31. lokakuuta 2013

On ihan pakko kertoa!




Kuvat: Iida Liimatainen Kampaus ja Meikki: Virpi Raatikainen
 
On ihan pakko kertoa ajatuksia teille. Arvannettekin, että viikko on ollut melkoinen niin hyvässä kuin siinä toisessakin. Välillä on ollut oikein katsottava peiliin uskoakseen olevansa juurikin todellisessa elämässä. Olen saanut teiltä aivan ihania viestejä satoja, olen niistä ikikiitollinen. Yhden viestin olen hukannut Saarijärveltä, se jäin mieleeni kaivelemaan. Laita minulle uusi viesti, haluaisin vastata sinulle. Lupasit, että teidän koira haistelee minun sukkani innoissaan, ja kutsuit teille kylään sanoilla tule, tule -ihana.
 
Toisenlaisia viestejä olen saanut myös ja niiden sulattaminen on vienyt hetken. Meillä on isot kristallikruunut, koska minusta vain niiden alla tuntuu niin glamourikkaalle - tiskivuoretkin. Meillä on liian suuri pöytä koska haluan koko perheemme vieraineen mahtuvan sen ääreen. Meillä on pieni koti, koska mahdumme tänne pienen perheeni kanssa mainiosti - myös mieheni  ;). Tämä on meidän koti ja minä rakastan asua täällä. Ja en aio edelleenkään luopua valaisimistani tai pöydästämme :) Nyt vastasinkin kerralla kaikkiin niihin kysymyksiin, Miksi ihmeessä?
 
Tähän viikkoon on kuulunut, jotain muutakin. Olen etuoikeutettu saadessani kuulua tulevaan seikkailuun. Paljon kyyneleitä, suuria tunteita, upeita hetkiä ja unohtumattomia tarinoita. Kuunnellessani niitä olen pyyhkäissyt mielestäni pienelle tuntuvat juttuni, elänyt hetkessä ja menneessäkin. Olen niin syvällä tässä jutussa, että sydäntäni särkee. Kiitos teille ihanat - minä olen rikas saadessani tutustua teihin - kirjoittaa teistä. Tähän liittyen uskaltaudun laittamaan tänne Iidan ottamia kuvia minusta, tulevat tarinat liittyvät myös näihin kuviin.
 
Ja kyllä - minä olen yhä siinä kuplassani, ihailen kukan terälehtiä, painan korvani kiinni simpukan kuoreen ja näen lumihiutaleiden joukossa tähtiä. En häpeä sitä, että mielestäni elämä on satu, sellainen seikkailu, jota ei voi kirjoittaa - se pitää tuntea.
 
Kiitos kaikille teille, jotka minulle viestittelitte, niistä saatu voima kantaa niin kauas,
Ilona

61 kommenttia:

  1. Kyllä!Juuri tälläista ihanaa mielikuvituksellisuutta ja rohkeutta tarvitaan tähän kylymään maailmaan! :) Anna palaa täysillä! Se antaa rohkeutta meille muillekki elää täysillä! Halauksia tähänkin päivään <3 Toivoo se pieni ja kuiva-akka pohojanmaalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halaus Malla! Onneksi on olemassa helmiä niin kimaltavia, että niistä voi säteet poimia itselleen vahvuudeksi, kiitos :)
      Ilona

      Poista
    2. te ootte niin ihkuja molemmat naiset!!
      <3
      "tähän pieneen
      sydämeen
      kätkeytyy
      lämmin ajatus
      teille
      molemmille"

      amandantuvalta terkkusia

      Poista
  2. Ilona, sinä olet ihana juuri tuollaisenaan..aitona, ei häivääkää mistään teeskentelystä! Sinun kotisi on sinun kotisi ja se ei hitto vieköön ole kenenkään asia arvostella kristallikruunujen kokoa tai pöydän kokoa, ainakaan negatiivisessa mielessä. Jokainen tekee kodistaan sellaisen kun itse haluaa, toiset siitä tykkää ja toiset ei. Mutta tärkeintä on että itse viihtyy. Ja olet vielä rohkeakin, kun uskallat lähteä mukaan ohjelmaan, rohkea myös kun kerrot ajatuksia, jotka tulevat suoraan sinun sisältä. Ei se ole ensinkään suomalaista tohua, pitää pitää loppuun asti kaikki, niin iloiset kuin surullisetkin asiat sisällään. Arvostan rehellisyyttäsi ja avoimuuttasi suuresti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija ihana <3 Kristallikruununhan pitää olla isot, ei niiden alla voi muuten prinsessoida - huolimatta siitä, että arkkitehdit niihin sitten törmäilevätkin :)

