasi kestää) vai onko se kunnon saunan lasiovesta tehty?

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 3. Voi kun hieno lippu tuli! Mukavaa ja tunnelmallista lauantain jatkoa :)

  VastaaPoista
 4. :) Meidän saunan ovi on oikeasti vanha tai oikeastaan siis ne ovat pariovet. Ovet kestää tosi hyvin, olen käsitellyt ne Tikkurilan saunasuojalla Supi Arctic. Lasit on teetätetty lasiliikkeessä ja ovat maitolasia.

  VastaaPoista
 5. Ihania puuhailuja, Ilona ja kauniita tunnelmakuvia jälleen kerran ! Kiitos ♡

  VastaaPoista
 6. Kuutamo ja tuli, niillä täälläkin on fiilistelty.
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 7. kauniita kuvia, mutta parasta on tuo pojan maja, eipä olekkaan jokapojalla yhtä komiaa majaa!

  VastaaPoista
 8. Otinpa tuossa juuri Toivekodin iltalukemiseksi, ja mitäs siellä heti pilkahtikaan! Nam!!! Nyt menen vielä lukemaankin :)

  VastaaPoista
 9. Tykkäisin yllätysvieraista ja yllätysvierailla niinku sillon joskus lapsuusvuosina :)

  VastaaPoista
 10. <3
  siinä kaikki tärkeä tällä erää :)

  VastaaPoista
 11. Komea lippu! Meidän lapsukaiseen on nyt tarttunut into kunnostaa omaa vanhaa puumajaa, kun näki kaverin mahtavan majan :) Ja täällä odotellaan uusia lehtijuttuja tutuista kodeista;)

  VastaaPoista
 12. Lehtijuttu oli ihana ja teillä niin kaunista :)

  VastaaPoista
 13. Voisitko tehdä teidän mökistä esittelyn ihan joka huoneesta,keittiötä ei ole näkynyt missään ja siitä on tullut varmaan aivan ihana.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!