1. huhtikuuta 2018

Lumoutunut!

Olen aivan varma, että olen uponnut satumaiseen maailmaan. Muutaman kerran olen nipistänyt itseäni - epäilen, ettei tämä voi olla totta. Lumimyrsky on sekoittunut auringon paisteen kanssa sekaisin, miten ihmeessä ne voivat olla taivaalla samaan aikaan.

Nuotiopannukahvin kiehuessa olen kuunnellut hiljaa tarinan koirasta nimeltään Kulkuri. Tiesittekö, että koiravaljakon veturit ovat älykköjä, keskellä juoksee nopeus ja takana voima. Jos koirat tarvitsevat vetoapua he vilkaisevat ajajaan nopeasti - silloin sinä autat työntämään valjakkoa eteenpäin. Pääsin näitä upeita eläimiä aivan lähelle, niin lähelle - että sama auringonsäde paistoi molemmille. 

Moottorikelkkojen avulla katosimme jylhiin tykkylumimaisemiin. Se, mille täällä näyttä - mikä tunne täällä herää on uskomaton. Tarinat tekevät matkasta satumaisen. Upeita ihmisiä, sellaisia - jotka aidosti välittävät tästä luonnosta ja eläimistään. 

Huski kantaa sisällään perintöään. Se on luotu juoksemaan. Riemu näkyy valjakoiden koirien silmistä. Huskien lauman omistaja kertoi, ettei niitä voi kukaan omistaa - ne omistavat sinut. Kysyessäni lempikoiran tai koirien nimiä sain vastaukseksi miltei sata nimeä, joilla jokaisella on tarina. Ruska tai Kulkuri ei saa koskaan yhtään herkkua salaa - vaan jokainen koirista saa omansa. Vain sellaista lauman johtajaa voi koira kunnioittaa ja katsoa ylöspäin.


Illan satumaisen valon kietoutuessa tuntureiden ylle voi vain ihmetellä, miten kaunista täällä onkaan.

Ilona

6 kommenttia:

 1. Satumaisen kauniita kuvia ja koskettava tarina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka, jonne pitää ehdottomasti palata. Tuntui niin pienelle olo kaiken tuon keskellä :)

   Poista
 2. Oi mitkä maisema! Lumen keskellä notskikaffet maistuvat aina niin hyviltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan tarkistaa, että on varmasti hereillä. Utuisen valkoisten ja raikkaan sinisten sävyjen vuorottelu on ihan hurjan hienoa <3

   Poista
 3. Oi kuinka ihanaa tarinaa ja niin kauniit, todellakin lumoavat kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jännittäviä hetkiä, hurjan hienoja eläimiä ja niiden ihmisiä :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!