      Poista
  3. Annat myös meille lukijoille voimaa elää omaa elämäämme. Ja luvan rakastaa kotiamme, tätä omin käsin tehtyä. Koti on täynnä rosoja, epämuodikkuutta, ei aina niin käytännöllistä, mutta se on kaunein koti meille asujille.
    Ihanaa loppuviikkoa ja tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa loppuviikkoa sinne Mollalle rakkaudella rakennettuun kotiin <3

      Poista
  4. Minä rakastuin kotiisi. Se oli ihanan persoonallinen, niin minun näköinen, upeine väreineen <3

    VastaaPoista
  5. Höps höps,liian isoja pöytiä tai suuria kristallikruunuja,mitäs sitten,ne ovat juuri sopivia teidän perheeseen ja tarpeisiin ja kaunista oli kaikki=).teija t

    VastaaPoista
  6. Minä rakastuin kotiisi! Upea, persoonallinen, ei tule joka toisella vastaan!
    Kaikkia ei voi miellyttää, eikä onneksi tarvikkaan :)

    VastaaPoista
  7. Kotisi on todella kaunis ja persoonallinen, niinkuin emäntäkin. Hyvää jatkoa! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  8. Kauniit kuvat! Näin vain loppupätkän kun kotiasi esiteltiin mutta se vaikutti niin hurmaavalta! Kaikkea hyvää elämääsi:-)

    VastaaPoista
  9. Mie jollekin vastasin, että jos johonkin muuttaisin, niin sinun kotiisi :D
    Se on just niin persoonallinen ja hurmaava kuin talo vain voi olla!
    Ja niinhän se menee, että kun jossain näkyy, niin kai se vaan tähän maahan kuuluu, että paskaakin sataa, ravista vaan ja anna palaa!

    Ihanat, upeat kuvat!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, täällä on ravistettu kaikki ikävät pois. Kaikki positiivinen on päälimmäisenä - uskomaton voima on teillä tsemppaajilla <3

      Poista
  10. Sinä olet kyllä upea persoona ja kotisi oli persoonallinen. Niinkuin jokaisen kodin tulisi olla. Koti sisustetaan rakkaudella juuri sellaiseksi jossa ITSE viihdytään. Ei toisten miellyttämiseksi. Minä sain ainakin paljon ideoita kodistasi, niinkuin olen kirjoistasikin saanut. Tsemppiä ihana Ilona <3 Pia

    VastaaPoista
  11. Kotinne on upea, täysin uniikki ja täynnä tunnelmia. Näkee miten olette sen sisustaneet "sisäisenpalon" vallassa, ette varmasti niinkään tavoitellen kaikkien yleisten sääntöjen täyttämistä tai muiden mieleipiteitä ajatellen. Erityisesti saunaosasto ja terassi sai ihailevan huokauksen aikaiseksi minussa. Kekseliäisyytesi on aivan omaa luokkaansa. Kiitos kun otitte tämän rohkean askeleen ja esittelitte kotinne... Toivon että tartut näihin hyviin ja kannustaviin kommentteihin ja rohkeeutesi saisi vain kasvaa. Kaikkea hyvää,
    Tanja
    Charm

    VastaaPoista
  12. Vaati rohkeutta olla oma itsensä, seisoa tukevasti jaloillaan ja leijailla pilvissä. Aina ei voi miellyttää kaikkia ja se tekeekin meistä ainutlaatuisia. Onneksi on aina niitä positiivisia ihmisiä joista voi ammentaa taas uutta voimaa tuleviin tuuliin, keijut ja vaaleanpunaiset höttöhattarathan selviävät ihan mistä vaan, kun niihin uskoo <3 oli sitten kyydissään liian iso pöytä tai kimaltavat kruunut ;)

    VastaaPoista
  13. Enhän voisi negatiivisuuden vaikuttaa millään. Olen saanut teiltä niin mahtavia viestejä, että niiden avulla voisi lentää ;) KIITOS!

