27. elokuuta 2016

Syysjuhlat

Myönnän olevani syysihminen - saatan jumittaa katseeni kiinni kynttilän lepattavaan liekkiin tai taivasta kohti tupruttelevaan savuvanaan. Rakastan rouheaa ruokaa, tekstiilejä ja ihmisiäkin. Parasta on kuunnella tarinoita siitä, kuinka ihmisten uurteet ovat syntyneet. Meillä juhlapöydässä ensimmäisenä on Neilikka - eihän hän voi millään jäädä pois. Viimeiseen pihviin saakka koiruus notkuu pöydässä - olen varma, että neito on opetellut näyttämään suloiselle vain pihvin vuoksi ;).
 
 Hasselbackan perunoihin saatoin ihastua juurikin niiden rouheuden vuoksi - aivan hyvin nämä sopivat sormiruuaksikin. Perunoiden pariksi on lupa repiä leipää ja kilistellä loppukesälle. Juuri sopivasti loppukesän tunnelmaa kruunaamaan saapuivat tilaamani taljat. Niiden metsästys ei ollut aivan helppoa, sillä halusin tarpeeksi suuret ja pitkävillaiset taljat kotiin, joten vinkki teille. Omani ostin täältä Taljakauppa.fi.  Oikeasti halusin ne lämmittämään olkkarin sohvia, mutta nyt ne saavat olla hetken lainassa kuistin lämmittäjinä.
 
 
Ilona

15 kommenttia:

 1. Nuo taljat ovat aivan ihanat syksystä pitkälle kevääseen kotona esillä. Täällä on valtava myrsky, mutta onneksi saa olla sisällä eikä tullut lähdettyä venetsialaisviikonloppua viettämään rannikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin etsin pitkään kauniita ja tarpeeksi edullisia taljoja - ihana lämpö tulee niiden mukana. Meilläkään ei uskaltauduttu mökille juhlimaan - luulen järven tuulen oleva melko kovaa juuri nyt.

   Poista
 2. Olipa mukavaa lukea syysihmisen mietteitä ja nauttia upeista kuvista. Mikä tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti kirjoitettu - iso kiitos! Syksy on niin kaunista aikaa sateista huolimatta <3

   Poista
 3. Aivan ihanasti olet sisustanut teidän kuistinkin.
  Itse olen kesäihminen, mutta yritän löytää joka vuodenajasta jotakin kivaa. Syksyssä rakastan värejä ja pimeitä iltoja.
  Ihanaa launtaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi - meillä pidetään täällä kiinni viimeisistä kesätunnelmista. Kynttilän valossa kaikki näyttää kauniimmalle. Tunnelmia tulevaan viikkoon sinne!

   Poista
 4. Kauista!
  Kelpaa tuossa vieraita kestitä...tykkään kodissanne juuri tuosta rouheudesta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele - sallittakoon rouheus meissä ja kodissa :)

   Poista
 5. Voi oikein aistia kuinka syksyiset ja ihanat juhlat teillä on ollut, Tuo "takka" on ihana, haluaisin saman tyylisen meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella takkaa - helppo liikuttaa ja talveksi ajattelin kuskata sen kynttilätakaksi sisälle. Meille tilasin Byggmaxin nettikaupasta.

   Poista
 6. Ihanaa tunnelmaa :) Pimenevät illat ja kynttilät..ja syksy tuuli, mutta vielä lämmittävä aurinko -parhautta! <3 Upeat taljat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan saatu ihanaa aurinkoa vielä syyspäiviin - toivotaan, että jatkuu tällaisena :)

   Poista
 7. Ihanaa kun illat pimenevät niin saa laittaa kynttilät palamaan.
  Löysin blogisi Aurinkokujalla blogista. Laitoin itseni lukijaksi blogiisi ja lukulistalle omaani.
  Käy myös tutustumassa minun blogiini ja liity samalla lukijaksi ja laitathan lukulistallesi minun blogini osoitteen. Kiitos etukäteen. On mukava tutustua uusiin blogiin ja samalla saada blogituttuja.

  VastaaPoista
 8. Ihana tunnelma välittyy kuvistasi!! Kumpa illat olisivat lämpimiä pidemmälle syksyyn, että voisi nauttia ulkona kynttilöistä pidempään. Mistä varjo ja siinä roikkuvat lyhdyt on hankittu? Ne ovat uskomattoman ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan, että saadaan lämpimiä iltoja - hyvälle näyttää. Varjon olen ostanut ZocoHome - verkkokaupasta ja lyhdyt taas Wanha Aliina - verkkokaupasta. Olen kyllä tykännyt!

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!