SISUSTUSKIRJATYritän napata kiinni hiljaa taivaalta leijuvan hiutaleen - sen täydellinen kauneus paljastuu vasta harmaan lapasen päällä. Huomaan miettiväni, kuinka ihmeessä sen herkkyyden voisi tallettaa.Sellaisen kauneuden tahdon rakentaa kotiinikin joulun ajaksi; pientä hetkeä venytän aloittamalla valmistelut jo hyvissä ajoin. Tämä on lupa kaikille meille joulua rakastaville. Emme suinkaan suostu odottamaan marraskuuta koristeiden kanssa - tunnustan, etten odota edes lokakuuta. Koti täyttyy varmasti tarvitaan -materiaaleista, ja huomaan kaipaavani tunnelmaa jo syysaikaan, kun valo vähenee.Kirjan ideat tekevät kodin kauniiksi. Niiden mukana voi tuoda kotiin tuoksun ja tunnelman. Hymy nousee huulillesi, kun rakennat lintubaaria pihan ystäville; sen jälkeen suuhun voi sujahtaa sydänpuuro tai kaneliletut. Sivuilta saat vinkit myös halkohyllyyn ja moneen muuhun rustiikkiseen kodinideaan. Hämärinä iltoina sohvan nurkan täyttää puikkojen kilistely, keittiössä tuoksuu kanelikattila, ja lapsi odottaa tonttujuomaa pihapuuhien jälkeen. Kaiken hössötyksen voi aloittaa jo tänään - joulustelu se on parasta talven puuhaa.
 

Suomalainen unelma voisi olla järven rannalla siintävä lomaparatiisi. Paratiisi voi yhtä hyvin olla myös oma pihamökki, kesäkeittiö tai puutarha.
Usein sen rakentaminen ei käy hetkessä eikä missään nimessä ilman hikipisaroita – nehän ovat juuri se juttu – ilman niitä ei mikään tuntuisi niin rakkaalle. Se, miltä tuntuu hikikarpaloiden keskellä, kädet mullassa ja rättiväsyneenä, on jotain selittämättömän upeaa. Silloin voi skoolata kesälle.
Niin minä kuin varmasti sinäkin aina vannomme ne kuuluisat viimeiset sanat – ei ikinä enää. Ne ovat kuitenkin jo unohtuneet kesähulluuden iskiessä – aivan varmasti pihan perältä löytyy vielä raivaamaton kohta.
Vaikka kaikkia haaveita ei juuri tänään voisikaan toteuttaa, on meillä lupa heittäytyä kesään täysin rinnoin ja sukeltaa aina yhtä innostuneena kukkapuskan kimppuun. Varokaa siis te nokkoset, voikukat ja juolavehnät – me kesäihmiset emme väsy koskaan.
Kirja on rakennettu kevään hiirenkorvien vihertäessä, juhannusruusujen tuoksuessa, syksyn lehtikirjon sataessa maahan ja puuterilumen leijaillessa kotien ylle. Jokaiseen vuodenaikaan sopivat ideat on helppo toteuttaa kirjan ohjeiden avulla. Sivujen on tarkoitus inspiroida ja tehdä arkiset hetket kauniiksi. Ripaus hauskuutta ja hilpeyttä löytyy rohkealle sisustajalle. Harmoniseen ja pehmeään tunnelmaan viehättyneelle on kerätty omat vinkit mukaan napattaviksi. Vanhassa kahvipannussa majaa pitää tonttuperhe, kaunein kranssi satojuhliin syntyy retiiseistä ja puutarhajuhlissa juhlitaan heinäpaalituolien päällä. Koti puetaan hetkessä juhliin ja kauniiseen arkeen. Kotia sisustetaan edullisilla ja kauniilla ratkaisuilla uudella tavalla - materiaalit löytyvät luonnosta, kirpputoreilta ja mummolan kaapin nurkista.Toteutukset on rakennettu selkeästi ohjeistaen, pienillä ideoilla lukija saa helposti kaunista katsottavaa ja kirjan suuremmat projektit inspiroivat raikastamaan kotia laajemmin.