    VastaaPoista
  14. Moikka! Isännän kanssa katteltiin teijän kotia ja molemmat huokailtiin kun oli niin nättiä. Parasta tosiaan se, että teidän koti on teidän näkönen :) Valitettavasti ilkeitä ihmisiä riittää aina ja kateudestahan se ilkeys näissä tilanteissä yleensä kumpuaa. Olette ihania ihmisiä ihanassa kodissa! Halaukset ja oikeen mukavaa syksyn jatkoa teille!

    VastaaPoista
  15. Rakas Ilona, jo siun nimesikin kertoo että levität iloa ympäristöösi, olet meille ilona,olet medän kaikkien Ilona:))
    Maailma ois aika tylsä jos jokaisella olis samanlainen steriili koti, samankokoinen pöytä, ja samanlaiset lamput, eikö vain.
    Miusta siun kotisi oli niin uskomattoman ihana, puolisolle joka myös ihaili kotianne, sanoinkin että just tollasen keittiön,just tollasen tuolin jne. haluaisin, ehkä just tuollasen puisen penkin saatan jopa saadakkin.
    Mie toivon siulle ja perheellesi kaikkea hyvää, enkelin siipien havinaa ja suojelusta ja toivon ettet koskaan muuttuisi vaan olet aina ilona maailmassa. Kiitos siulle Ilona

    VastaaPoista
  16. Hei Ilona,olen lukenut blogiasi jo kauan,mutta en ole kommentoinut (sähköpostia olen kesällä sinulle laittanut kodistani).Nyt on pakko kommentoida! Älä missään nimessä välitä siitä mitä arkkitehdit sanovat kodistasi onko liian iso kristallikruunu ja ruokapöytä.Sinulla on todella mielenkiintoinen ja kaunis koti.Koti on teidän! Olet niin idearikas ihminen,sellaisia tarvittaisiin Suomessa talonrakennus- ja sisustusmaailmaan.Täällä kaikki pitäisi olla niin laatikkomaista ja pelkistettyä.Olen sitä mieltä,että Alvar Aaltomaisuus saisi jo painua unholaan.Eikä kaiken pidä olla käytännöllistä sehän on todella tylsää!!! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.Olette rohkeita! /terveisin Helena

    VastaaPoista
  17. Teidän koti on ihana, juuri teidän näköinen ja myöskin maailman (ei vain suomen) kaunein koti!
    Mua aina ahdistaa kun käydään sanomaan ettei koti ole sopiva miehelle, meidän kodista saattaa joku olla myös sitä mieltä koska meillä on ihan varmasti liikaa vaaleanpunaista. Onneksi mun mies on niin omituinen että se rakastaa kotiaan ihan yhtä paljon ku minäki ;)
    Mä päätin heti tuon ekan jakson perusteella etten tykkää arkkitehtisedästä ;)
    Kivaa Joulun odotusta sinne teille! :)

    VastaaPoista
  18. "Elämä on kaunein satu."
    H.C. Andersen

    Kotisi on Ilona satumainen! Ja aivan teidän näköisenne. Vahvoja naisia tarvitaan ;)

    VastaaPoista
  19. Nauti sinä vain elämästäsi juuri sellaisena kuin haluat, antaa koirien haukkua!

    VastaaPoista
  20. Minusta on ihanaa, että kodit ovat asukkaita varten ja sen vuoksi asukkaiden näköisiä ja persoonallisiä. Hanna Sumarilla oli mun mielestä niin hyvä kirjoitus just siitä, että suomalaiset eivät ole riittävän rohkeita toteuttamaan oman näköisiä koteja. Sinä pääset varmaan näkemään monenlaisia koteja työsi vuoksi, mikä on myöskin rikkaus.

