19. helmikuuta 2014

Uusi olkkari!










 
Olkkarin ilme on vaihtunut melkoisesti. Minusta on ihana ajatella niin, että koti on sellainen kokeilu, minusta tietyn tyylin ei tarvitse olla ikuista. Tapetin vaihtamisessa tietysti helpottaa se, että vain yhdellä seinällä huoneessaan on tapettia. Kaikki muut seinät ovat maalipinnalla. Ajatus lähti Seinäruusun  tapetista liikkeelle. Ihastuminen tuohon lankkuhenkiseen tapettiin kävi noin nanosekunnissa. Siispä tämä söpöliini  muutti meille.
 
Pariksi seinäruusun tapetille halusin jotain hieman järeämpää. Pitkään olen halunnut kokeilla Tunto hienoa, joka levitetään kahdessa eri käsittelykerralla, jotta saataisiin aikaiseksi betonimainen seinä. Pohjakerroksen sävy on laava ja pintakerroksen kaoliini. Ensin vedettiin tummakerros, joka levitettiin ensin telalla, tämän jälkeen siihen vedettiin kuviot lastan avulla. Tyyli on oikeastaan tässä kohdin vapaa, lyhyellä lastalla kuviot tulevat tiheämpään kuin pitkää lastaa käyttämällä. Kuivumispäivän jälkeen pinnalle vedettiin vaalea kerros. Sekin levitettiin telalla, jonka jälkeen se vedetään lastalla tasaiseksi. Muut maaliseinät maalasin tuolla kaoliinin sävyllä.
 
 Sohva ja nojatuoli löytyi Tori:sta ja pöytä meidän autotallista:) Viimeisin löytöni Menneitten Majasta päätyi seinälle, kiitos sinne Ouluun lähettämisestä :)
 
Hylly ikkunaan tuli samaisella periaatteella kuin keittiössäkin, verhoja en laita tännekään. Kannakkeet ovat matkanneet meille Kodikas Arki-puodista
 
Tuntuu aivan sille, kuin valon määrä olisi lisääntynyt hetkessä, kevään tunnelmia on siis ilmassa.
Ilona
 
Blogiyhteistyö

Ps. videolla näytetään Tunto hienon levitys vaiheittain.
                    http://www.youtube.com/watch?v=EBXxLF1TSjI

29 kommenttia:

  1. Oi Wau!!
    Jos tykkäsin edellisestä niin on tääki upee ja erilainen :)

    VastaaPoista
  2. Ihana olohuone. Tosi onnistunut. Mä kokeilin viime syksynä ekan kerran Tunto Hienoa ja hurahdin siihen täysin . Ihana maali ja juuri sen takia, että siinä on vaan taivas rajana miten sen haluaan seinään sivellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa ajattelin, olisi ihana pinnoittaa sillä ruukkuja ja ja....

      Poista
  3. Oi ihana! <3 Juuri tästä tyylistä pidän niin itsekkin, ei sillä etteikö edellinen ollut kaunis, mutta tässä rosoisuudessa ja menneen ajan fiiliksessä on sitä jotain joka kolahtaa tähän tyttöön.
    Ihana uusi koti nyt sohvilla ;)

    Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohva oli ihan täydellinen, kiitos vinkistä vielä :) Hassua, että mieli palaa aina vanhaan kuitenkin, mutta ovathan ne rosoiset reppanat kauniita :)

      Poista
  4. Ihana!Eipä uskoisi tapetiksi,näyttää aidolta.

