19. maaliskuuta 2022

Uusi mökki


 
 

Innosta soikeana täällä kirjoittelen mökkikuulumisia. Meidän mökkisauna oli purkukunnossa paikan meille päätyessä. Pitkään pähkäiltiin ja tuumittiin, kunnes päädyttiin purkamaan vanha pois ja rakentamaan uusi tilalle. Päätös oli helppo perheeseen kuuluessa hirsimiehen, joka on tehnyt melko monta mökkiä vuosien varrella. Toimittajan valintaan vaikutti miehen rakennuskokemus Syöte-Huvilat Oy:n tuotteista. Toki kysyimme tarjouksia moneltakin valmistajalta. Hinta ja paketin sisältö oli paras. Lopullinen päätös tehtiin ja saimme palvelua, jota hymyssä suin suosittelen. 

Rakennuslupaa varten saimme mökkipiirrokset jo ennakkoon, vaikka nimi silloin puuttuikin vielä papereista. Paketti tuotiin meidän mökkitontille Syöte-Huvilat Oy:n omalla kuljetuskalustolla ilman erillistä rahtikulua. Paketin sisältö oli tarvikeluettelon mukainen, laajempi - kuin olimme osanneet ennakkoon ajatella. 

Instagramissa olette kyselleet paljon toimitusaikaa, hintaa, laatua ja toimitussisältöä. Tilasimme paketin syksyllä ja olisimme saaneet sen aikaisemminkin. Hirsimieheni halusi kasata paketin näin talvella, jolloin hirren pysyvät puhtaina. Muutoinkin paras aika pystyttää kehikko on kevättalvi. Meidän pakettiin kuului puuosatoimitus, pitää sisällään rungon, kattorakenteet, puulattiat sekä ikkunat ja ovet. Paketin maksoimme kolmessa osassa, viimeinen osa ei ole vielä edes saapunut. Laatu on kaikessa materiaalissa erinomainen, varahirsiä oli melkoinen joukko mukana.

Meidän mökkiprojekti on alkanut syksyllä pohjien tekemisellä. Ne tehtiin pilariperustuksella. Vielä edellisenä viikonloppuna kaadettiin perhevoimin puu, jonka kaataminen olisi nyt paketin noustessa mahdotonta. Tänään meillä on talkoovoimin noussut paketti - mukana kuusi miestä. Tunteja työhön kului viisi. Toki jäljellä on vielä hurja määrä työtä, mutta nyt näyttää jo niin valmiille. Ihan parasta on nähdä isä ja poika hirsimiehinä talkoissa. Myrsky saattoi hieman talkoita häiriköidä singahtaessaan jäälle hiihtäjän perään. Silti herra sai kalakeittoa muiden talkoilijoiden mukana. Toivottavasti talkooperinne ei ole katoavaa, miten hienoja muistoja yhdestä päivästä syntyykään. Me odotetaan vastavuoroisesti kutsua apujoukoiksi. Näille miehille valmiita apuun tulemaan aina.

Jos minulta kysytään voin suositella Syöte-Huvilat Oy:n mökkiä ja palvelua. Itse olisin tahtonut saada vinkin rakennusta suunnitellessamme.

Kuvat tehtaalta lähetti perheyrityksestä meille Mikko Puurunen, oli kiva tietää mökin olevan valmistumassa. Aika ihanaa, olen saanut päätettyä meidän materiaalivalinnat mökkiin. Pian kerron, mitä kaikkea on tulossa mökkiin.


Aurinkoa viikonloppuun, Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa olisi lukea viestisi!