    Pakko kertoa, että kun katsottiin maanantaina ohjelmaa, niin hihkuin miehelle. "Tuo talo, missä on noi ikkunat on Ilonan talo, sen jonka kirjan ostin - muistatko..." Ei muistanut, mutta katsoi pikkuisen hitaasti... ikkunat, eikös taloissa aina ole ikkunat. "Mä tarkoitin, että silmät!" Ihan kuin teidän talolla olisi silmät, sellaiset lempeät :)

    Menen muuten tänään hakemaan varaamani kirjan kirjastosta ja se on sinun uutuuskirja!! Ja sen toisen Talven taikaa aion ihan just kohta kaivaa tuohon pöydälle, myös se on IHANA.

    VastaaPoista
  21. Kovasti on kommentoitu ja tämäkin asia jo varmaan tullut, mutta...
    Noi kommentit "isot kattokruunut, iso pöytä " yms... suoraan tv-ohjelman kommentteja. Itseasiassa en pitäny ohjelmassa siitä, että "tuomaristo" kommentoi kritisoivasti monestakin aiheesta vähän jokaisessa kodissa. Jokaisella on omanlainen koti ja se on Suomen kaunein koti, on se sitten iso tai pieni. Voin vaan kuvitella tulevia jaksoja, missä mennää isoihin , jopa jättikokoisiin koteihin... kommentit saattavat olla mitä vaan. Katotaan seuraanko sarjaa loppuun asti.
    Meillä on värejä kotona ja kunhan joskus saadaan makkari rempattua, siitä vasta tulee värikäs, lähes itämainen ;)

    VastaaPoista
  22. Ilona, kuten sanoit, negatiivisuus on sellainen, jota ei kannata päästää liiaksi sydämen viereen itämään. Se voi tarttua. Positiivisuuden tarttumisesta on vain hyötyä, joten sitä laulua kannattaa kuunnella. Siulla on ihana koti, suloinen ja taianomainen, kiinnostava, rakkaudella tehty. Pieni se ei ole miun mittakaavassa millään muotoa :) Sie oot ihastuttava ja helposti lähestyttävä, kotisi on kaunis ja olet rohkea. Kun näin kotisi, ihastuin moneen asiaan, mutta minua häiritsi hirmuisesti sen miesarvostelijan kommentit. Ne ei miusta ollut kovin ammattimaisia sellaiseen ohjelmaan, jossa kuitenkin esitellään tasa-arvoisesti suomen kauneimpia koteja. Ne ohjasi ihmisiä olemaan mieltä ennen aikojaan. Ja kun joku itseään epäilevä sisustaja katsoo kotia tietämättä mitä mieltä on, on helppo olla samaa mieltä. No sivuseikka! Mutta mie luen jatkossakin iloissani teidän kodista ja superhyvistä ideoista, joita oon bongannut teiltä jo :) Ne voi sitten istuttaa omaan kotiinsa. Ja vaikka voisit pyytää pääsymaksua niiltä onnellisilta jotka saavat teillä pihakahvit! VAU mikä pihapiiri! :)

    VastaaPoista
  23. Halaukset vahvalle naiselle ja sen perheelle <3 Juuri teidän kodin kaltaisia inspiroivia koteja tarvitaan tähän tylsään maailmaan, teidän koti on aito sekoitus rakkautta juuri teidän tarpeisiin!

    VastaaPoista
  24. Minustakin sinun kotisi on aivan ihana. Just tuollaisena, siellä on niin paljon mielikuvitusta kiehtovia kauniita juttuja tulee ihana sadunomainen olo ja saa itsensä innostumaan myös tekemään kaikenlaista. Maanantaina ne muut talot oli kovin steriilin oloisia... olivat kai piilottaneet kaiken persoonallisen tavaran kaappiin -tuli mieleen!! Itselläni on kans ISO pöytä just, et ystävät mahtuu ja on kauheesti isoja kasveja ja sitä sun tätä... vierailijat sanovat, että täältä huokuu rakkaus!!! Sinunkin talosi huokuu niin paljon rakkautta ja innostusta ja onnellisuutta. Kodikkuutta!

