13. lokakuuta 2015

Mietitäänkö sähköä ja sen kiltteyttä


Mukana Indiedaysin ja Ilovirran yhteistyökampanjassa
 
Mukaan sujahdin tähän kampanjaan sen hyvää tekevien asioiden vuoksi. Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus voittaa arvonnassa ja tehdä hyvää vaikka vuoden jokaisena kuukautena.
 
Pakkasten paukkuessa meillä paukahtelevat myös pienen rintamamiestalon lämmitykseen käytettävät patterit. Kaikki tulisijat ovat käytössä ja keittiön liedessä ritisee kiitettävän usein tuli. Säästösyistä tarkastelen usein sähkölaskua ja siitä, mistä se koostuukaan. Eniten tätä vaalealla tukalla varustettua tarkastelijaa on häirinnyt laskujen sisällön ymmärtäminen. Siinä jo toinen niistä syistä, miksi lähdin mukaan tähän kampanjaan. Ilovirta antaa selkokielellä kulutukseen liittyvät tiedot. Sähkösopimuksen tekemistä varten minun tarvitsisi kirjoittaa ylös vain nämä asiat.
 
Kodin koko: 100 m2
Huoneita: 4 h+keittiö
Perhekoko: 3 h
 
Arviota meidän kodin sähkön kulutuksesta harpoin tekemään siis tänne.


 Äiti- ihmiselle Suomen kiltein sähköyhtiö -lupaus jäi mieleen kummittelemaan. Yritys käyttää 100 % uusiutuvaa sähköä, joka on minulle iso asia. Tuuli- ja vesivoimalla tuotettu sähkö tarkoittaa minulle turvallisuutta ja jatkuvuutta.
 Ilovirran kautta voit auttaa valitsemaasi hyväntekeväisyysjärjestöä. Halutessasi voit lisätä sähkölaskun summaan vaikka euron kuukaudessa antaaksesi tukesi hyväntekeväisyyteen - summa menee lyhentämättömänä suoraan järjestölle. Mukana ovat Roosa nauha –syöpäsäätiö, Unicef, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Suomen Punainen Risti ja Suomen Luonnonsuojeluliitto. Minun tehtävänä on tänään kertoa teille Mannerheimin lastensuojeluliitosta ja Suomen Luonnonsuojeluliitosta.
 
Mannerheimin lastensuojeluliitto on perustanut neuvolatoiminnan. Ilta- ja aamupäiväkerhojen toiminta on saanut myös täältä alkunsa. Minusta äitinä on ihana ajatella jonkin tahon huolehtivan siitä, että jokaisella lapsella olisi onnellinen ja turvallinen lapsuus.
 
Suomen Luonnonsuojeluliitto tekee tärkeää työtä saimaannorpan suojelussa, ilmastonmuutoksen torjumisessa, Itämeren ja sisävesien puhtauden vaalimisessa ja lähiluonnon suojelussa. Tämä järjestö ollut ajatusmaailmaltaan minulle aina tärkeä. Luonnon arvostuksen ja sen suojelun tahtoisin periytyvän omalle lapselleni.
 
 
 
Toivottavasti ajatuksia heräsi siellä - kannustan siis tutustumaan Ilovirran toimintaan. Edullista sähköä tarjoava, Suomen kiltein sähköyhtiö antaa myös mahdollisuuden auttaa.
 
Siksipä käynnistän ilolla tämän arvonnan. Jossa palkintona on 50 e lahjoitus valitsemallesi hyväntekeväisyysjärjestölle. Osallistua voit kommentoimalla tätä postausta. Kerro kommentissasi kolme sähkölaitetta, jota ilman et voisi elää sekä hyväntekeväisyysjärjestö, jonne toivot summan lahjoitettavan.
 
Jos minun pitäisi valita kolme minulle tärkeintä sähkölaitetta ne voisivat olla kahvinkeitin, puhelin ja ylläripylläri The tietokone.
 
Ilona
 
Ps. Ilovirran löydät myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.
 

11 kommenttia:

 1. Hei! Kyllä mulle tärkeimmät sähkölaitteet ovat pyykkikone, tiskikone ja lämminvesivaraaja. Niitä ilman arki olisi hankalaa. Jos arpaonni suosii niin SPR on ansainnut lahjoituksen. Aurinkoisia syyspäiviä toivottelee Ansku

  VastaaPoista
 2. Upea arvonta ja niin sydäntä lämmittäviä luonnonläheisiä asioita!
  Minä en tulisi toimeen (ainakin luulen niin) ilman jääkaappia (Espanjassa!), pyykinpesukonetta ja uunia!
  Haluaisin lahjoittaa WWF:lle tai jollekin muulle maailmaa säästävälle järjestölle.

  Kiitos tästä ihanasta tilaisuudesta ja mainioista pohdinnoista!
  Tunnelmallisia syysiltoja sinne!

  VastaaPoista
 3. Puhelin, tietokone ja radio. Summan haluaisin lahjoitettavan Suomen Luonnonsuojeluliitolle :)

  VastaaPoista
 4. Tärkeimmät sähkölaitteet ovat meillä pyykinpesukone, kahvinkeitin ja tietokone. SOS Lapsikylälle (Kotimaan työ) toivoisin summan lahjoitettavan, jos voittaisin :)

  VastaaPoista
 5. Ehdottamasti tärkein on lämminvesivaraaja,sitten pyykinpesukone ja valot.
  Jos voitan niin kohteeni on MLL.

  VastaaPoista
 6. Varmaankin puhelin, tietokone ja pyykinpesukone.
  WWF:lle toivoisin lahjoitusta.

  VastaaPoista
 7. Pyykkikone, tiskikone ja lämmitysjärjestelmään lämpöistä vettä ajava kiertovesipumppu :)
  Lahjoitus menisi MLL.

  VastaaPoista
 8. Vaikea on valita kolmea tärkeintä, mutta tieokone sinne taitaisi nousta, pesukone ja tiskikone näin lapsiperheessä ovat kyllä myös aika kovia juttuja :D
  Lahjoitus lähtisi ehdottomasti MLL, josta olen itsekin saanut aivan mahtavaa apua, kun omat paukut rupesivat olemaan lopussa <3

  VastaaPoista
 9. Pyykinpesukone, kännykkä ja jääkaappi ovat ehdottomasti listan kärkipäässä.
  Lahjoituksen tekisin Mannerheimin lastensuojeluliitolle.
  PikkuMyy

  VastaaPoista
 10. Valot, puhelin, jääkaappi :)

  VastaaPoista
 11. Kyllä pyykkikone olisi ehdoton ykkönen josta en luopuisi. Sitten varmaan lämminvesivaraaja ja sähköhella.
  Haluaisin lahjoituksen menevän syöpäsäätiölle.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!