11. tammikuuta 2014

Lasimaljakakku!



 
Innostuin kokeilemaan huippuyksinkertaista maljakakkua ystävien kanssa vietettyyn herkkuhetkeen. Suuren lasimaljan pohjalle viipaloin ensimmäiseksi suklaisen vuokakakun. Päälle vaahdotin kermavaahdon, jonka maustoin vaniljasokerilla. Ensi kerralla sujautan vaahdon mukaan vaniljarahkapurkin. Kermavaahdon päälle kasasin marjakeon. Oletteko muuten huomanneet kuinka vaikea kaupoista on löytää marjoja, Lidl:n hyllystä niitä onneksi löytyy aina :) Kakkupohjan voi leipaista tällä ohjeella.
 
Suklainen maljakakku
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa tai 100 g pehmeää margariinia
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
Voitele vuoka (halkaisija 20-22 cm).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon pehmeä margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa.
Paistetaan 175 asteessa.
 
Herkkuhetkiä sinne,
Ilona

11 kommenttia:

  1. Tuota herkkua pitää joskus tehdä, kiitos ohjeesta:))

    VastaaPoista
  2. Kiitos helposta ja nopeasta ohjeesta. Mulla on pakastimes pari kakkua jotka ei irronneet ehjinä vuoistaan, teen yleensä cake popseja sellaisista. Mutta tässä nopeampi vaihtoehto vaikka yllätysvieraille :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan helpon oloinen resepti!
    Hih, onhan täällä blogistaniassa herkkuhetkiä muillakin kuin minulla - tein juuri postauksen lime hyydykekakusta:)
    Herkkuhetkiä viikonloppuusi<3

    VastaaPoista
  4. Ihanaa,nam,pitäisi tehdä=).Onko nuo Lidlin pakastemarjat kotimaisia,kun ulkomaisia ei saisi syödä kuumentamatta/keittämättä?Olen juuri varsinkin kotimaisia marjoja huomannut saatavan huonosti.Teija t

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreita marjoja olisivat nämä, tosin varmasti kiehuvan veden kautta kannattaa nekin käyttää varmuuden varoilta :) Kotimaisia marjoja on tosiaan hankala saada, ihana olisikin saada sellaiset näin pimeään aikaan :)

      Poista
  5. Ensin ajattelin, että on tullut ällä-vika, mutta sitten kun kerroit kuitenkin ostaneesi marjoja, niin älysin. Aika hauska idea maljakakku marjoilla :)

    VastaaPoista
  6. Nykyäänhän ne kehottaa kuumentamaan kaikki pakastemarjat jos ne eivät ole kotimaisia, mutta sehän pilaa koko jutun :(

    VastaaPoista
  7. Taitaa olla pakastemarjoissa se keittokehoitus, listeria lisääntyy pakastettaessa - Lidl myy siis tuoreita marjoja:) Kaikkiin kasviksiin ja hedelmiin tosin liittyy riski, mutten kuitenkaan viinirypäleitäkään keitä - vielä :)

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!