    VastaaPoista
  25. Ihanan persoonallinen ja piristävä koti. Omanäköistä - ei mikään sisustuslehdistä "kopiotu". Kätten jälki näkyi - ja se tekee teidän talosta kodin. Ihmisiä on moneen lähtöön ja makuja monia. Mukavaa syksyn jatkoa teidän perheelle.

    t. Satu Ö

    VastaaPoista
  26. Voi Ilona armahainen. Monesti olen sen jo sanonut, nostan sinulle hattua uskalluksesta. Siitä, että niin rohkeasti lähdet mukaan kaikkeen uuteen. Tämä kantapäänkoulu on opettanut niin monesti (ja etenkin tämä blogimaailma) kaikenlaista, sitä hyvää on tullut roppakaupalla, mutta, myös sitä kurjaa loskaakin. Toisinaan se meinaa nujertaa, ja laittaakin usein miettimään niitä ihmisten tarkoitusperiä ja syitä moiseen käyttäytymiseen. Sillä itse en millään voi ymmärtää miksi tuntemattomat ihmiset purkavat pahaa mieltää meille. Mikä on sen tarkoitus jos anonyyminä kirjoitetaan jotakin toista loukkaavaa? En tiedä, ehkä tosiaan on syynä se jonkinlainen kateus tai huonommuuden tunne. Toinen ehkä tekee juuri niitä asioita joita itse haluaisi, mutta jotka eivät syystä tai toisesta ole hänelle itselleen mahdollisia. Se on niin surullista. Miksi ihmiset laittavat energiaansa tuollaiseen kun sen voisi käyttää niin paljon parempaan, siihen oman elämän parantamiseen.

    Monesti olen miettinyt tätä vanhaa elämänohjetta:
    "Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa niin silloin on parempi olla hiljaa."
    Mielestäni tämä olisi edelleen erittäin hyvä toimintamalli.

    Ja vielä lopuksi eilen blogiini kirjoittamani:
    " A negative mind will never give you a positive life"

    Tsemppiä ja halit sinne ystäväiseni. Yhtenä päivänä meillä hartiat saattavat hiukan notkahtaa,
    mutta jo seuraavana aamuna ne nostetaaan reippaasti ylös ja mennään tukka hulmuten kohti niitä uusia tuulia. ;)
    Teidän koti on teidän koti, niin Ilonan näköinen, juuri sellainen kuin sen pitää ollakkin. Iloinen ja raikas. ♥

    P.s
    Jotain kyllä voitaisiin kehitellä.... ;)

    VastaaPoista
  27. Olette kyllä merkillisiä - voimanne on melkoisen ihana nähdä. Hymytellen!
    Ilona

    VastaaPoista
  28. Lämmin halaus Ilona! ♥ Teidän kodissanne oli aivan ihania yksityiskohtia ja varmasti juuri teidän näköisenne koti upeine kristallikruunuineen...

    VastaaPoista
  29. Minunkin korvaan tuntuivat oudolta kommentit " kristallikruunuihin lyö päänsä" ja "liian feminiinen makuhuone miehelle". Ohjelmassa haetaan suomen kauneinta kotia.. KOTIA! Ei mitään arkitehtuurisesti hienoa kohdetta. Meilläkin on pitsinen makkari pastelli väreineen ja sitäkin on ihmetelty miten mieheni siellä viihtyy. No viihtyy tietenkin, yhdessähän me kotiamme asutamme.
    Teillä on niin ihana koti kauniine väreineen! Ja sinun kuvia ja postauksia on aina kiva katsoa ja lukea :)

    VastaaPoista
  30. Teillä on kaunis koti ja uskallusta jakaa se muiden kanssa. Meilläkin on ihana koti meille ...mutta ei uskallusta jakaa sitä muiden kuin ystävien kanssa.
    Ihastuksella katselin ohjelmaa mutta samalla minua harmitti se, että arvostelijoiden piti arvostella koteja. Toki niinkin voi tehdä ja niinhän minäkin tein. Kuitenkin kaikki kodit, nekin joita ei telkkarissa tai lehtien palstoila näy, ovat jonkun omia rakkaita koteja. Ja juuri heille passeleita.
    Olen iloinen että sinä ja muutkin olette uskaltautuneet esittelemään omaa kotianne. Varmaan moni saa siitä intoa ja uskallustakin toteuttaa omassa kodissaan omia visioitaan. Ehkäpä sisustaa oman maun mukaisesti itselle eikä yleisen trendin mukaisesti muita ajatellen.
    Kiitos!

