11. maaliskuuta 2016

Mustikkamunat pääsiäiskoristeeksi

Innosta puhkuen olen keitellyt täällä mustikkamunia koristeeksi asetelmiini. Oikeastaan kaikki sai alkunsa sinertävästä talonpoikaiskaapista, joka meille kotiin tömähti. Upea oli nähdä intohimoista antiikin harrastajaa vuosien takaa. Hassua, lempihuonekaluni keittiössä ovat juuri häneltä ostettuja yli kymmenen vuotta sitten. Toinen inspiraatio sinertävien munien keittelyyn syttyi Lundagårdin sivuilla, jossa tunnustan kahlaavani ahkerasti - sinertävän harmaa peltinen koriste löytyi sieltä. Samaista koristetta ei taida juuri nyt sieltä löytyä, mutta sujahtakaa kurkkaamaan muuta.
 
Ne mustikkamunat syntyvät todella pienellä vaivalla. Minä keittelin munankuoria ja munia kymmenen minuuttia mustikoilla varustetussa keitoksessa. Mustikoita laitoin 1,5 litraan vettä n. 2 dl - se määrä riittää värjäämään munat. Pakastemustikat toimivat värjäyksessä hyvin.
 
Jee - huomasitteko tänään on perjantai, taidan hakea sisustuslehden kaupasta sen kunniaksi.
 
Aurinkoa sinne Ihanat!
 
Ilona

7 kommenttia:

 1. Voi vitsit miten hienoja noi on ♡
  Ihanaa viikonloppua♡♡♡

  VastaaPoista
 2. Kiva idea ja kaunis asetelma!
  Mukavaa perjantaita sinulle!

  VastaaPoista
 3. Oi, tulipa suloisia! Täytyy koittaa! :)

  VastaaPoista
 4. Voihan kauneus ja ihanuus, niin kaunis on tuo tekemäsi asetelma! Lundagård, ihana paikka, olen siellä muutaman kerran käynyt, kun asuin etelä-pohjamaalla! Ihania keväisiä päiviä Sinulle toivottelen!

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo siniset munat,sie se aina keksit .
  Mukavaa maaliskuuta

  VastaaPoista
 6. Hienoja munia..just keittelin ite mut tuli vaan vaaleita liloja...olikoha mustikoista itu menny toissavuotisia konginkankaan korvesta..ja kaik sulla hienoja asetelmia...

  VastaaPoista
 7. Keitin itsekkin munia, ei tullut sinisiä vaan vaaleita liloja, Värjäsin lisäksi erivärisillä (sekoitus) sinisillä vesiväreillä, niin johan sain väreiltään mieleisiäni sinisiä munia.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!