9. toukokuuta 2012

Vanhat ruutuikkunat









Ihan pikkiriikkisen haikeutta herättää kaipausta näin keväisin vanhan kotimme kasvihuoneen kuvat. Unelmoin siitä vuosia ja  unelmoin yhä. Tämän kesän projektit ovat ihan täynnä, kotipihaan ei aika anna periksi suunnitella mitään. Unelmointi olkoon kuitenkin sallittua.

Mökille on suunnitteilla kesäkeittiö, jonka ikkunat ovat vanhoja ruudullisia ja ne ovat peräisin Loimaan vanhasta asemarakennuksesta. Kesäkeittiön sokkeli olisi tarkoitus muurata antiikkisista pihakivistä, hieman kasvihuoneen tapaan. Suunnittelen mökkitontille jo joitain helppoja istutusalueita. Kaivinkoneet ovat repineet metsämaat mennessään auki ja ne ihan huutavat istutuksiani, mieheni ei kuule tuota huutoa, kummallista:). Multaa otin jo tontille viime syksynä yhden kuorma-auton lavallisen, varmuuden vuoksi. Istutukset ovat melko puuvoittoisia ja olen niin vallan ihastunut pieneen vartettuun runkosyreeniin, että sitä on monta monituista tainta istutettava. Pionin kukka on minusta kaunein ikinä ja muistan elävästi vanhan pihani kukkivat pionit joita aukesi ainakin sata kerrallaan, ihan huumaava tunne. Nyt kamppailenkin itseni kanssa pionien istuttamisesta mökille, siitä kun ei ole tarkoitus tulla puutarha;). Itseni tosin tunnen niin hyvin jo tähän ikään saapuneena, että tiedän pikkuhiljaa kukkien nousevan sieltä ja sitten täältä.

Viikonlopulla minua odottaa tyttöjen maalaustalkoot mökillä ja toivon niin aurinkoa lauantaille:)

Nähdään!
Ilona


32 kommenttia:

  1. Minä niin ihastun noihin vanhoista ikkunanpokista tehtyihin kasvihuoneiseisiin... tahtoo, tahtoo!!!
    Eikä kukaan kuule ;D

    Mukavia maalaustalkoita viikonloppuun! Pidän peukkuja auringon puolesta!

    PS. Blogissani on sinulle jotain...

    VastaaPoista
  2. Aivan täydellisen ihana kasvihuone <3 Kunpa tuollaisen tosiaan saisi. Ihanalta kuulostavat myös sinun istutussuunnitelmasi :)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi sinulla ja en kyllä ihmettele yhtään, jos tuota kasvihuonetta on ikävä, kerrassaan upea! Ja nuo vaaleanpunaiset kukat ovat lemppareitani!

    VastaaPoista
  4. Tuo on kyllä maailman suloisin pieni viherhuone.....tai teehuone.....skumppahuone.... :)
    Saas nähdä millaisia kuvia sikanaan mökiltä tulee....sanotaan nyt vaikka kolmen vuoden kuluttua heinäkuussa -kun pionit on kukassa :D

    Ihanaa maalausviikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Maailman suloisin pieni viherhuone....teehuone....skumppahuone....
    Mielenkiinnolla odotan millaisia kuvia mökiltä tulee aikanaan, sanotaan nyt vaikka kolmen vuoden kuluttua heinäkuussa....kun pionit(kin) kukkii :D

    VastaaPoista
  6. Eihän tuollaista kasvihuonetta voi oikeasti olla kellään, ei mulla ainakaan, sniif. TAHTOO!

    Kyllähän mökillekin pitää ihan vähän saada kukkia iloksi...

    Ihanaa päivän jatkoa!

    -Tuija-

    VastaaPoista
  7. Punnitsen täällä hurjasti asiaa kannalta, tarvitsenko pionit? Tottakai tarvitsen, nehän saavat minut nauramaan:). Kasvihuonetta hinkusin kahdeksan vuotta ja huono tuuri oli muuttaa juuri seuraavana kesänä, siitä kun palatsini nousi pihamalle.

    VastaaPoista
  8. Kasvihuoneesi on kaunein, mitä olen koskaan nähnyt.

    VastaaPoista
  9. Voiko kauniinpaa kasvihuonetta enään olla olemassakaan<3
    Tahtoo tuommosen!!!
    Mullakin se taitaa nyt ainakin jäädä unelmaksi..melläkin alkaa kohta jonkin sortin rakentaminen:-))

    Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  10. Tämä kasvihuone on niiiiiiiin kaunis, että laittaa ihan huokaamaan <3! Mulla on kans tälläinen haaveena ...mutta pitäis ekaksi löytää niitä ikkunoitakin, ennen kuin vois alkaa miettiä millainen siitä tulisi. Mutta haaveita on hyvä aina olla olemassa:)
    Niin ja Pionit ...siis niitähän täytyy olla :). Ne on kans mun lempikukkia . Harmi että ne kukkivat vain niin hetken aikaa, mutta sitäkin upeammin.