    VastaaPoista
  31. Sinun kotisi oli ihanan persoonallinen ja lämmin. Olet uskomattoman idearikas ja omaat valtavaa kauneudentajua. Jätä negatiiviset kommentit omaan arvoonsa. Olette saaneet jotain tosi upeaa aikaiseksi kun teitte talosta oman näköisen ja se on teille varmasti sellaisenaan täydellinen :) Ja kiva että me muutkin saamme sitä ihastella!!!

    VastaaPoista
  32. Voi, olet IHANA Ilona!! Ja nuo ''toisenlaiset'' kommentit voit jättää ihan omaan arvoonsa, teillä on upea koti!!
    XX

    VastaaPoista
  33. Jokaisen pitäsi tehdä kodistaa näköisensä, jossa viihtyy. Aivan sama mitä mieltä muut kodista on!! Mielestäni kotinne on kaunis ja juuri sopivan kokoinen....rakastan kristallikruunuja ja meillä sellainen kimaltee vessassakin...:)

    VastaaPoista
  34. Pitääpä minunkin vielä kommentoida.Mielestäni on hyvä kun on iso pöytä johon mahtuu rakkkaat läheiset syömään ja saa pöydän katettua kauniisti.Persoonallinen koti ei ole joka oven takana,hienoa uskallusta joka ainakin puuttuu minulta.Rinta pystyy vaan.Onko kaunein koti muka sellainen johon on laitettu rahaa älyttömästi muttei sydäntä ja joka on niin siisti ettei tohdi edes sohvalle istua,kodissa pitää näkyä elettävää elämää.Pidin kylllä Ilona juuri teidän kodista koska kotinne on lämminhenkinen ja niinkuin edellinen kommentoija sanoo olet idearikas..Aurinkoa päivääsi

    VastaaPoista
  35. Tsemppiä Ilona! Teillä on aivan ihastuttava koti, juuri teidän näköisenne. Ja niinhän sen pitää ollakin!

    Olet mielestäni tosi rohkea, että olet antanut meille kaikille mahdollisuuden kurkata omaan kotiinne. Iso hatunnosto siitä.

    New England Rose / Wish I was Swanky

    VastaaPoista
  36. Heipsun! Muutama sananen myös minulta!! Ilona ja Janne, te olette juurikin oikeita ihmisiä ihanalla ikiomalla tavallanne ja rohkeudellanne tuomaan meille sitä iloa ja idearikkautta, mitä me ruudun tällä puolella olevat tarvitsemme!!! Ihan äärettömän iso kiitos siitä teille, että jaatte sen meille! Tuolla aikaisemminkin jonkun kommentissa oli pohdintaa siitä, että nykyisin monet kodit ovat niin tylsiä ja laatikoita - Jep, olen juurikin samaa mieltä. Juups, taloja kyllä tolkuttomasti suunnitellaan ja tehdään, mutta entäs KOTI, sen suunnittelu ja teko onkin jo "sitä korkeamman luokan matematiikkaa". Olen varma, että moni meistä saa valtavasti voimaa ja iloa/ideoita teidän kauttanne, mutta toivon Tsemppiä ja halauksia myöskin teille sinne, Jatkakaa vain samaan malliin.

