8. huhtikuuta 2020

Ilonan askartelukerho


Mies nyökyttelee tietävästi palaillessaan kotiin - on hänen mukaansa käynnissä Ilonan askartelukerho. Se noudattelee aina melko samanlaista kaavaa. Istun jalat ristissä lattialla keskellä suloista sekamelskaa. Usein olen virttyneissä verkkareissani hiukset sitaistuna linnunpesän näköiseksi nutturaksi. Mieheni kuvailee vaimoansa koomiseksi. En kuule siinä hetkessä mitään, miten voisikaan - jos on pajunkissojen liimaus käynnissä ;).

Askartelukerhossa pöllyää näin pääsiäisen alla. Kaupasta mukaan tarttui pupun heiniä, niistä tulee sopivan homssuinen kranssi vain rautalangan avulla. Toki pohjalla on ihan peruspajukranssi. Virttynyt havukranssi saa päälleen sammalpeitteen juhlaa varten. Pajunkissakranssi on minusta hellyttävin. Sen pohjalla on muutamasta pajunoksasta taivutettu kranssipohja. Kuivatut pajunkissat liimataan sen päälle kuumaliimalla. Liimailu on helpointa aloittaa yhden kissan ulkoreunalle liimaamalla, seuraavan keskelle ja kolmannen sisäreunalle. Näin sitä kieli keskellä suuta edetään aina loppuun saakka.

Kranssien tulvan lisäksi lupaan ympäristöön kohtuullisen määrän sotkua. Sen lisäksi hieman onnentunteita ja onnistumisen iloa. Nyt lähden kätkemään suklaamunia. Olkoon muut aikuisia, pysytään me aina vähän lapsina. Iloista pääsiäisen aikaa sinulle, Ilona11 kommenttia:

 1. Ihania askarteluja. Minäkin aina innostun välillä kunnolla askartelemaan ja levittäydyn keittiön pöydän ääreen. Mies ottaa ruokalautasen sitten ihan suosiolla mukaansa ja siirtyy olkkariin syömään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisen on tehtävä, mitä naisen on tehtävä - miehet tietää jo sen ;)

   Poista
 2. Ihania askarteluja ♥ Lemperää ja leppoisaa Pääsiäistä ♥

  VastaaPoista
 3. Samoin Leena - ihania kuvausreissuja sinne suunnalle ♥

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana "resupetterikranssi" syntyikään pupuheinästä. Juuri sopivan rouhea. Luulin jo onnessani, että olet perustanut upouuden virtiaali-etä-turva/lohtuaskartelutiimin jossa annat etätehtäviä innokkaille askartelijoille. Olin jo repimässä liiterin ylisiltä mansikoiden pehmikkeeksi tarkoitettua heinäpussia sieltä alas ja virittelin työhanskoja askarteluasentoon. Mutta eeeei, voi harmitus. Harkitse asiaa kuitenki;) Ihaninta pääsiäisen tunnelma-aikaa sinulle ja perheellesi, erityisesti Myrsky -veijarille. terkuin Kaisa ja Sulo the greatest Gardener

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mitkä naurut tuli tänne - voin kuvitella sinua virittelemässä työhanskoja asentoon. Olisipa hienoa askarrella porkukalla siis mukana tietenkin Sulo ja Myrsky. Tulisi tosi resupetterikransseja, se on varmaa. Ihanaa pääsiäisen aikaa Kaisa sinne, lennellään kieli keskellä suuta ;) Ilona

   Poista
 5. OIKEIN RAUHALLISTA JA SIUNATTUA PÄÄSIÄISEN
  AIKAA TEILLE ❤️

  VastaaPoista
 6. Ihana kaunis blogi!* t. sanosekukkasin.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Kuullostaa kovin tutulta tuo askartelukerho ;) Mukavia keväisiä hetkiä sinulle <3

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!