4. helmikuuta 2018

Betoniseinä pinnoittamalla ja sisustussuunnitelma


Tänään ollaan jo teinin huonetta sisustamassa. Pietu on saanut itse valita pinnat, tapetit, kalusteet ja tietysti myös akustiikkapaneelit. Tunnustan, että välillä yritän työntää käteni valintoihin - mutta minut sitten palautetaan maan pinnalle nopeasti ;). Huoneen isäntä aloitti tänään raksahommat oman huoneensa kohdalta - saattaa olla, että isä hieman tasoitti hieman tietä ennen taiteilijan paikalle saapumista.

Oikeasti on upeaa katsella oman pojan ajatuksia - ja sitä, millä varmuudella hän päättää asioita. Huoneesta tulee juuri sellainen, mille hän näyttää. Akustiikkapaneelit sopivat betoniseinään paremmin kuin hyvin. Art4you suositteli kuvien roson vuoksi Konto akustiikkalevyjä - ja voin kyllä kuitata tämän rouheistakin rouhemman materiaalin sopivan täydellisesti taulujen kuviin. Kuvat ovat Pietun ottamia. Osa kuvista on otettu Skotlannin ylämailta ja osa Suomesta. 

Betoniseinä teki huoneen tunnelman melko rauhalliseksi. Rauhallisuuden vastapainoksi takaseinä saa Tapettitaivaalta tapetin. Pyysin jo lupaa muuttaa tähän huoneeseen, voisin hyvin hyyrystellä täällä. 


Huoneen betonipinnoitus on tehty Kolibri Sand koristepinnoitteen avulla.  Ohjeen tähän sain Teknoksen maaliammattilaisilta.

” Betoniseinä ” Kolibrilla – työohje

1. Maalaa seinä Biora Balancella sävyyn T1749. Anna kuivua seuraavaan päivään.
2. Levitä seinälle pitkänukkaisella telalla T1749 sävytettyä Kolibria n. 1 m2 kokoinen alue. 
3. Vedä teräslastalla kevyesti telatun alueen yli, jolloin pinta tasoittuu, mutta pintaan kuitenkin osittain jää koloja ja huokosia. 
4. Jatka Kolibrin levittämistä ennen kuin rajakohdat ehtivät kuivumaan. Jatka koko seinä samalla tyylillä.

Ihastuin seinäpinnan rouheuteen ihan totaalisesti. Pintaa tulee myös uuden keittiön seinille. Yritän tasoitella itse keittiön seinät, mutta saattaa olla, että joudun pyytämään Pietua äidin apulaiseksi.

Touhukasta sunnuntaita sinne, Ilona


6 kommenttia:

 1. Tuo seinähän on aivan upea. Kyllä nuo nuoret vaan osaa ja ihanaa kun annatte herran itse päättää omasta huoneestaan.
  Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta Outi, itse voi katsella vain vierestä - ja antaa nuoren päättää ;)

   Poista
 2. Ihana juttu, että Pietu saa itse toteuttaa oman huoneensa, ja myöskin osallistuu ihan tekemiseen! Siitä tulee kyllä hieno, upea huone! Aurinkoista sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän pysyä sivussa ja katsella vaan toteutusta. Jännittävää, miten seinä muotoutuu tekijän oman kädenjäljen mukaan.

   Poista
 3. Tuleepa ihana huone 😍 koko talosta puhumattakasn!

  Sanna/wanharakkaus blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä vähän tekemistä jäljellä, mutta nyt ollaan jo pintojen tekovaiheessa - se paras vaihe ;)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!