18. huhtikuuta 2016

Leijuva keijupuutarha


Sateisen maanantain varma pelastus on keijupuutarhan rakentaminen pihapuun oksille. Tomerana tyttönä olen juoksennellut metsässä jokseenkin kuraisen Neilikan kanssa. Hauskinta rakentamisessa on pikkuruisten kasvien bongailu luonnosta. Lasipallot ostin meidän paikallisesta alekaupasta - maksoivat muutaman euron. Jos innostut näistä niin varmasti tilata niitä voi myös täältä. Pallon pohjalle sujautin ensi kerroksen hiekkaa - toimii salaojana hyvin. Pikkuruiset sipulikukat istutin suoraan sammaleen sekaan. Koristeeksi nostelin lankaköynnöstä, vähän käpyjä ja pensaiden oksia. Niin se keiju puuttuu...siihen on hyvä syy - en vain onnistunut löytämään sitä kaappien kätköistä ;).
 
Nyt seuraan palloja niiden sisällä tapahtuvaa kasvun ihmettä - toimivat tavallaan pikkuruisina kasvihuoneina. Tästä maanantaista tuli paras päivä sateesta huolimatta.
 
Toivotaan aurinkoa huomiseen,
Ilona

10 kommenttia:

 1. Ihana<3 Kuin lumisadepallo, mutta se onkin kevätkaste tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, joulupallokin olisi ihana tehdä - pieni tonttu vain sammaleen sekaan puuhastelemaan <3

   Poista
 2. Tästäpä tulikiin mieleeni, että minulla on yksi tuollainen lasipallo romukaapissa. Pitääpä lähteä metsäretkelle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on tainnut olla jo vuodelta kuokka ja Jussi saakka - nuorempana en olisi tainnut ihan heti ripustaa tällaista ikkunaan. Pitääkö ajatella niin, että on viisastunut vanhetessaan ;)

   Poista
 3. Nuo on kyllä todella kauniita, aivan mahtava idea. Mullakin on kaks tuollaista palloa, mutta mulla taitais jäädä tekemättä tuo.
  Hyvää keskiviikko päivää sulle!

  VastaaPoista
 4. Suloinen kukka-asetelma... tuollaisen voisi viedä ystävälle lahjaksi tavanomaisen kukkukimpun asemasta : )

  VastaaPoista
 5. Nyt törmäsin tähän ihanaan ideaan. 💚🍁🌿

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!