19. kesäkuuta 2012

Norjalaisittain
Sunnuntai kului keskiaikaisissa tunnelmissa, markkinoilla oli aivan ihania ideoita. Norjalaiseen tapaan oli painettu lampaantaljoja. Näitä kuvien ihanuuksia saa täältä. Painaminen onnistuu kangasväreillä jos joku tekniikkaa tahtoo kokeilla, minä säästän yhtä ihanuutta varten. En ole ennen nähnyt vastaavaa, nurjaa puolta käytetäänkin päälimmäisenä paraatipuolena kodeissa ja lämmin villa pidetään ihoa vasten.  Langan värjäämistä, kirveen heittämistä, lapselle miekkailukoulua ja savuavia nuotioita oli hauska katsella, suosittelen Tupasvillassa käyntiä.

Mukana tarttui puukoppa Koppa-Korhoselta, joka on tervattu tuoksuvaksi. Olen ihastunut tervaamiseen ja tervailen täällä vähän kaikkea ja sieltä täältä. Mökillä olen tervannut naapurin lahjoittamat hevoskärryt ja vanhoja isoja pärekoppia, ihaninta on tuoksu, joka leijailee ohi kävellessä. Toivotaan vain, että koppani kuivaa vielä vaikkakin kesä onkin jo pitkällä.

Innostuneena valitsin mökin pukkariin korinpohjalaattoja, joiden väri piti olla harmaa. Väri on nyt kuitenkin ruskea ja nyt vain totutellaan harmaaseen, joka onkin ruskea:) Juuri kun olin lopen kyllästynyt maalaamaan sadatta kattopaneelia ja hermostunut mäkäräisten armeijaan, levittyi nuo maailman kauneimmat linnut meidän mökin rantaan.
Niin kovin voimakas ja iso lintu sai taas mielen palaamaan haaveissa siintävään unelmien piilopaikkaan ja unohtamaan työleirin väsymyksen, ainakin hetkeksi;).

Lukijoiden palkki on tainnut kadota täältäkin bloggerin uudistusten myötä. Kiinnittelin facebook-lukijat sivuun ja sinne klikkailemalla voi osallistua alapuolen tyynynpäälisen arvontaan, ensi viikolla lupaan kirjoittaa kaikki osallistujien nimet lappusiin ja arpoa voittajan:).


Haaveillaan!
Ilona


13 kommenttia:

 1. Ihanat kiesit! Voisivat olla Valkjärvellä tehdyt...ja tervan tuoksu sitten. Minut on löydetty rannasta nenä nuuhkimasta vastatervettuja veneitä;-)

  Lumoavaa juhannusviikkoa sataa tai paistaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanat "kärrit", Ilona! Tervantuoksu...ah, näin kainuulaisittain täytyypi sanoa, että perin kotoinen on tuoksu ;D

  Haaveilu on ihanaa puuhaa, sitä suosittelen minäkin.

  VastaaPoista
 3. Tervan tuoksu on kyllä niin ihana!
  Kauniita taljoja ja voi noita "työleirisi" maisemia. Ei voi kun hartaana ihailla. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 4. Oi ihana tunnelma :) Vuosi sitten käytiin Tupaswillassa ja ihana oli keskiaikainen tunnelma.
  Tuli noista painetuista kuvista mieleen, puodille on saapumassa Intiasta puusta kaiverrettuja leimasimia ja vanhoja painolaattoja, osa oli kyllä niin kauniita, että tohtiiko edes käyttää. ;)
  Ihanaa juhannusviikkoa ja ensi viikolla "palataan"!

  Riikka

  VastaaPoista
 5. Tulikohan viesti perille? Ihanat on muuten nuo kärryt ja ihana idea on ne tervata, säilyvät varmasti näin hyvinä ulkona.

  VastaaPoista
 6. Tervassa on kyllä taikaa, olisiko se keväinen venemuisto, joka saa ihastumaan tuoksuun aina uudestaan ja uudestaan. Maisemat on kyllä työleirillä jyhkeät, katse siis järvelle:). Oiks, juuri ajattelin mistä leimasia saisi, ei tarvitse kaukaa etsiä, huippukivaa Ensi viikkoon Riikka, ihana nähdä!
  Ilona

  VastaaPoista
 7. Taas tuli uusi ihanuus vastaan, nuo painetut taljat, upeat!Tupasvillaa...näkymä rauhoittaa.Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Upeita nuo norjalaiset taljat.

  Tervastakin tulee lapsuusmuistoja, kuinka ukki ja mummi keittivät valkeita kalaverkkoja tervavedessä mustiksi,ja joka keväinen veneen tervaus.

  Terva on mei suomalaisten ylpeys.

  VastaaPoista
 9. Tekispä mieli kokeilla , tosi kauniita !!! Ja tervan tuoksu uppoo myös meilläkin saunaan liittyen varsinkin :)
  Ihanaa kesänkulua sinulle sinneaherruksen keskelle ♥

  VastaaPoista
 10. Itseltä jäi tänä vuonna Tupaswillan markkinat väliin, mutta useampana vuonna ollaan käyty ja mukavaa on ollut :)

  VastaaPoista
 11. Terva, aahh. Momena keväänä olen hipisinyt naapurin rantaaan nuuhkimaan juuri tervattua venettä. Mikä kevään tuoksu :)
  Mukavaa juhannusviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 12. Oih, tervantuoksu on sitte niin ihana! :) Kotona Lapissa tuli aina nuuhkittua sitä ja sitte Oulussa käyvessä kans nuuhkittiin ilimaa :)
  Tervantuoksu kuuluu meillä saunaan tällä hetkellä, aina ja ikuisesti :)
  Ihanat maisemat kyllä teillä siellä :)

  VastaaPoista
 13. Heipparallaa, täällä mukavoita tunnelmiasi tutkimassa. Mekin ihhailtiin tyttären kanssa möksällä isännän veljen vanahaa, mutta niin hyväkulukusta tervattua venettä että josko kukkaistutukseen, hih. Ei uskallettu, riemukasta juhannusta sinulle ja koko perheelle :)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!