4. huhtikuuta 2013

Risukko rytisee!


                          Kuvat:www.kontio.fi
 
 
Ajatus siitä, että kahden viikon kuluttua pudotetaan kaivinkoneen kauha ensimmäistä kertaa maahan on melkoisen villitsevä. Meidän mökillä alkaa toinen vaihe, ja rakennushommat odottavat. Tiedän sen tarkoittavan ympäripyöreitä päiviä, näppyhanskoja, pölyisiä työvaatteitta, rakennusväsymystä ja hermoilua aikataulujen kanssa.
 
Olen melkoisen hyvä unohtamaan kaiken urakoinnin, ja haaveilen jo sisustuksesta. Oikeastaan asioita on jo päätettykin valtavasti tämän talven aikana. Meille tulee mökki Kontion mallistosta. Saunamökki on saman valmistajan, ja kaikki toimi enemmän kuin hyvin. Meidän keittiö tulee paikallisesta Kahenkalusteesta . Tarjouksia kysyimme melkoisen joukon eri liikkeistä. Osa tarjouksista ei koskaan meille saapunutkaan. Yhteistyö, ja unelmien ovimalli olivat toimittajan valintaan vahvimmin vaikuttaneet perusteet. Varmuudella meille tulee myös tapetit Tapettitalosta. Ihanaisin kaikista malleista on mielestäni tuo kuvan Svinhufvud.
 
Tässä haaveillessa on hyvä palata todellisuuteen. Vanhoja aseman ikkunoita on vielä kasa puhdistamatta. Näistä syntyy joskus väliovet meidän mökille :)
 
Ilona
 
Ps. Kurkatkaa lehtihyllyltä Hannan ihanaa kotia Unelmien Talo&Koti-lehdestä sekä Glorian Kodin sivuilta Heidin ja Geoffin upean värikästä kotia. Ihana oli päästä kotiinne Hannen kanssa vierailulle.

19 kommenttia:

 1. Oi, mökistä tulee varmasi ihana. ♥
  Ja tiedätkös, juuri tuota samaa mökkiä olen katsellut "sillä silmällä", tai lähinnä olen ajatellut että kun me (huom!!! kun ;) joskus sitä alamme rakentamaan niin juuri tuollaisen kuistin tahdon sinne, ehkä vielä muokkaisin piirustuksia niin että saisin takaosasta käynnin suoraan ulos ja sinne vielä pikkuisen terassin. Noooh.... nämä haaveita ja suunnitelmia jotka toivottavasti sitten joskus toteutuvat. Ihanaa loppuviikkoa Ilonainen. ♥

  VastaaPoista
 2. Hei jee, tsemppiä rakennusprojektiin! Ihana kun on mies, joka tekee itse ja toteuttaa vaimon villimmätkin haaveet :)

  VastaaPoista
 3. Oi, onpas mahtavan näköiset ovet!! Ihanaa rustiikkista mökkitunnelmaa :) Mökki näyttää upealta isoine terasseineen. Mökkikuume kasvaa täälläkin... Meillä olisi mahdollisuus saada kesämökki tosi edullisesti, mutta vaatisi aikaa ja rahaa sitä ylläpitää ja kunnostaa, ja kun oma pihakin on vielä laittamatta niin kai on vaan maltettava mielensä vielä muutaman vuoden, ennenkuin mökistä vakavissaan haaveilee..

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Aivan IHANA tapetti ja nuo vanhat ikkunat.
  Mökistänne tulee kaunis jos vähäänkään on kotinne näköinen...:))

  VastaaPoista
 5. Oih, miten ihania juttuja tulossa mökille. On se vaan mahtava juttu, että on taitava mies, joka osaa toteuttaa kaikki haaveet.

  VastaaPoista
 6. Onnea raksaprojektiin! Hienon näköinen Kontio tulossa :)

  VastaaPoista
 7. Onpas ihana mökki! Minä myös haaveilen mökistä ihan keskellä korpea järvenrannassa - omassa rauhassa.

  VastaaPoista
 8. Oikein mukavia mökin teko hetkiä:)

  VastaaPoista
 9. Oi, teille tulee hurja kesä ja heti edellisen perään! Voimia! Ihanaa päästä seuraamaan tätäkin projektia!

  VastaaPoista
 10. Tuosta mökistä tulee varmasti aivan ihana! Onnea projektiin!

  VastaaPoista
 11. Tiina meillä on juuri sama muutos tehty mökkiin, uloskäynti tulee kaappirivistön kohdalle. Ihan noin idylliselle ei meidän mökki näytä, mies ei suostu laittamaan kiveä piipun kohdalle millään - vielä ;) Ihanaa on suunnitella, nyt tarvitaan vain pinkka näppyhanskoja ja pitkää pinnaa rakentamiseen. Tosiasiassa oma kotipiha jää ensi kesäksi omaan huomaansa, jostain on aivan pakko lintsata.
  Ilona

  VastaaPoista
 12. Oi teidän mökistä tulee oikea unelma! ♥

  VastaaPoista
 13. Wau, sinulla on tiedossa upea kesä uudessa mökissä. Luin juuri postilaatikkooni tipahtanutta Talo&Koti-lehteä, ja imin uusia ideoita. Värimaailmat olivat lehdessä huikeita :)Mökkikuvasta tulee jotenkin mieleen alppimainen fiilis. Tapetti kertoo, että sisälle tulee oikein hempeä, romanttinen sisustus ;)

  VastaaPoista
 14. Voi mökistä tulee varmasti upea <3 Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
 15. Ihania suunnitelmia, tuosta tulee vielä mahtava mökki <3

  VastaaPoista
 16. Tuleepa upea mökki! Sehän on ihan amerikkalaistyylinen. Kyllä siellä kelpaa levätä köllötellä, mutta kova työhän teillä tosiaan on ennen sitä! Tsemppiä ja voimia näihin talkoisiin ja aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 17. Hienoon projektiin olette lähteneet. Oma piilopirtti on juuri sama malli. Tsemppiä ja aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 18. Ja vielä nyt innostun kirjoittamaan... Me muokattiin myös pikkasen pohjapiirrosta. Ruokailutila on omana erkkerinään ja takapihan puolelle pääsee juuri tuosta kaappien kohdalta. Siellä on pienempi katos ja portaat. Saunan seinää puskettiin sen verran kauemmas, että saatiin uloskäynti pesuhuoneesta saunan sijaan. En muista oliko alkuperäisessä mallissa avoin tila olohuoneen päällä ylös parvelle. Se olis ehkä ainoa minkä muuttaisin kiinni, niin saisi enemmän tilaa ylös. Mut sekin vaan ehkä.

  ...ja uudet rakennusintoiluterveiset. :)

  VastaaPoista
 19. Aivan ihana mökki teille on tulossa :)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!