    VastaaPoista
  37. Mahtavaa että kaikkien kodit ei ole samanlaisia tai edes samalla mittasuhteella kuin muiden! En ihmettele miksi teidän kotinne oli valittu tähän ohjelmaan!!!!! <3

    VastaaPoista
  38. Heippa Ilona! :)
    Minäkin haluan sano muutaman sanasen ajatuksistani. Teillä on ihana koti, katsoin ohjelmaa lumoutuneena, että voi kun itselläkin joskus olisi noin tunteella ja taidolla tehty koti. Ja haluan kumota kaikki tyhmät kommentit teidän ruokapöydästä. Se on aivan IHANA! Mutta harmi että tähän maailmaan aina mahtuu niitä kateellisia jotka jaksaa netissä nimettömänä arvostella muita, ja ovat katkeria kun eivät itse uskalla tai pysty toteuttaa omia unelmiaan. Mutta onneksi on myös sinunlaisia jotka uskaltaa niitä toteuttaa, ja uskaltaa myös julkisesti näyttää ne, ja olla välittämättä turhista negatiivista asioista jota sellaisesta aina valitettavasti seuraa. Ja hienoa että jaksatte jakaa inspiraatiota niille jotka sitä tarvitsee. Teillä on ihana perhe ja koti, joka on juuri teille tehty! :) Voima haleja ja aurinkoista syksyn jatkoa koko perhellee! :)

    VastaaPoista
  39. Teillä on valloittavan kaunis koti joka jäi mieleen :-)
    Ja miten uskomattoman kaunis keittiö olikaan! Juuri täydellinen ison pöydän kanssa-ison pöydän ääreen mahtuu enemmän rakkaita ihmisiä syömään! <3

    VastaaPoista
  40. Ilona teillä on ihana koti <3
    kaikkia ei voi miellyttää MUTTA tärkeintä on että kotinne on sisustettu teille rakkaudella ja te tykkäätte.
    Halauksin
    Tarja

    VastaaPoista
  41. Ihanan persoonallinen koti ja sinä tunnut olevan lämminsydäminen ihminen, johon ihastuin heti ohjelmaa katsoessa ja tätä blogia lukiessani :) olet muuten myös rohkea, pidä tyylisi :)

    VastaaPoista
  42. Hei Ilona pitkästä aikaa!
    Olipa aivan upeaa nähdä teidän koti tv:ssä!! Äitinikin soitti ja varmisti, että varmasti muistan katsoa (joo, olin varmistukseksi ihan ajastanut) ja me sitten pidettiin yhdessä raati, joka kyllä äänesti ihan toisin kuin se telkkarin tiimi :D Me arvostimme äitini kanssa teidän itsetehtyjä ja keksittyjä juttuja, aivan upeita ratkaisuja ja ideoita! Ja kuinka rohkeaa ja taitavaa värien käyttöä! Hyvä Ilona, ja terveisiä myös ihastuttavalle perheellesi!

    Haliterkuin,
    Riikka
    PS. Meidän perhettä kohtasi suuri suru sitten viime näkemämme, siitä juttua blogissani :´(

    VastaaPoista
  43. Ihanat kuvat sinusta! Ja se kotisi ohjelmassa, kaunista! Erityisesti saunaosasto <3 aateltiin työpaikan naisten kanssa että pitää tulla teille saunomaan :-D

    VastaaPoista
  44. Uijui miten upeita kuvia! Olet kyllä tosi kaunis ja onnellisuus oikein huokuu kuvista <3

    VastaaPoista
  45. Vaikka itse kuulun niihin jotka ihailevat" Alvar Aaltomaista "niin silti väitän ,että kotisi oli kuin taideteos!

    VastaaPoista
  46. Ihanat kuvat♥ Ollaan ihan oma itsemme vaan ja heittäydytään sataa kaikkeen mikä innostaa. Minä näin kotisi livenä ja olisin heti voinut muuttaa sinne.

