19. huhtikuuta 2017

Tukholman parhaat!


 Täytyy tunnustaa, että Tukholman kohdalla minulla on ollut sivistyksessä hurjan suuri aukko. Lapsen kanssa matkailu on rajoittunut huimaan laivailuun, pallomereen ja Biilareiden syömiseen. Toki vanhan kaupungin kadut on tullut tampattua ja ostoksillekin on sujahdettu useampaan kertaan vuosien varrella. Pääsiäisenä matka suuntautui kuitenkin Södermalmille ja sen viehättävään, vähän boheemiin tunnelmaan. Meidän hotelli oli suloisista suloisin Nofo-hotelli, joka kannattaa kokea. Aamiaisella tarjoillaan lämmintä maalaisleipää ja itse tehtyjä, kotikutoisia herkkuja. Pienen hotellin pöydillä palaa kynttilät aamusta iltaan. Sisustus on uskomattoman taidokas - tai sitten minulla vain oli vaaleanpunaiset lomalasit silmillä koko vierailun ajan ;).
 
Södermalmin kaduille leijailee pienistä kahviloista huumaava tuoksu. Jännittävää, miten erilaista kahvilakulttuuri on meren tuolla puolen. Perheen huilaillessa huoneessa karkasin tietysti sisustusliikkeisiin. Lopputulemana kannoin kahden metrin mittaista puukaukaloa pitkin katuja hotellin suuntaan. Parhaimmat löydöt tein Fat Cat- sisustusliikkeestä  ja Milda Matilda-liikkeestä. Kaukalon ostosta olen saattanut kuulla sen kotiin kantaneelta mieheltä muutamia kertoja ;). Saattaa olla, että kulkueemme kantamuksineen on herättänyt hilpeyttä vähän siellä ja täällä. Toivottavasti, ette nähneet meitä ;). 
 
Jos vaelsin onnellisena Södermalmilla tein sitä myös Skanssenilla. Löysin uusia ystäviäkin eläinpuistosta - mangustin kanssa keskustelua kuvasinkin Instagramiin. Tämä paikka vei sydämen - nauru jäi mukaan matkalta. Hassuinta oli törmätä hiekkateillä kaakattaviin ankkoihin tai riikinkukkoon - me väistimme kiltisti tien sivuun, jotta höyhenien pöyhistelijät mahtuivat lipumaan arvokkaasti ohitsemme ;).
 
Suosittelen sukeltamaan Tukholmaan - minä yritän toipua kaikesta jännityksestä ja palata arkeen mahdollisimman nopeasti.
 
Nähdään!
Ilona

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa upealta reissulta. Taas olet yhtä matkaa rikkaampi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana matka, vaikka emmin miehen ehdotellessa Tukholmaa. Näin sitä yllättyy ja ihanan lähellä!

   Poista
 2. Onpa ihanan erilaisia Tukholma-kuvia, yleensä näkee vain kuvia keskustasta ja vanhasta kaupungista. Ihan kuin olisitte käyneet matkoilla toisessa aikakaudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sille tuntuikin - ihan palattiin menneeseen aikaan. Eläimet on jotenkin niin hurjan aitoja, niitä voi ihailla tuntikausia :)

   Poista
 3. Tuttuja kohteita kuvissasi ja Skansenilla kannattaa ehdottomasti käydä siellä olevan tunnelman ja kaiken näkemisen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä - muutama tunti ei riitä, pitää varata koko päivä.

   Poista
 4. Yhdyn edelliseen, enemmän näyttää esim. Tanskan pikkukylän maisemilta :)

  Monesti itsekin olen miettinyt että Tukholmaan pitäisi mennä hiukan pidemmäksi aikaa, varmasti paljonkin mielenkiintoisia paikkoja mitkä pitäisi nähdä. Usein se vaan tahtoo jäädä päiväreissuksi tai läpikulkukaupungiksi, kun matkailee autolla Eurooppaan! Ehkä ensi kerralla...

  Kiitos ihanista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, nyt kyllä viivyn Tukholmassa pidempään. Paljon jäi vielä näkemättä - ihana puutarha Skansenin vieressä ja haaksirikkoutunut laivamuseo on nähtävä.

   Poista
 5. Ihan parhautta, ei mitään turistikrääsää!<3 Upeat kuvat jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena - niin viihtyisit tuolla. Ihan hurjan aitoa elämää ja eläimiä <3

   Poista
 6. Kyllä oli kivoja kuvia ja mielenkiinnolla katselin. Ei aivan Tukholman keskustaa siksi kivat kuvat.

  VastaaPoista
 7. Tukholma on ihana, monipuolinen kaupunki.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!