    VastaaPoista
  5. Huitsin hieno! :) Tosi hyvälle näyttää; rauhallinen ja seesteinen fiilis! :)

    VastaaPoista
  6. Tosi tosi hieno lopputulos! Ja värejähän saa lisää halutessaan kukilla, tyynyillä jne. Tykkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin ajattelin, nyt tuntuu melko värittömälle, mutta raikkaalle :)

      Poista
  7. No onko vähän hieno? On se. Näyttää niin kauniilta, ja nuo uudet sohvat on niin mageet. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä sitä taas mennään, no tämä tuntuu hyvälle juuri nyt. Sinun keltainen pilkku on tosin alkanut kummasti viehättämään ;)

      Poista
  8. Upea uusi ilme olohuoneessa, just tollasta ikkunaa olen etsinyt ja sitte pakko on siulle kertoa,mie unohuin tutkimaan noita ihania linkkejä ja äkkiä muistin,... pullat on uunissa... voi kääk ne palo, lautasella kahdeksan tumman ruskeaa voipullaa.
    Ei pitäs tulla tänne jos meinaa paistaa pullaa:))))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, miettii vaan, että nopeasti katsoo ja sitten sitä onkin unohtunut koneelle. Ensi kerralla parempi tuuri ja voihan ruskeat rapsutella pois :)

      Poista
  9. Ihan mielettömän ihana tuo seinä! Olohuoneenne on nyt tosi valoisa ja mä tykkään tästä huoneen uudesta värimaailmasta unohtamatta noita kaikkia ihania yksityiskohtia. Tuo kaari-ikkuna on ihan mahtavan hieno. I like.

    VastaaPoista
  10. Sohva on kyllä niin kaunis ja nojatuoli sopivat nyt hyvin uusiin tapetteihin.Ikkuna laudat Wau.Vaikka pidin minä vanhasta tyylistäkin erittäin paljon.Kivaahan se on jos on mahdollista vaihtaa tyyliä aina se piristää.Mukavia oleskeluja uuteen olohuoneeseen.

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana tunnelma huoneessa...ja tuo sohva....tykkään todella paljon!

    VastaaPoista
  12. Ihana muutos! Ja tuo tapetti on tosi kaunis!!:)

    VastaaPoista
  13. Kylläpäs olohuoneen ilme muuttui "hetkessä", ainakin täältä ruudun takaa katsottuna ;0) Upee...tykkään!!!

    VastaaPoista
  14. Oivoi, onpa kaunista!! Mahtava tunnelma. Ja toi tapetti.. Näytin miehelle kuvaa ja tokaisin, että "tää sopeis meillekin sinne ja sinne.." mutta niin uudet tapetit meilläkin, että ihmetystä sain osakseni. :D kevät kyllä todella tuntuu jo.. Sisustus jatkuvasti mielessä. ;)

    VastaaPoista
  15. Ihania elementtejä ja kaunis lopputulos! Sohva on kauniin rouhea. Ja tuo soffapöytä: mä en kestä, haluan samanlaisen!! Olen etsiskellyt juurikin tuota pöytää ja kukkarolle sopivaa :D Ihanan suurikokoinen ja kaunis kaiken kaikkiaan! Ilmoita kun myyt sen mulle ;D

    VastaaPoista
  16. Niin kaunista ja tunnelmallista!

    VastaaPoista
  17. Hieno tuli!!
    Onneksi olkoon :)
    Sinä ja miehesi olette kyllä aivan huipputaitavia.

    On se vaan mukava kun saamme ihastella täällä ruudun toisellapuolella kauniita koteja <3

    VastaaPoista
  18. Eikös se viesti nyt tullutkaan...
    Otetaanpa uusiksi.

    Siitä tuli huippuhieno - huipputaitavien sisustajien käsissä.
    Tykkään <3

    VastaaPoista
  19. Ei voi muuta kun ihailla teitä ja tulosta:)

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana ja upea! Kyllä se edellinenkin look oli huima, mutta tämä osuu ehkä paremmin omaankin makuun. Kaunis! :)

    VastaaPoista
  21. Edellinen värikäs sisustus oli minun makuiseni mutta kyllä tämäkin on kaunis. Hillitympi ja vähäeleisempi. Kyllä teillä siellä puhtia piisaa. Kevättä odotellessa...

    VastaaPoista
  22. Wau tuota teidän olkkaria. Ja mitä huonekaluja sinulla onkaan siellä. Onko tuo lamppu vai koriste mikä katosta roikkuu ? Hieno se ainakin on !! Koirakin näyttää nauttivan teidän hienosta soffasta :)

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!