4. joulukuuta 2021

Metsän kaunein kuusiTämä hentoinen muiden varjoon jäänyt kuusi oli lumikuorman voimasta katkennut latvasta. Sen oksatkaan eivät ihan tuuheimmat ole.  Vähän se on vinossa, mutta aivan harmiton. Minusta tämä on kaunein metsän kuusi. Loppuen lopuksi kauneushan on katsojan silmissä. Jouluksi lähdemme koko perhe syvälle pohjoiseen, haave joka on aika toteuttaa juuri tänä vuonna.  Haaveilin vieväni lapseni joskus jouluksi Joulupukin mökille, sen aika on nyt. Sillä, että lapsi on minua kovin paljon pidempie ei ole väliä. Vain sillä, että olemme yhdessä siellä joulutunnelmassa. Kuusi on siis sisällä ilona hetken, sen jälkeen siirrän sen pihan pikkulinnuille joulupuuksi. 

Kuusta tuuhensin hopeakuusen oksilla sekä kauralyhteestä katkomillani tähkäpäillä. Ne on hennosti kiinnitetty juuttinarun avulla kuusen omiin oksiin. Kauralyhteiden jyvien tiedän katoavan pikkulintujen ansiosta ulkosalla kovin nopeaan. Voi, olla - että ulos puun siirtäessäni ripustelen koristeiden tilalle omenoita sekä jyväpalloja. Jouluaterian katan pihan linnuille.

Miten hyvälle kuusi tuoksuukaan, joulu on minusta mielentila  - joka voisi pysyä päivästä toiseen. Ehkä juuri kaikki tämä valmisteleminen, leipominen ja joululaulujen kuunteleminen on sitä parasta aikaa.

Iloa valmisteluihin sinne, Ilona
 

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat❤ ja suloisen metsän aarteen olet saanut komistukseksi sisälle,kuusen tuoksu on mitä parasta.
  Kuin myös joulun valmistelut joulu on tunne sydämessä❤ Nautitaan sen tuomasta lämmöstä ja rakkaudesta.
  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä - aloitetaan hyvissä ajoin, voidaan nauttia kauemmin. Iloa sinne jouluisiin puuhaushetkiin❤

   Poista
 2. Ihanaa Korvatunturijoulua teille. Voin vain kuvitella se ihanan hiljaisuuden ja vitivalkoiset hanget. Joulu on juuri siinä,mielessä, kuvitelmissa ja sydämessä. Kaunista joulua💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Kaisa - niin odotan. Joulu on juuri siinä - sydämessä. Ihanaa joulun odotusaikaa Kaisa sinne.

   Poista
 3. Ja mikä ihana mielentila! <3 Minäkin pidän vähän epätäydellisistä kuusista. Me harrastamme niitä jo ties monettako vuotta. :D Pohjoisen joulu on itsellä myös haaveena. P.S. Tuo metallinen peura-ikkunakoriste on upea! Ja sun kuvat on vaan niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusta latvaan katsomatta - kauniita jokainen. Aika ihana ajatus, kantaa kotiin täydellinen kuusi - omalla tavallaan. Pohjoinen on niin ollut haaveena monena jouluna, joskus lapsen ollessa ihan pieni vietettiin yksi joulu pakkasissa. Ihana luminen satumaa :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!