7. marraskuuta 2021

Saunamökki tilattu
 Rakennuslupakuvat Juho Iso-Ahola

Syöte-Huvilat OySyötekuja 343250 KolkanlahtiFINLAND

Mökkimatka on hieman muuttunut kesän kuluessa. Vanha saunamökki oli ensin tarkoitus kunnostaa, mutta käytännössä se olisi pitänyt purkaa ja kasata uudelleen. Saunamökin pohjat olivat pahoin murtuneet ja savi laatan alla nostattanut kivet lattiasta läpi. Muutaman unettoman yön jälkeen päätettiin vanhan mökin runko purkaa, se asuu tulevaisuudessa onnellisena Tourulan Tilalla. Tiistaina mökkitontille tulee kaivinkone ja murtuneet perustukset kaivetaan pois. Onneksi rakennusvalvonta on suopea meidän hankkeelle ja antaa samalle paikalle rakentaa uuden saunamökin. Pönttösauna on viety rannalle väliaikaiseksi lämmittimeksi. Saa nähdä, miten pönttö jaksaa höyrytä paukkupakkasilla ;)

Tarjouksia saunamökille kysyimme useista paikoista. Syöte-Huvilat Oy on meidän mökkitoimittaja. Kärsivällisesti heillä kuunneltiin, mitä haluaisimme. Olen aika isosti yllättynyt hyvästä asiakaspalvelusta. Perheyrityksen arvot näkyvät kaikessa. Tarjouksen saimme päivän kuluttua kyselystä. Mökkitoimittajan oma suunnittelupalvelu teki meidän toiveilla piirustukset. Sähköisenä ne olivat postissa jo muutaman päivän päästä. Rakennuslupahakemusta täyttäessäni oli suunnittelija apuna hankalissa kohdissa. Noin parin kymmenen vertailuhinnan perusteella oli tässä toimituksessa niin sisältö, laatu, kuin hintakin kohdallaan. Toimitusvarmuus oli myös ratkaiseva valintatekijä nyt puutavarahankinnan haastavaan aikaan. 

Tulevalla viikolla rakennusmiesmieheni tekee perustukset uudelle mökille, vielä ennätämme ennen pakkasia. Mökkipaketin tilasimme talvitoimituksena. Meidän mökkitie ei vielä silloin ole painorajoitteinen. Talvikasauksen etuja Syöte-Huviloilta kysellessäni kerrottiin kasaamisajan olevan paras hirsirungolle. Pakkasella runko pysyy kuivana, eikä vesisade haittaa pystytystä. Nyt tilattu paketti tehdään tammikuussa, miten jännittävää onkaan käydä katsomassa rungon valmistumista Saarijärven tehtaalla. Meidän valinta tuntuu tänään niin oikealle.


Mökkihöperönä, Ilona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa olisi lukea viestisi!