12. toukokuuta 2022

Päivänkakkarapuu ja mustaherukkatee

Innoissani siirtelelin jo kesäkukkia ulkoilemaan kuistille. Kaikki sormet ja varpaat ristissä, ettei tulisi enää pakkasöitä. Äitienpäivälahjaksi saatu päivänkakkarapuu sai jäädä vielä sisälle lämpimään. Vettä on täällä tullut vaakatasossa ja viima puhaltanut puseron sisään urakalla. Koiraherraa se ei suinkaan haittaa ja ulos on päästävä kirmaamaan oli sää mikä tahansa.

Lämmikkeeksi haudutin mustaherukkateetä. Yleensä olen sitä tehnyt syksyllä suuremmista lehdistä tai kuivatuista mustaherukan lehdistä. Tee pitää flunssan loitolla tai ainakin auttaa torjumaan sitä. Nyt teen raaka-aineena oli juuri auenneet lehdet, ne poimin harvennetusta mustaviinimarjapensaasta. 

Tee valmistuu kymmenessä minuutissa hauduttamalla. Kerää lehtiä kourallinen, kaada päälle 1,5 dl kiehuvaa vettä. Kaksi teelusikallista hunajaa pehmentää makua. Koivun kurkistelevia hiirenkorvia voi kerätä joukkoon tuomaan raikkautta lisää.

Kevät
Ensin heräsivät pajunkissat, tyytyväisenä kehräilivät hyvää oloaan maailmalle. Heti perässä kurkkivat koivujen hiirenkorvat - kuuntelivat uteliaana lintujen kujerrusta, lämmintä kevättuulen kuisketta. Hetken päästä kohottavat omenapuut nuppujaan kohti taivasta, odottavat säteitä avaamaan terälehtiään.


Aurinkoista viikonloppua ja tietenkin mustaherukkateetä ja sympatiaa
IlonaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa olisi lukea viestisi!