29. toukokuuta 2014

Purkkiin säilötty kesän tuoksu!


 
 Kesän tuoksu on tänään tallennettu purkkeihin ja purnukoihin. Äidiltä saadun vinkin innoittama tätä oli aivan pakko kokeilla. Hannen puskasta kipaistut sireenin oksat päätyivät sireenisokeriksi. En oikeasti tiennytkään sireenin kukan kuuluvan syötävien kukkasten joukkoon. Kukkaset kuivataan sadepisaroista aivan ensimmäisenä. Sen jälkeen ne voi sekoittaa kidesokerin sekaan. Purkituksen jälkeen ne nostetaan pimeään paikkaan muutamaksi päiväksi ja sekoitellaan niitä muutamia kertoja päivässä. Nyt vain odotan, jotta saan sokeria sujauttaa leivonnaisten joukkoon.
 
Kesätuoksuja sinne,
Ilona

Herkkulusikka täältä

10 kommenttia:

  1. Oi tätä on kyllä kokeiltava!
    Kuullostaa niin hyvältä <3
    Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. No kyllä oli mielenkiintoinen ohje, pitääpä tehdä, kunhan täälä alkaa syreenit kukkimaan :)

    VastaaPoista
  3. Joo, tätä täytyy kokeilla, syreenit on niin ihania!

    VastaaPoista
  4. Ihana idea tällainen. Juuri kuulin että myös juhannusruusu on ihan syötävä, jonka terälehdistä voi tehdä kauniita sokeroituja koristeita leivonnaisiin! <3 Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  5. Ihania nämä sinun kuvat, aina!

    VastaaPoista
  6. Olipas ihana idea, namsk-kokeiluun menee!! T:Susanna

    VastaaPoista
  7. Eteerinen kuvakollaasi on ihastuttava ja herkullinen katsella!

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!