9. helmikuuta 2018

Salaisia paheita


Niitä nyt on kyllä tänne ajautunut melko monta. Ihastun aina ajoittain johonkin juttuun ja jumiudun siihen kiinni. Saattaa olla, että olen jo useamman kymmenen vuoden ajan syönyt jokaisena aamuna kaksi leipää - melko tylsää, eikös? Käyn myös saunassa vuoden jokaisena iltana, jos en pääse saunaan on heti päivä pilalla. Paheita tai ei - olen jumittunut myös luontoon ja sen kauneuteen. Väistämättä kumpparini kääntyvät syviä hankia kohti. Minusta on ihana viettää työpäiväkin mökkimaisemassa - tiettömien teiden päässä. Huomisen työpäiväkään ei tunnu siltä, sillä mukaan pakkaan toppikset ja kumpparit. Ilman luontoretkeilyä stressaannun - tai olen ainakin siinä luulossa, että hankihyppely on elämän suola;).

Uusin paheeni löytyy kuvista. Pikkuruisella valurautapannulla paistuvat ihan parhaat viikonloppuletut. Minusta on ihana sujauttaa taikinan joukkoon ripaus kanelia ja vaniljasokeria. Huomenna listalla on jo varmasti uusi pahe, oikein odotan seuraavaa repsahdusta :).

Talviletut

1 l maitoa
4 kpl munia
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rlk sulatettua voita
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
4 rkl intiaanisokeri
1/2 tl leivinjauhetta

Vispaa kananmunat maidon joukkoon. Lisää kuivat aineet ja lopuksi voi. Anna taikinan turvota ja paista letut voissa.

Ah, niin paheellista viikonloppua sinne ;) Ilona

3 kommenttia:

  1. Minulla on sellainen pikkulettupannu, jossa saa tehtyä viisi lettua kerrallaan. Niin herkkuja. Minä olen viimeisen vuoden ajan syönyt aamuisin riisifrutin mansikkahillolla :)
    Paheellista ja herkullista viikonloppua Ilona <3

    VastaaPoista
  2. Sellainen pitäisi löytää. Pitäisikö kokeilla noiden tylsien leipien vaihtamista lettuihin - voiko niin tehdä ;) Innoissani lettukesteistä hain kaupasta jo vohveliraudankin :) Ihanaa viikonloppua Outi!

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!