28. elokuuta 2012

365 päivää vuodessa:)Olen saanut usein postia kirjoihini liittyen. Ajattelin kirjoittaa nyt siitä arkipäiväisemmästä puolesta kirjan tekijänä. Yhden kirjan tekemiseen menee noin vuosi aikaa, eli kun tänään päätetään tehdä sisustamisen unelmia ne saattavat nähdä päivän valon vasta ensi syksynä. Jokaisena vuoden päivänä rakennan kirjaa mielessäni. Jokaista kirjan kuvaa varten teen töitä urakalla. Kuvia otan yhtä kirjaa varten tuhansia ja niistä kirjan sivuille painetaan vain murto-osa. On päiviä jolloin istun kirjoittamassa kahdeksan tuntia kerrallaan ja on päiviä jolloin saatan sitoa kukkasiani ja asetelmiani jo aamu kuudelta. Kukkia voisin sitoa ihan jokaisena päivänä, ne vain sattuvat olemaan intohimoni.
 
Minun tulee kirjoittaa riittävä määrä tekstiä ja ottaa riittävä määrä kuvia yhtä kirjaa varten. Kaikki tekstit ja kuvat jaetaan ryhmiin, jotta taittajan olisi helpompi ymmärtää, mitä ihmettä milloinkin ajan takaa. Minulla on onni tehdä kuudetta kirjaani saman taittajan Maaritin kanssa. Maarit lukee jo osan ajatuksistani ja komppaa juttujani:). Ihanaa on ollut tehdä yhteistyötä Talven taikaa -kirjassa Huiskulan kukkakauppojen kanssa, välillä kukkavuoren takaa on ihan pakko hihkua onnesta. Tällä hetkellä ennen kirjan painamista viisaat miehet tarkastelevat tekstiäni ja karsivat pois ihanaa-sanoja joita kuulemani mukaan viljelen ihan valtoimenaan. Tällä hetkellä minä jo hihittelen väsymyksestä ja hyvästä fiiliksestä johtuen, minulla on takana ihan mahtavia aikoja Talven taikaa-kirjan parissa. Ne hetket saan jakaa ihan hetken päästä Teidän kaikkien kanssa.
 
 
365 päivää vuodessa olen myös äiti. Se tarkoittaa sitä, että kirjoitan silloin kun on hiljaista. Askartelen ja teen kokeilujani aamupalan ja välipalan välissä. Hiippailen yläkertaan kirjoitettuani viimeisen kappaleen, halaan pientä lastani ja hymyilen, huomenna olen pelkkä Äiti:)
Ilona

20 kommenttia:

 1. Äiti on ohitse kaiken muun!

  Mitkä kuvat ja etenkin tuo eka...ja hortensiat myös. Nyt nappaan ne tästä ja käytän sitten vaikka syyskuussa. Nainen, sinä olet syntynyt sekä ideoimaan, että kuvaamaan ja sen lisäksi taidat tykätä tehdä käsillä jotain kaunista.

  Täällä eletään odotuksessa...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa sekä "ihanalta" että kovalta työltä. Huokaise hieman nyt ennenkuin alat uutta jo suunnittelemaan..

  VastaaPoista
 3. Onneksi Olet olemassa ja teet näitä ihania :) kirjoja meille kaikille!
  Suorastaan rakastan niitä ja ne kaikki ovat kunniapaikalla hyllyssä, sieltä otan aina välillä yhden käsiini, katselen, tunnustelen, tunnelmoin ja elän eläväksi ne kuvat ja tarinat
  Kiitos näistä kirjoista ja tulevista sellaisista

  Ihania :) kuvia jälleen kerran ja suloinen miehenalku pellolla!!

  VastaaPoista
 4. IHANIA ovat kaikki kirjasi, mutta varmasti ne ovat vaatineet myös paljon työtä. Tätä eivät varmasti kaikki osaa ajatellakaan miten kauan yhden kirjan valmistuminen vie aikaa. Onnea uudelle kirjalle, täytyy varmasti hankkia sekin!

  VastaaPoista
 5. Kivasti kirjoitettu päivitys, ihania kuvia ja kovasti kesän aikana kasvanut poika. :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoitit sydämellä ja lämmöllä,rakkaudella, ilolla ja onnella IHANAA:)

  VastaaPoista
 7. Taittaja on osa Sinua, olette täydellinen työpari. Olette osanneet yhdessä punoa täydellisen kokonaisuuden. Kohta saatte konkreettisesti tutustua uuteen tulokkaaseen. Ihan kuin äiti-lapsi -suhde se vaatii paljon kaikilta.
  Onnittelut uunituoreesta, malttamattomana jälleen täällä odotellaan.
  Ihastellen, nauttien ja vinkkejä toteutellen,
  Kaisa

  VastaaPoista
 8. kauniita kuvia, jaksamista sinulle <3

  VastaaPoista
 9. Kaunista! Sinulle olisi tunnustus blogissani...

  VastaaPoista
 10. Kiitos että jaoit tämän kanssamme! :)

  VastaaPoista
 11. Hyvvää huomenta kammarista ja aurinkoaamua ! Siis aivan ihanoita violettissävytteisiä kuvia. Noita syyssyklaameja pittääki viikonlopulla hankkia. Ja kirjaa oottelen innolla, kyllä tämä syksy tuo kaikkea kivvaa tullessaan. Terveisin toinen ihana- sana vilijelijä :)

  VastaaPoista
 12. Upeita syyskuvia! Kirjasi ovat kyllä kaiken sen puurtamisen arvoisia. Innokkaana odotan, että saan uuden tulokkaan kanssa käpertyä sohvan nurkkaan.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihania kuvia:) Jään innolla odottamaan kirjaasi:)

  VastaaPoista
 14. Innolla odotetaan täälläkin ;D
  Kauniita kuvia ;)

  VastaaPoista
 15. "Luova elämä on myös terveellistä. On tervehdyttävää ja suojelevaa tehdä asioita,
  joista tulee onnelliseksi."
  -Richard Bach

  On onni, että saa toteuttaa luovuuttaan, sitä missä tietää olevansa hyvä ja vielä nauttii siitä täysin siemauksin. Ihan täydellistä parhautta <3


  VastaaPoista
 16. On mukava katsella kättensä töitä, kokee onnistumisen iloa ja ennen kaikkea jakamisen iloa täällä blogeissa kuvina ja sinulla kirjan tekijänä teksteineen ja kuvineen.

  VastaaPoista
 17. ONNEKSI OLKOON! Uusimmassa Talo&Koti-lehdessä sai ilmeisesti sinun makuuhuonekuvasi ensimmäisen palkinnon :) Onnitteluhaleja♥

  VastaaPoista
 18. Kyllä on pieni poikasi niin äitinsä näköinen :)
  Tv. Tuula

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!