Hurmaavassa huvilassa vietetään kiireettömiä kesäpäiviä, herkutellaan mansikkaisilla unelmilla ja rakennetaan kesäisiä ideoita. Puutarhan kukkia hoidetaan rakkaudella ja pihalle rakennetaan pikkurahalla kaunista katsottavaa. Kirjan sivuilla rämmitään mökin rakentamisen askeleita eteenpäin ja vihdoin valmiiksi saadaan pitkäaikainen haave - hurmaava huvila.Kirja pursuaa ideoita kesäkotiin, mökkeihin, puutarhaan ja huviloihin. Vierailulla käydään satumaisissa maisemissa kukkapaljouden keskellä, kasvihuoneen suojissa ja kesäkodeissa. Sivut on kirjoitettu kaikille meille viherpeukaloille, tuunaajille, kesäpaikasta haaveileville sekä kauniita koteja rakastaville. Inspiraatiot ja ideat ovat tässä, juuri käsillä, sinun poimittavissasi - hurmaavan huvilan ovi on jo raollaan - kurkkaa siis sisään kesän tunnelmaan.

JOULU KANSI
Olen kirjoittanut tämän kirjan lumihiutaleiden leijaillessa ja tähtien valaistessa pakkastaivaan. Lumoavan joulun rakentaminen aloitetaan pienessä vanhassa talossa jo varhain. Sivuilla matkataan läpi syksyn puuhastelun siirtyen joulun ihaniin valmisteluihin. Parhaimmat ideat ja rakkaimmat valmistelut olen koonnut sinulle mukaan poimittaviksi.Näet mitä syntyy räsymatoista, narunpätkistä tai tuohesta. Yhdessä
jäädytetään kristallipalloja ja listataan joulun tärkeimpiä sanoja. Mille tuntuu jalan alla narskuva pakkaslumi, usko joulupukkiin tai mille maistuu metsäinen ateria ystävien kanssa. Sen ja paljon muuta kerron sinulle matkan varrella.Pääsemme vierailulle suloisimpiin joulukoteihin ja kuulemme heidän kotiensa tarinan. Jokaisen perheen kirjoittamassa kirjeessä kuullaan, kuinka lumoavin joulu syntyy näiden kattojen alla.Kuuluvatko jouluun hennot pastellisävyt, tummanpunainen vai lumenvalkoinen – sen voit valita kurkkiessasi ideoita.Lumoavaa joulua minulta sinulle!
HULIVILI KANSI
Mitä kaikkea voikaan kuulua hulivilin onnenhetkiin. Hulivili voi jääprinsessoida, puutarhailla, kummitella, leikkiä länkkäriä tai jauhopeukaloa. Kirjan sivuilla pääset kurkkaamaan erilaisten lastenjuhlien tunnelmia ja voit poimia mukaasi parhaimmat ohjeet ja niiden ideat. Sivuilla raikuu lasten nauru ja kuvien välistä nousee pinnalle tekemisen ilo. Yhdessä toteutetut askartelut tekevät juhlista ikimuistoiset.Viemme sinut myös vierailemaan hilpeästi sisustettuihin lastenhuoneisiin. Kuka asuu vaaleanpunaisessa huoneessa, kuka värikkäässä luolassa ja kuka keskellä merirosvoseikkailua. Se selviää kurkkaamalla kannen taakse.Sivuilla kerrotaan kuinka henkari, pyykkiteline tai hulahula-vanne valjastetaan uuteen elämään ja koristeeksi lastenhuoneeseen. Voit käyttää ideoissa metsänantimia ja kirpputorilöytöjä. Parhaat ideat syntyvät kekseliäisyydellä ja pikkurahalla. Luvassa on villiä menoa, taattua tohellusta, ilon pisaroita ja naurun kiherrystä. Tule mukaan, mennään jo – seikkailut odottavat.
kannet_rintamamiestalo
Inspiroiva kirja rintamamiestalon remontoimisesta kutsuvaksi kodiksi. Teos opastaa värien käyttöön, materiaalien valintaan ja sisustamisen saloihin.Ilona Pietiläisen uusi sisustuskirja tarjoaa luonnonläheistä sisustamista kaikille aisteille. Kiehtovasti kuvitettu, vuodenaikojen mukaan etenevä kirja kertoo rintamamiestalon remontoinnin ja sisustuksen ohessa tunnelmallisista tuokioista kynttilän loisteessa, aamun ensi säteistä pannukahvin kera ja ainutlaatuisista hetkistä läheisten ja ystävien parissa.Kirja näyttää miten remontti etenee pala palalta ja johdattaa lukijan viimein valmiiseen kotiin. Lähde ideoita pursuavalle matkalle valloittavaan tunnelmaan.
