10. syyskuuta 2021

Pihlajanmarjakranssi


Kranssiaika, se on ihan täysin päällä. Melkein mahdotonta yrittää väistellä kranssipuuhia. Pihlajanmarjakranssin tarpeita olen poiminut tertuittain aamulenkillä. Aivan huomaamatta syntyi sammaleiseen pohjaan marjakranssi. Pohjana on ihan tavallinen pajukranssipohja, jonka päälle olen sitonut jo vuosi sitten sammalpeitteen. Sen saa kiinnitettyä pohjan päälle näppärästi vihreällä sidontalangalla. Pohja on toiminut havuille, puutarhakukille ja nyt marjoille alustana. 

Pihlajanmarjatertut kiinnitin sammaleeseen rautalangasta taivuttamieni hakasten avulla.  Sammalkerroksen paksuus on tässä tärkeää. Riittävän muhkea pohja upottaa hakaset tiukasti paikoilleen. Voi, olla että täydennän kranssia vielä lisätertuilla. Talvea se jää odottamaan puutarhakaapin oveen. 

Ja kranssiaika, se ei ole ohi. Mökillä odottaa hulahulavanne, joka on ihan tehty sammaleiselle jättikranssille. Esille kaivoin myös viime syksynä Puutarhurin majalta meille matkanneen metallikranssin. Punaposkiset omenat ovat sen koristeet.

Tunnelmallista syysviikonloppua sinne, täällä ollaan jo mökkihousut jalassa ;)

Ilona

 

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniin syksyinen pihlajanmarjakranssi, upea! Minä olen jo pitkään miettinyt uutta kranssia meidän ulko-oveen. Ehkä jo viikonloppuna saisin päätettyä millaisen siitä tekisin.
  Kaunista viikonloppua mökkihousuiselle Ilonalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, niin näen jo kranssin Outin ovessa. Ihanaa viikonloppua sinne, mökkihousut on vähän maalissa ja kuluneet - mutta niin toimivat tänne tullessa ;)

   Poista
 2. Oi kun ihanat kuvat ja tuo kranssi on todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on jo syys ilmassa - ihanat värit ihan kaikkialla :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!