5. maaliskuuta 2016

Sisustajan tuliaisia

 
Ei kai haittaa, jos tuliaisiksi ostaa viisi teroitinta ja kuusi pulloa olutta ;). Meidän perhe viihtyy Virossa - parhaimmillaan siellä on käyty kuusi kertaa samana vuonna. Miehen kanssa ostimme täältä talonkin. Muistan yhä, kuinka jännitin antaessani Mersun takapenkillä tuntemattomille miehille 40 000 markkaa talon etumaksuksi. Puoli vuotta myöhemmin taloa Suomeen tuovat rekat seisoivat tontin laitamilla ja minäkin uskalsin jo hengittää.
 
Nyt yövyimme ihan Viru- hotellissa, josta yllätykseksemme heltisi kainolla pyynnöllä korkealla oleva huone - kannattaa siis kysäistä. Viru- keskuksen kirjakauppa oli meillä lapsen kanssa tehokäytössä. Pupu- ja kettuteroittimia tuli ostettua viisi - ihania somisteita. Tosin yhden luovutin anopille, joka on intohimoinen aikuisten värityskirjojen sävyttäjä.
 
Olutkauppaan eksyin Telliskiven vanhalla tehdasalueella, jossa on tosi kiva sisustuskauppojen ja ravintoloiden tarjonta. Perhosilla varustettuja oluita ei ehkä henno juoda, joten olut olkoon nyt meidän keittiön sisustin. Instagramissa huokailin kassien täyttymisestä ja niinhän siinä kävi, että ihana Miia kuljettaa puukoristeen täältä minulle ensi viikolla. Uudesta kauppakeskuksesta löytyi yksi tosi kiva sisustusliike, jossa kannattaa poiketa. 
 
Sisustuksen siivittämä oli nyt tämä matka, tosin ennätimme käydä Bastionin tunneleissa. Vasta luolissa kuulin siellä pitävän pesää viisi senttiä pitkien luolahämäkkien. Tarina luolissa asuneista kodittomista ja siellä vietetyistä vuosista oli pysäyttävä - suosittelen käymistä hämähäkkejä kammoksuvillekin.
 
Koska olen Tallinnaan koukussa olen tietysti myös Kalev- suklaaseen koukussa. Mukana tuodut appelsiinisuklaat on pitänyt piilottaa minulta kaapin uumeniin. Pieni suklaapuoti, jossa on myös ehkä suloisimmat marsipaanikoristeet löytyy täältä.
 
Ihana oli käydä, mutta ihana on tulla kotiin,
Ilona

9 kommenttia:

 1. Tallinnassa olisi minunkin tarkoitus käväistä tänä vuonna. Taidan tehdä sinne tyttöjen reissun yhdessä tyttäreni kanssa tai sitten minikokoinen rakkausloma miehen kanssa.
  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanalle - käykää tuolla luolissa, aikamatka niissä on jotain aivan upeaa!

   Poista
 2. Tallinna on kiva paikka poiketa, täytyis ottaa ohjelmaan useammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta Pepi - toiset sanovat sen olevan epätrendikästä ;). Minusta maa paranee vain jokaisella retkellä <3

   Poista
 3. Ihana reissu teillä! :) Minäkin olin äitini kanssa Viruhotellissa tammikuussa ja saimme myös korkealta huoneen, näkymät oli aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli niin positiivisena yllätyksenä huoneen siirto kahdenteentoista kerrokseen. Aivan upea näkymä öisen Tallinnan yli. Ensimmäistä kertaa olimme Viruhotellissa ja jäi kyllä positiivisena mieleen.

   Poista
 4. Ihania tuliaisia ♥ Minäkin olen koukussa noihin värityskirjoihin. Itse en ole nyt lähdössä Viroon, mutta laitanpa vinkin tyttärelle, että tuo sieltä minulle muutaman värityskirjan! Kiitoksia ihanista kuvista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa puuhaa näyttää olevan - kirja pinot vain kasvaa :)

   Poista
 5. Kauniit tuliaiset. Itse tykkään myös käydä virossa ja vanha kaupunki täytyy aina kiertää. Sisustuvinkkejä virosta otetaan ilolla vastaan :)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!