24. maaliskuuta 2022

Pääsiäimunien serviettikoristeet


Kukkakaupan hyllyn takana pilkisteli pääsiäisserviettejä, ajattelin ensin hankkia niitä vain kattausliinoiksi. Toisin kuitenkin kävi, maalikokeiluissa tyhjennetyt kananmunatkin saivat kalkkimaalipesun ylleen. Kulutin maalauksia hieman hiomapaperilla ja mietin, miten niitä koristelisi enemmän. Servieteistä leikatut pupukoristeet liimasin värjättyihin ja ihan värjäämättömäänkin kananmunaan yleisliimalla. Mitään ei haittaa, vaikka päälle levittää vielä vahvistavan kerroksen liimaa, kuivuessaan se muuttuu kirkkaaksi.

Koristellut kananmunat päätyivät kevätkranssiin, jonka kaivoin varastosta. Pohjana on pajukranssi ja sen päälle sitaistu sammalpeite, jonka päälle kiinnitin pupuheinää sidontalangan avulla kerroksen. Pesin joukon helmihyasintin sipuleita mullasta puhtaaksi, nekin kiinnitin rautalangalla kranssiin. Lopuksi työnsin pajunkissat jo päälleen saaneita oksia rautalankojen alle. 

Kynttilään kokeilin serviettikoristetta myös, lämmitin lusikan kynttilänliekin päällä ja siveltelin sillä kynttilän päälle aseteltua koristetta. Steariini alla lämpenee ja liimaa koristeen kynttilän päälle. Aika koukuttavaa ajanvietettä, kieli keskellä suuta leikellyt koristeet ovat hellyttävän herkkiä kananmunissaan ja kynttilöissään.

Ajatelkaa ihan pian on jo pääsiäinen, siitä niin lyhyt matka kesään. 


Ilona

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa olisi lukea viestisi!