20. heinäkuuta 2012

Harjakaiset!Meillä on tänään vietetty huussin harjakaisia, tai oikeammin valmistujaisia. Huussiin tuli Biolanilta kompostoiva käymälä ja siis se todellakin on sellainen hajuton, uskomatonta en tiennyt sellaista olevan olemassakaan. Meidän huussi on tehty kaikesta saadusta ja jäädystä tavarasta. Seinät ovat vanhaa venelautaa, siis huussin kuuluisi seilata nyt järvellä alkuperäisen ajatuksen voimalla;). Ovi on löytö Kalajoen matkalta ja ikkuna on ollut jemmassa jo vuosia tietämättä, että päätyisi hyyskän kurkistusluukuksi. Kuistin kaiteiden päälislankku on vanha kirkon virsikirjateline, nurinkurin vain asennettuna:). Kuluneina päivinä olen miettinyt tämän meidän urakan suuruutta, jonka sade saa näyttämään todella suurelta. Valmis huussi on minulle sellainen voitonmerkki, tämä todellakin valmistuu pieni pala kerrallaan:). Huussin olen kuulemma ylisisustanut ja myönnän kyllä, minusta on vain niin huimaa fiilistellä valmista. Lavuaari on kaapattu Puustellin valikoimista ja ehkä se muuttaa ylämökille joskus vuosien päästä. Lavuaari on minusta lumpeenkukan muotoinen ja minusta se sopii meidän lumpeisen järven rannalle. Tauluista ihastunein olen pöllötauluun ja sen sain hivutettua ystäväni Johannan puodin seinältä itselleni. Edestä puuttuu vielä osittain meidän "laituri" mökille ja sen kaiteet, jotka tulevat samalla mallilla kuin kuistinkin heinäseiväskaiteet.

Yhtäkaikki on vain niin ihanaa päästä vessaan;)
Ilona

25 kommenttia:

 1. Voi miten upea "Hotelli Helpotus":)Meillä on mökillä samanlainen kompostoiva käymälä ja tykkään,kun kannen avaa,yllätys,yllätys yhtään kärpäsiä ei hyökkää silmille ja on hajuton ja todella helppohoitoinen! Aivan ihana tuo ikkuna ja ei yhtään yli sisustettu;))
  Terveisin " Lomalainen":)

  VastaaPoista
 2. Ei hyvää päivää mikä huussi.... IHANA!!!!!!!!!!

  Ei mikään ylisisustettu vaan jus sellainen missä voi rauhassa kököttää ja vieläpä lepuuttaa silmiään :))

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpaa, Ilona!! Aivan ihastuttava ja hiljaa hyvä tulee.

  Pitäkää vain tiukasti maalla noin ihana huussi ;D

  Olette te melkoisia puurtajia ♥

  VastaaPoista
 4. IHANA!!!Kyllä tuolla kelpaa :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis "pikkula"! Ihana ikkuna ja käsienpesuallas on oikea namu. Kyllä tuolla kelpaa käydä :)

  VastaaPoista
 6. Tuossa huussissa on yksi aivan ISO ONGELMA!
  Eihän tuolta halua lähteä pois, vaan istua ja nauttia pidempäänkin. =) Varo vaan, hyvän kirjan kanssa tuolla istuu jokainen peppunsa kipeäksi.
  Niin kaunista taas!

  VastaaPoista
 7. Lupasin jo miehelleni nukkua yöni hyyskässä, tuo tuoksuton huussi on tosiaan ihan unelma ratkaisu, suosittelen ihjokikiselle mökkeilijälle, ruuantähteet saa myös heitellä surutta pömpeliin:). Ihana lukea teidän huussi-kommentteja;)
  Ilona

  VastaaPoista
 8. Loistava "hotelli helpotus" ihana, nyt vain luettavaa sinne niin siellä viihtyy mukavasti.Meillä ollut mökillä samanlainen ihanuus ja lehtikori vieressä,vieraatkin viihtyvät siellä.Mukavaa viikonloppua! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 9. Kyllä työ ootta mahottoman ahkeaa väkeä :)

  VastaaPoista
 10. Ja minä kun näin eka kuvan,niin ajattelin,että teille on rakennettu uusi vierasaitta...niin kaunis tuo "Pikkulanne"on:)

  VastaaPoista
 11. Todella ihana huussi. Ei taida olla kiirus huussista pois ;)
  oikein mukavaa alkanutta viikonloppua sinulle
  Halauksin Erica

  VastaaPoista
 12. Ihana ikkuna teidän huussissa!

  unelmia-unelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. Voihan nenä, etten sanois :)
  Ja minä tuolla peltivajassani yritän epätoivoisestimsaada sisustettua huussin puolen sellaiseksi että sinne kehtaa mennä!
  Noin ihanaa siitä ei saa muuta kuin rakentamalla uuden :)
  Mutta mä koitan kestää! Onneksi sekin on hajuton...

  VastaaPoista
 14. Kyllä kelpaa noin hienossa huussissa kyllä istuskella :)

  VastaaPoista
 15. Tosi upea wc. Katsoin ekaks että on leikkimökki:)

  VastaaPoista
 16. Kyllähän noin kauniiseen huussin haluaa vaikka ei olisi tarviskaan.

  VastaaPoista
 17. Kertakaikkiaan ihana huussi. Voisin muuttaa tuonne jopa asumaan :)

  VastaaPoista
 18. Iiik, miten ihana huussi! Kyllä kelepaa...

  VastaaPoista
 19. Tosi kaunis on kyllä vessa! Lavuaari on tosi kauniin mallinen ja ihanannäköinen tuossa pesukomootin päällä. Olet kyllä niiiin taitava sisustaja ja minusta tuolla ei ole ainakaan mitään liikaa ;)

  VastaaPoista
 20. En ole kyllä eläissäni nähnyt noin upeaa ulkovessaa, vierailut anopin mökillä ovat aina täyttä tuskaa kun olen ötökkökammoinen hygieniafriikki, nyt tiedän mitä kuvia hänelle näytän seuraavalla vierailulla, vink, vink... ;) täytyy vaan sanoa et "istuisin!" =)

  VastaaPoista
 21. Ei niin tippaakaan ylisisustettu (tai rakennettu)! Jos kerran täytyy olla huussi, niin sen täytyy olla justiinsa tuommonen, ettei inhota mennä sinne äheltämään. Estetiikkaa sen olla täytyy, oli se sitten sisällä tai ulkona. Ja niin nätti ja hajuton, että sen voi rakentaa vaikka keskelle pihaa. Ei tarvitse piilottaa leppäpuskien ja itikoiden joukkoon.
  Tein meille mökille samalla idealla ulkohuussin ja sinne on kiva mennä. Meillä vaaleassa hirsirakennuksessa värisävymaailma on vihertävä ja kermankeltainen, mukana kuparinruskeaa ja takorautaa. Maalasin seinälle säänkestävän taulun - mallin siihen otin Erkki Tantun vanhoista piirroksista. Mies rakensi sinne moottoripyörän akulla toimivan valon, joka sytytetään Enston valkoisesta sähkökoskettimesta. Sähköjohdot piilotettiin hirsien väliin ja ledivaloa suojaavana lampunkupuna on vanhan polkupyörän hopeinen etuvalosuoja. Äärettömän hyvin toimii ja on oikein hyvä mörönpelätin syksyiltoina!

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!