19. lokakuuta 2020

Lasipurkin tonttutalo
Tämän talven tonttutalo on lasipurkki. Sen sisälle sujautettu patterikynttilä tuikkii pienesti talon ikkunasta ja ovesta. Muutaman viikon lasipurkki on pysynyt kaapissa odottamassa sopivaa hetkeä, oikeammin tunteja. Ajattelin, että itsestään kuivuvasta askartelumassasta syntyisi nopeasti kaulimen avulla lasipurkin päälle talon muodot. Simsalabim ei toiminut tässä vaiheessa. Aikaa meni kieli keskellä suuta näperrellessä ja veitsellä ikkunoita leikellessä tovi, jos toinenkin.

Kannen kohdalla säästin massaa ja tein nupin päälle isohkon pallon talouspaperista. Teippasin pallon kiinni kanteen ja vuorasin komeuden askartelumassasta muotoillun hiipan avulla. Lopputulos oli hieman koominen, jotenkin liian siisti tonttutalon ilmeeseen. Sammaleen, jäkälän avulla ilme muuttui. Sammaleet ja jäkälät kiinnitin kuumaliimalla kuivuneeseen askartelumassaan. Pienelle talolle tein tason katolle savesta. Tiedättekös, tonttutaloissa kaikki on sallittua. Ikkunoissa on rautalangoista katkaistut ristikot, jotka on helppo työntää askartelumassan sisään. Sopiva lyhtyvalo on  löytö Tigerista.

Kansi toimii kattona ja kynttilän saa pois katon kautta. Oikea kynttilä ei tässä tonttutalossa palaisi, sillä ilmaa ei lasipurkin sisällä kierrä.

Tämä syksy on kyllä ihanaa aikaa - voi kieli keskellä suuta näperrellä ihan ja kaikkea. Miehen mielestä kaikki on niin kauan hyvin, jos en vain näe tonttutalossani vilahtavan tonttuja. Saa nähdä, miten haaveilijan tässä käy.

Tonttuillaan, Ilona

 

7 kommenttia:

 1. Voi, miten kiva idea, tuota voisin itsekin kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelun iloa täältä sinne, takaan sen vievän mennessään.

   Poista
 2. Siis aivan ihana <3 Pakko ehkä itsekin testata vastaavaa. Tiedän, että äitini tykkäisi tällaisesta lahjasta!
  Kaunista viikkoa sinulle Ilona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Outi - odotan jo sinun tonttutaloa ;) Haaveillaan Outi huomennakin :)

   Poista
 3. Niin satumaisen ihana! Tunnelmaa parhaimmillaan! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Onpa todella upea!! Olet niin taitava, että kateeksi käy!!

  Mieletöntä viikkoa sinulle!!

  https://suninidea.blogspot.com/2020/10/heijastava-kasvomaski.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos - melkein upposin tonttutunnelmiin. Ihanaa viikonloppua täältä sinne, Ilona

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!