kannet_talventaikaa_etu
Inspiroiva ja tunnelmallinen sisustusopas! Vanhassa valkoisessa rintamamiestalossa annetaan talven taian valloittaa. Kirja on koottu syksyn ajasta, joka kääntyy kauneimpaan jouluun ja taittuu taas hempeissä väreissä kylpevään kevättalveen.Tuunaamista ja ideoita on varmasti 100 napattavaksi omaankin kotiin ja niitä on helppo soveltaa ihan jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi. Tummaa luumua, helmenharmaata, uturoosaa ja jäänsinertävää tunnelmaa voit ammentaa kirjan sivuilta.Sinua pyydetään mukaan talven taikaan, sen lumisille kahvikutsuille, talvipuutarhaan vieraaksi ja kyläilemään mitä kauneimmin sisustettuihin koteihin. Kirjan on tarkoitus inspiroida, herättää tunteita ja antaa ideoita jokaiseen päivään tekemälle arkiset hetket kauniiksi. Päätätkö leipoa tähtileipiä, tehdä ananaskukkia vai innostutko rakkauskukkien voimasta, on kiinni Sinusta ja talven ihanasta taiasta.Ovi on jo raollaan – sujauta siis villasukat jalkaan ja astu sisään! Minä odotan Sinua jo malttamattomana näyttääkseni kaiken, mitä olen talven aikana puuhannut.
kansi_unelmienpiilopaikka<
Kirja kertoo matkan, joka alkaa savisesta tontista ja päättyy valmiin kesäpaikan valmistumisen hetkiin. Piilopaikan rakentamisessa käytetään vanhoja ladon lautoja, luonnon muovaamia puita, purkutiiliä, vanhoja ikkunoita sekä ovia. Rakennetaan, tunnelmoidaan, maalataan, sisustetaan ja puutarhaillaan.Ollaan hetki ihan pihalla ja tehdään unelmasta totta. Vieraillaan pihoilla, patioilla ja kesäkodeissa. Ideat ja kauniit rakennelmat saat poimittua ohjeineen kirjan sivuilta. Kirjassa näet kaapin, jossa asuu letkukäärme, ansarin, joka on rakennettu vanhoista ikkunoista, terassin, pation ja paljon, paljon muuta inspiroivaa ja kaunista. Puiden varjossa vietetään kesän kauneimmat kahvihetket ja syksyllä venetsialaisen illan kynttilät valaisevat valmiin piilopaikan rannat.Kirjan tarkoitus on rohkaista meitä kaikkia, jotka saveen kengät uponneena haaveilemme paikasta, jonne voi kiireeltä paeta: se paikka voi olla kesämökki, unelmien puutarha, parveke tai vaikkapa kasvimaa. Ideoita löytyy jokaiselle kokeilun haluiselle ja myös sille, joka ei vielä ole innokas puutarhailija. Vierailuilta jää poimittavaksi kotiin ideat, vinkit ja unelmat.Olen varma että luettuasi kirjan jäät miettimään, missä on tuo salainen puutarha, jonne johtaa koivikkoinen pienen pieni polku. Seison täällä polun päässä viedäkseni sinut sinne, missä tuoksuvat sireenit ja juhannusruusut.

5 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten ihana sänky ja varjo sen päällä. ja kaikkea muutakin ihanaa. Helena/Villa Roosa

    VastaaPoista
  2. Minulla oli ilo saada lomamatka =(pitkä automatka) lukemiseksi kolme sinun kirjaasi. Olipas ihana uppoutua kauniiden kirjojen syvyyksiin ja matkakin meni nopeasti. :) Niin ihania ideoita ja oivalluksia sinulla on. Ja miten kauniita, somia koteja olit päässyt kuvaamaan. :) Pian tulee taas joulu ja yällaiselle jouluihmiselle se on tunnelman tekoa ja sitä ennen on ihan pakko saada käsiini sinun joulukirja. :)

    VastaaPoista
  3. Mulla nuo kaikki,uutta odotan.

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!