    VastaaPoista
  47. Voi Ilona kuinka upeita kuvia sinusta! Viikko on lentänyt sellaista vauhtia, että vasta juuri sain katsottua ohjelman, kun minä kurja sen maanantaina unohdin. Aivan satumaisen kauniskoti teillä, ja ei voi kuin huokaillen ihailla kaikkea kekseliäisyyttänne ja Jannen rakennustaitoja! Uskomaton määrä kaikkea ihanaa "silmäkarkkia" kaikissa taitavasti tehdyissä yksityiskohdissa, ettei pääse tylsistymään. Se on tietty selvä, että Suomessa arkkitehdit aivopestään pitämään skandinaavista pelkistettyä muotokieltä ainoana oikeana (näin sanoi mun arkkitehtiystävän vaimo joskus :)), ettei ne yleensä ymmärrä yhtään yksityiskoteihin kaivattavasta persoonallisemmasta, iloisemmasta ja kodikkaammasta tyylistä, jota mm. huvila- ja huvikumputyyli edustaa. Julkisiin tiloihin pelkistäminen tietysti kuluu. Eli turha edes odottaa, että ohjelman arkkitehti liputtais muun perään. Olen samaa mieltä kanssasi, että kyllä elämän keskelle tarvitaan vähän bling-blingiä, niin silloin arkikin on kuin juhlaa eikä tylsyys vaivaa. Onneksi sinulla on tuo lahja tehdä elämästä satumaista - vaali sitä edelleen!

    VastaaPoista
  48. Siis negatiivisia kommentteja ei siis tullutkaan? huoh. Miehesi on todella näppärän oloinen nikkarimies. Kotinne ihana, kuin satumaailma, joskin keittiössä oleva kaappinne kiusaa vähän kuvan katsojaa, ihan kuin olisi liian ylhäällä. Ehkä kuvat vain vääristävät. Mutta mielikuvitus on sinulla rajaton, kuten tuo kuusi kuivista puiden lehdistä.

    VastaaPoista
  49. Halaus teille jokaiselle, ihanasti olette kirjoitelleet. Jännittävä kokemus koko meidän porukalle. Kaikki meillä ei ole viimeisen päälle, saatan siis ihastua liian isoon kalusteeseen. Onhan minulla pitkä mieskin - ja tykkään siitä niin että halkeen ;).

    VastaaPoista
  50. Hei Ilona! Kotisi on yksi kauneimmista ja erikoisimmista mitä olen koskaan nähnyt (kävin siellä pop-up kutsuilla). Olo oli ihan epätodellinen, koska siellä oli niin satumainen tunnelma. Tv-ihmisten kommentit olivat todella outoja ja ne tekivät minut vihaiseksi. Sitäpaitsi tv-kuva ei tehnyt oikeutta kodillenne. Voiton vei kliininen, liian tavallinen koti, mutta sehän olikin vain muutaman ihmisen mielipide, meille sinä olet voittaja.

    VastaaPoista
  51. Mielestäni ei voi sanoa, että jonkun toisen koti olisi liian rönsyilevä tai liian tavallinen tai liian mitään - jokaisella on oma tyyli ja jokainen viihtyy omanlaisessaan ympäristössään. Tai voi oikeastaan sanoa, onhan jokaisella myös oikeus omaan mielipiteeseen. Eri asia on, tarvitseeko muiden mielipiteitä kuunnella, jos tuntee kotinsa olevan sellainen kuin sen haluaa olevan. En siis käy tuomitsemaan ohjelman tuomareiden kommentteja mistään kodista, enkä myöskään halua sanoa muiden kotien olevan jotenkin huonompia. Voisin poimia jokaisesta ohjelman kodista jotain hyvää ja jotain sellaista, mitä en omaan kotiini haluaisi. Teidän kodista löytyy paljon sellaista, mitä voisin itsellenikin napata! ♥

    Minä niin tykkään sun asennoitumisesta elämään. Olen itsekin löytänyt tavan katsella kaikkea vähän kimaltavien silmälasien läpi, ja kylläpä asiat ovat paljon hauskempia ja kauniimpia niin. Elämä tosiaan on satua. :)

    VastaaPoista
  52. Sinulla on kaunis ja persoonallinen koti, varmastikin ihan perheesi näköinen. Pidän kotisi yksityiskohdista ja tekemistäsi kirjoista. Kaikilla on mielipiteensä ja makunsa, vaikka olisi huonokin, joten älä välitä niistä jotka arvostelevat kotiasi. Heillä on vain huono maku :D Eläkää te siellä satukodissa tavallanne ja antakaa meidän muiden ottaa kodistasi niksejä edelleen ja kadehtia kekseliäisyyttäsi. Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!