7. lokakuuta 2022

Medaljonkikuvioita seinilleEn muista olleeni koskaan niin innoissani mistään, kuin laastikuvioinnista maalatuille seinille. Ihan on kuulkaas vienyt tämä kaikki vapaa-ajat. Puoliso harkitsee vakavasti laastin piilottamista minulta. Aina, kun aikaa liikenee olen ruuvivääntimeen asennetun vispilän kanssa autotallissa tekemässä tiilitasoitetta koristeisiini.

 Kuviointiin tarvitaan sapluuna, tasoitetta, teippiä, maalia, hiomapaperia ja hiuskiinnettä. Minä kiinnitin sapluunan seinään hiuskiinteellä, voi toki käyttää myös tähän tarkoitettua liimaa apuna, mutta toimii kyllä kiinne myös. Hurautin laastin autotallissa, mukaan nappasin kaksi tasoituslastaa. Niiden avulla levitin laastin sapluunan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Heti levityksen jälkeen vedin sapluunan irti seinästä. Ei pidä hätääntyä, vaikka jokin kohta olisi levinnyt, laastin kuivamisen jälkeen se on helposti hionnalla korjattavissa. Kuivamisen jälkeen voi muotoilla teostaan hiomapaperilla ja maalata sen joko seinän väriseksi tai eri sävyiseksi. Täällä maalasin koristeet ensin seinän sävyllä ja tuputtelin arkipäiviin hieman glamouria kultamaalin avulla.

Tykkään koristeiden läsnäolosta, mutta myös niiden sulautumisesta seinäänsä. Valon osuessa pinnalle ne näkyvät paremmin.

Tunnelmallista viikonloppua täältä sinne, Ilona

 

2 kommenttia:

Ihanaa olisi lukea viestisi!