1. toukokuuta 2018

Katjan vieraana
Joissakin paikoissa on taikaa, viehätystä, jännitystä - yllätyksellisyyttä ja selittämätöntä kauneutta. Hiekkaharjun Kartano on juuri sellainen paikka, jonne jäisin asumaan. Päärakennus henkii tunnelmallisuutta ja sen ympärille nivoutuvat vanhat pihapiirin rakennukset täydentävät tunnelman uskomattomaksi. 

Jo kääntyessäsi pienelle pihaan johtavalle hiekkatielle huomaat paikan upeuden. Viimeistään Katjan ja Karin toivotellessa sinut tervetulleeksi on tunnelma täydellinen. Olen kokenut saman jo vuosien ajan hiekkatielle kääntyessäni. Katja saa innostuksen tarttumaan - on kyse sitten juhlien tarjoiluista tai paikan valmisteluista. Kartanon rakennukset lumovat valollaan - yllätyn jokaisella kerralla siitä, miten luonnonvalo taittuu navetan pienistä ikkunoista tai puimalan korkeista ruuduista. 

Juhlissa pöydät katetaan herkuilla, joiden rouheus ja lumo ei unohdu hetkessä. Tämän visualistin silmissä puutarhan omien kukkien ja yrttien käyttäminen koristeina on viimeinen silaus herkuille. Kartanon uunissa paistettu rustiikkinen leipä on testattu - ja myönnän, että olen koukussa.

Kartanolla juhlitaan häitä, järjestetään kokouksia, juhlia ja tapaamisia. Jos saisin valita, juhlisin juuri täällä. Onneksi saan kuvata ihanaa häähumua kesällä näissä maisemissa ja tässä uskomattomassa luonnonvalossa. Odotan jo, miten villiviinit kietoutuvat noiden upeiden navetan ikkunoiden ympärille. Morsiuspari näyttää niin kauniille puutarhan tekemissä kehyksissä. Hääpari voidaan vihkiä pihan sireenimajassa, miten ihana hetki.


Ihanaa viikkoa sinne näiden Hiekkaharjun Kartanon kuvien  mukana, Ilona

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana paikka. Näyttää juuri sellaiselta, jossa itsekin haluaisin juhlia viettää. Suostuisikohan tuo mies valoja uusimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti suostuu - voiko niitä uusia joka vuosi ;) Tunnelma on uskomaton, eikä sekään riitä kuvailemaan fiilistä, joka on jokaisen kerran pihaan kääntyessä :)

   Poista
 2. Mistä kuvassa oleva kamiina on hankittu? Täydellinen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuossa paikoissa on taikaa, viehätystä, jännitystä - yllätyksellisyyttä ja selittämätöntä kauneutta todellakin.
  Ihana paikka.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!