23. tammikuuta 2020

Kauneimmat


Minun kotikaupunki on kovin tuttu, jos sitä ajattelee omasta näkökulmasta. Rakennuksista moni on ollut täällä syntymästäni saakka. Äitini on käynyt koulua samassa koulussa, kuin minä, mieheni ja lapseni. Olen saanut asua nostalgisella puutaloalueella, olen asunut myös siinä talossa, jossa olin pienenä tyttönä hoidossa. Nyt asun paikassa, josta voi nähdä Markkamäen, sen tontit maksoivat silloin joskus yhden markan. Kodin paikalla oli silloin sankka metsä ja vielä silloinkin - kun koulun kanssa näissä metsissä suunnistettiin.

Kuvien ottamisen jälkeen huomasin, miten monta hienoa rakennusta saankaan lenkkipoluillani nähdä. Ehdottomasti aion tehdä uuden retken kamerani kanssa omaan kaupunkiini. Suosittelen lämpimästi jokaiselle, kaiken näkee silloin uusin silmin.

Kotikaupunkini kauneimmista rakennuksista ja muistoistani niihin liittyen kirjoitin tänne.


Niko taas on kirjoittanut tänne muistoistaan tässä kaupungissa.

Huomenna kirmaan Myrskyn kanssa tuttuun maisemaan, hengitän kylmää pakkasilmaa - ja vasta sitten pakkaan auton ja käännän sen kohti uutta mökkiseikkailua.

Toivotaan talvista maisemaa viikonloppuun, Ilona

13 kommenttia:

 1. Niin kauniita rakennuksia. Ihana tuo vaaleanpunainenkin. Juuri puhuin vaaleanpunaisista taloista ystävälleni, että joku niissä vetää puoleensa :)
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Ilona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi Krimou, tyttäreni on juuri rakkaanssa kanssa ostanut vaaleanpunaisen talon, joka on rakennettu 1929. Se on kolmikerroksinen ja he remontoivat sitä pieteetillä eli vetävät mm. lautojen päältä pois laminaatit etc. Kahta seinää kiertää valkoinen terassi ja...

   ♥♥

   Poista
 2. Vaaleanpunaisen voimalla kohti viikonloppua. Ajattele, miten rohkea värivalinta on ollut siihen aikaan - vaikka onhan vaaleanpunaisen valinta sitä yhäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, onko tuo eka teidän talo? Miten nuo tuijat voivat olla jo noin korkeita? Vaaleanpunaisissa taloissa on taikaa...Odotan, että saan kuvata sitä sisältä.

   ♥♥

   Poista
  2. On samanlainen, mutta silloin meidän naapurin talo. Ihana nähdä vaaleanpunaisesta ihanuudesta kuvia Leena ♥

   Poista
 3. Kauniita rakennuksia ja niin tutuille näyttävät. Tuota koulua olen käynyt silloin vuosia sitten:) Enää en asu Äänekoskella, mutta Äänekoskella on aina paikka sydämessäni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten hauska kuulla - miten hurjan suurelle koulu silloin tuntuikaan. Hetki on kulunut omastakin koulussa käynnistä, aika on muuttanut sen omassa mielessä helmeksi ;)

   Poista
 4. Hei, minäkin olen kotoisin tuolta seudulta (Sumiaisista) ja osa noista rakennuksista on tuttuja. Hotelli Hirvi on tosi kaunis. Terkuin Maritta

  VastaaPoista
 5. Sumiaisissa on niin monta kaunista rakennusta lisää - aivan ihanuus kirkko ja Aitta-tori. Kamera on saanut tallentaan upeita häitä kirkossa, jonka valo on ihan omanlainen. Hassua, että Hirvi tosiaan on noin erikoinen muodoiltaan ja sävyiltään. Ottaa sopivasti vastaan jokaisen tänne tulijan.

  VastaaPoista
 6. Ihania rakennuksia. Äänekoskella olen muutaman kerran käynyt, jopa pelaamassa koripalloa, nuorena, hyvin nuorena. Minähän paluumuutin tänne kotiseudulle 41 vuoden jälkeen, niin kyllä, kyllä on ollut kuvaamista ja ihmettelemistä! Oikein mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännittävää palata kotiseudulle muuttuneiden maisemien jälkeen, uskon ja näen kuvaamista riittäneen. Näkee asiat eri tavalla oltuaan hetken pois. Koripalloa täällä pelataan yhä innolla ;)

   Poista
 7. Onko tuo suolahden keskuskoulu?Olen käynyt siellä kolme ekaa luokkaa,kunnes muutimme helsinkiin:)-sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kuntaa ollaan kyllä, tämä vanhus on Äänekosken keskustan koulu - mutta samat alaluokat täälläkin käydään :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!