4. huhtikuuta 2014

Puutarhassa!
 
Aurinko tekee ihmeitä - harava ihan huutaa nurkalla nimeäni. Puutarhahullu on siis täällä taas herännyt takuuvarmasti. Kuvia selatessani mietin rakastavani kesäkukkijoita. Suosikkini on ehdottomasti pioni. Sen kukka on uskomattoman upea. Suuret kukkaset kuivaan usein kimppuina. Joskus innostun jopa kuivaamaan kukkia hiekassa, silloin joukkoon ripistelen vaniljasokeria, tuoksu tarttuu juuri sopivasti kukintoihin.
 
Tuleva kesä taitaa taittua mökkipihan laitossa. Suunnitelmat suhisee päässä, jää nähtäväksi niiden toteutumisen määrä. Kotipiha saa siis elää omaa pitkälti omaa elämäänsä. Olen tästä vanhasta pihasta onnellinen, se kukkii  onnellisena voikukkaisena ja on ihan sopivasti rempallaan. En siis aio murehtia kitkemällä pylly pystyssä kukkapuskissa. Tosin olen aikeissa palkata kesäpojat voikukkametsästykseen heti niiden päätään nostaessa;)
 
Kesän tuoksuja sinne!
Ilona

12 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä puutarhassa upeita yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
 2. Herkullisia kevätmielenvirittelykuvia. Näillä voi aloitella puuhastelua pihamaalla ja mökkipihalla. Meitin piha ainakin näyttää näin huhtikuun alussa kylmältä ja ankealta kun lehdet vielä odottelee puhkeamisen ajankohtaa. Toisaalta taas haravoinnin jälkeen ruoho ihan kuin odottaisi hetkeä , joko nyt, joko nyt saa tunkea vihreät lonkerot maan pinnalle ja huokaista syvään. Vihdoinkin. Vaan mitä vielä? Kylmä pohjoistuuli viskoo vanhoja lehtiä ympäri pihaa ja mieli odottaa sitä lämmittävää auringonsädettä. Onneksi kuvistasi saa voimia kestää tätä sahailua, pakkasta, lämmintä, pakkasta, hyrrr.
  Olen kuitenkin innolla jaksanut askarrella betonijuttuja, käyhän kurkkaamassa. Niitä muniaisia;)

  Pirtsakoita puutarhatalkoohetkiä sinulle ja neilikka-kullanmurulle iso hali, haggg.

  VastaaPoista
 3. Tuo on ensimmäinen kuva on aivan mahtava! Inspiroiva! :)

  VastaaPoista
 4. Niin niin Ihana postaus Ilona :) Voin nähdä sieluni silmillä juurikin kaiken tuon touhuamisen, sinultahan eivät ideat lopu! :) Aurinkoista viikonloppua teille sinne. Täällä ei muuten harava heilu vielä pitkiin pitkiin aikoihin. . . .

  VastaaPoista
 5. Upea piha teillä kyllä on! Ihmeesti harava huusi täälläkin minun nimeä ja sain jopa jo etupihan tehtyä. Vielä kun saisi loputkin haravoitua :)

  VastaaPoista
 6. Ajatella aivan kohta on kesä. Harava on vienyt tänään täälläkin aivan mennessään. Pohjoisessa taitaa tosiaan olla vielä lunta, meillä ei juuri nyt näy pisaraakaan, jei. Kaisa niin kipaisen katselemaan muniloita.
  Haleja sinne,
  Ilona

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia! Niin mukava ja jotenkin maalaistyylinen tunnelma teidän puutarhassa. :)

  VastaaPoista
 8. Voi mikä upea tunnelma!!!
  Rentoa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana puutarha! Niin paljon kaikkea kaunista. Ja pioni on minunkin lempparikukkani! Aurinkoista kevättä Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Voi mikä ihana puutarha Sinulla! Ja pioni on minunkin lempikukkaseni!

  VastaaPoista
 11. Kyllä puutarha alkaa houkutella tähän aikaan vuodesta jo taas :) :)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!