21. heinäkuuta 2021

Kutsun sinun mukaan Tummuvien iltojen taikaanNiin pian on elokuu ja kauan odottamani Tummuvien iltojen taikaa - kirja on täällä. Tiedättekö, miten hienolle tuntuu lukea sanat tai nähdä kuvat painetuilta sivuilta. Tämä kirja on hetkiseksi viimeinen, normaalisti minulla olisi työn alla jo tuleva. Sivuilla on niin monta kaunista tarinaa, niin upeita koteja ja hienoja retkiä. Niiata niksautan niin syvään jokaiselle jo kirjoissani olleelle ja taikaa niihin tuoneelle. On jännittävää tietää, mitä ajattelit sivuille pujahtaessasi. Toivon, että uppoat seikkailuun - se voi tuntua ensin jännittävälle, sitten uskomattomalle ja lopuksi huomaat sen maistuneen ihan elämälle.

Moni teistä on jättänyt kirjaan kirjeen tärkeimmälleen. Niin tein minäkin, ihan parasta on kirjoittaa niin - että silmissä kimaltaa. Tähdet ne on varmaan - ne syttyvät aina lempeydestä, välittämisestä ja suurista hetkistä elämän. Kirjaa postitan teille heti elokuun alussa sen minulle painotuoreena saapuessa. Olen iloinen saadessani laittaa matkaan Tummuvien iltojen taikaa - sinne, missä ikinä oletkin.

Hetken päästä jään lomalle, sukellan Keiteleeseen, leivon mustikkapiirakkaa ja tuijottelen tuleen. Palatessani takaisin on Tummuvien iltojen taika jo täällä. Ihana, ihana elokuu. Kirjan voit tilata minulta suoraan sähköpostilla ilona.pietilainen@hotmail.fi. Ennakkoon tilanneille hinta postikuluineen on 23 euroa. Sillä se matkaa Postin Paten mukana suoraan postilaatikkoon. 


Ilona


Elokuussa kokoonnutaan ystävien kanssa hämyisiin puutarhajuhliin. Syödään maailman parasta omenapiirakkaa puiden notkuessa omenasadon painosta. Englantilaishenkisen puutarhajuhlan koristavat valtoimenaan kukkivat dahliat.

Mielikuvitus villiintyy, kun juhlapöytä katetaan latoon. Suussa sulavan kermakakun reseptin saavat vain he, jotka osaavat pitää salaisuuden. Maalaisjuhlassa voi vilahtaa kanoja, lampaita ja pupujakin. Herkkäkorvaiset saattavat kuulla heinäkasan takaa hentoa kehräystä.

Elokuun lempeässä lämmössä telttaretki tehdään turvallisesti omalle kotipihalle. Toisena yönä lähdetään unelmien retkelle lasikuistille. Viikonloppuna nautitaan savusaunan löylyistä.

Ensilumen verhotessa maan kauniiksi on aika vetää päähän lämmin myssy ja sujauttaa käteen lapaset. Kynttilöillä valaistu polku vie iltanuotiolle, jonka tunnelma kiirii aina tähtiin saakka. On vain hiljaisuus, metsä ja rauhalliset unet.

Syksystä talvikotiin siirtyminen on ihanaa aikaa. Parhaat sisustusvinkit ja hämärtyvien iltojen tunnelmavärit löytyvät asiantuntijan opastuksella. Talvikotien taika johtaa joulun lumoon saakka: on aika askarrella kranssi pipareista ja valmistautua ottamaan joulu vastaan.

Ilona Pietiläinen (s. 1975) on valokuvaaja ja sisustustoimittaja. Hän on tehnyt lukuisia kirjoja ja hänen töitään on julkaistu sisustuslehdissä. Ilona kuvaa tarinoita kotimiljöissä, metsässä, kasvihuoneessa, rannalla tai puutarhassa. Hänen työtään on vierailla kauniissa kodeissa ja koota niiden tarinat.


 

9 kommenttia:

 1. Oi ihanuus miten kauniit kuvat taasen.
  Kuvista hehkuu se tunnelma ja ajatus...tykkään!
  Jee tuo kirja on saatava hyppysiini,pääsen uppoutumaan kirjan taikaan.
  Iloa viikkoosi ja ihania kesäisiä hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi - kiitos sinne. Kirjassa on niin sydän kallellaan, monta kertaa. Ihanien kotien ideat, ihmiset ja eläimet. Iloa sinne täältä - Ilona

   Poista
  2. Hei Ilona ajattelin elokuun lomani aloittaa löhötuolissa ja huovan mutkassa maanantaina ja kahmaisen sinun kirjasi loma aloitus lukemiseksi.Saanko linkata blogisi ja mainita kirjoistasi kuvien kera alkuviikosta.
   Iloa,sateen ropinaa ja mukavia puuhia sinulle!

   Poista
 2. Voi kuinka kauniit kuvat. Onnea valmiista kirjasta!
  -saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon - jotenkin tuntuu, että kirjan viimeisellä sivulla on ihan ja kokonaan ilmassa Tummuvien iltojen taikaa :)

   Poista
 3. Huikeita kuvia, joita syön silmilläni ja huokailen! Tuo on pakko tilata!! <3

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! ja nuo sanat ja kuvat. Ihanaa katseltavaa ja luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena ihana - niin sytyttelen jo kynttilöitä päälle. Tummuvien iltojen taikaa oli jo tänään ripaus ilmassa :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!