    VastaaPoista
  11. Voi mikä ihana unelmien kasvihuone ♥ Kyllä on varmasti ollut tosi haikeaa jättää sitä...
    Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  12. Tää oli kyllä yksi kauneimmista kasvihuoneista, siellä ehdittiin muutaman kerran kaffitella ilta-auringossa ennen kuin muutitte. Olisitte vaan pakanneet peräkärryyn, niin ihana tuo on ! :)

    VastaaPoista
  13. Ou nou! Maailman kaunein pytinki :)
    Ei olisi kyllä mitään sitä vastaan jos hyvä haltija jonain yönä pystyttäisi Namun pihaan samanlaisen :D

    VastaaPoista
  14. Oi miten ihana kasvihuone, oikein unelma!! Juuri tuollaisesta haaveilen minäkin. Itseasiassa kasvihuoneen rakentamista ollaan suunniteltu ja juuri sitä aloittamassakin, mutten tiedä tuleeko siitä lähellekkään noin ihanaa, kuin tuo sinun kasvihuoneesi on...

    VastaaPoista
  15. En muuten viljellyt tuolla kasvihuoneessa mitään, istuskelin vaan lämmössä. Viljelyn aloittamiseen kuitenkin perustin tahtotilani:). Nyt odotan sitä samanlaista haltijaa, joka voisi minullekkin pystyttää tuollaisen. Johanna, olisi pitänyt peräkärry sipaista täyteen, oliskohan kukaan huomannus sen häviämistä;)

    VastaaPoista
  16. Tuo kasvihuone oli kyllä kaunis! Mutta etköhän keksi mökillekin kauniita uusia juttuja... Toivottavasti säät suosivat talkoolaisia.

    VastaaPoista
  17. Minullakin oli entisessä kodissani oikea unelmien puutarha ja kaipaan kovasti sitä pihaa. No, kohta pääsen laittamaan uuden kodin (vanhaa) pihaa mieleisekseni. Sitä odotellessa :). Ihania puuhapäiviä sinulle!

    VastaaPoista
  18. Voi Ilona, tässä se olisi, se mitä haluasin!

    Rakastan, rakastan näitä kuvia!

    VastaaPoista
  19. tahtoo tuollaisen kanssa!!!!!! Mut kukasen tekee!!!!!!!?????

    VastaaPoista
  20. Minäkään en yhtään ihmettele, että ikävöit noin kaunista kasvihuonetta! Toivottavasti saat vielä joskus vastaavan. Kyllä unelmat voivat edelleen toteutua, kun on sen aika.

    VastaaPoista
  21. Kiitos kun kurkkasit blogiini, tervetuloa lukijakseni :)
    Upea on tämä vanha kasvihuone, vaihtaisin oman uuteni tuohon heti ;)

    VastaaPoista
  22. Ilona, sinulle on haaste blogissani!

    Kaunista viikonloppua sinulle & co!

    VastaaPoista
  23. Voi vitsi! Siis niiiiiiin ihana kasvihuone :)

    VastaaPoista
  24. Kiitos, kun liityit lukijakseni! Voih, mitä kuvia täällä <3 Kaunis blogi.

    VastaaPoista
  25. Siis niin täyvellinen...Rouheisine lattioineen ja kaikkineen, kiitos unelmasta :)

    VastaaPoista
  26. Tuo kasvihuone onkin aivan mieletön!!!! Tahtoisin kanssa, mutta... nyt tyydyn istuskelemaan kesäkeittiössä, ehkä seuraavaksi tulisi tuollainen. Mene ja tiedä. Pionit ovatkin niin ihania, itsellä niitä jokunen myös. Ja sitä rungollista syreeniä olen myös miettinyt, kasvaakohan täällä meillä, pitäisi varmaan vain kokeilla. Oikein ihanaa äitienpäivää, huomenna siis. ;)
    ♥ tiina.

    VastaaPoista
  27. Upea kasvihuone. Eihän tuolla voi kuin istua, ihastella ja haaveilla, hyvä jotta pääsit eroon ;-)
    Pionit ovat ihania. En ymmärrä miksi siirrätytin yhden pioni"mättään" tässä joku vuosi sitten aidan väärälle puolelle, kaunistamaan ohikulkijoita. Jos heti huomenna kaivaisin sen takaisin aurinkotuolini läheisyyteen, kait se selviäisi?!

    VastaaPoista
  28. Voi vitsti miten upea tuollainen olisi. Meillä on iiiihan kesken ylipäätään koko piha, että sinne voisi edes harkita moista kaunotarta. No, toivon mukaan tässä on vuosia aikaa loihtia pihasta upea paikka viettää kesäpäivää ja silloin aion toteuttaa haaveeni omasta kauniista huvimajasta!!

    VastaaPoista
  29. Aivan superkaunista! Onko tällaisia upeita koteja myös Suomessa!
    Erityisesti keittiö on henkeäsalpaavan kaunis!

    Pirteitä syyspäiviä teidän perheelle!

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!