Lapsuus maistui mansikkamehulle, vieläkin muistan miten hyvää se oli heinäpellon laidan eväshetkellä. Mansikka-aika on niin hurauksessa ohi, että päätin pullottaa maun mehuksi. Tosin ennen tätä taisin syödä aimo osan laatikon punaposkista ihan ja hyvällä omalla tunnolla. Osan pakastin tilsattuna sokerin kanssa, pakkasten ulkona paukkuessa on parasta palata juuri tähän hetkeen mansikkasurvoksen ja lettukasan kanssa. Mehuinnoissani tulin jakamaan ohjetta, jos viikonloppuna innostut mehupuuhasta siellä
Yhdistä viinihappo sekä vesi. Viinihapon löydät apteekista. Puhdista mansikkakasa. Kaada vesi- viinihappoliemi mansikoiden päälle. Anna marjojen levätä kylmässä mehustumassa vuorokauden ajan.
Kaada marjat siivilälle ja anna valua rauhassa. Lisää kirkkaaseen mehuun sokeri, mittaa se ennen sokerin annostelua. Pidä mehu kylmässä vuorokauden ajan. Pullota mehu ja sulje pullot huolella. Pidä ne aarteet kylmässä.
2,5 kg mansikoita
40 g viinihappoa
1,3 l kylmää vettä
0,5-1 kg sokeria mehulitraa kohti
Mansikan makuista viikonloppua, Ilona
OI, ihanuus mansikan makuisesta tunnelmasta ja kauniista kuvista!
VastaaPoistaHerkullinen resepti, kiitos nappasin reseptin talteen.
Ihanaista heinäkuun loppua sinulle!
Ihan lempireseptiksi muodostunut. Ihania kesäpäiviä täältä sinne.
VastaaPoista