27. joulukuuta 2013

Kärrynpyöräkransseja ja lumipallokakkuja!






 
Pyhissä on ehdottomasti parhautta kiireettömyys. Pitääjoskuskokeilla-lista on hieman lyhyempi tänään - aikaa on ollut kokeilla kaikkea kivaa. Jo syksyllä sain idean Pialta Metsänkylän Navetalta tällaisesta kärrynpyöräkranssista. Tosin navetan kranssi on aivan jättisuuren kärrynpyörän ylle taiteiltu koivusta. Oma pyöräni on minikokoa, mutta idea on minusta huippu, kiitos Pia. Tuonne navetalle kannattaa muuten eksyä retkillään, aivan ihana paikka :)
 
Lumen puutteessa innostuin tohinoissani rakentamaan myös lumipallokakun vieraille. Kakun paistoin lasisessa puolipyöreässä kulhossa muotoonsa.
 
Lumipallokakku
3 kananmunaa
1 3/4 - 2 dl sokeria
3/4 dl öljyä
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta ...
1 rkl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
täyte:
1 dl
vadelmahilloa
1dl ja 1dl kuohukermaa ja rahkaa
 
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää öljy ja suola. Sekoita leivinjauhe, kaneli ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon.
2. Voitele halkaisijaltaan 22-25 cm:n kokoinen vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
3. Halkaise jäähtynyt, matalahko kakku kahteen osaan. Levitä kakkupohjalle vadelmahilloa ja sitten vaahdoksi vatkattua kermaa. Peitä kakku kuvulla tai kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään viileässä.
4. Levitä päälle kuohukerma/rahkavaahto ja tömäytä päälle tomusokeripilvi.
 
 
Nyt odotan niin kovaa oikeaa lunta, tiedän teidänkin tekevän niin :)
Ilona

9 kommenttia:

  1. Olipa ihana idea käyttää tuota pyörää kranssin pohjana! Tykkään! :) Kaunis on kakkukin ja varmaan herkullinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava oli se jättikranssikin, jos olisi valtava tila :)

      Poista
  2. Mutta Ilona, eihän tuota kakkua voi syödä muuten kuin silmillä. Kukas tuon raskii aloittaa ;) Täällä tuota lunta tulee kokoajan kun Esterin . . . ;) tuota valkoista soosia on jokapaikka täynnä, alakais jo riittämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakusta on enää muisto jäljellä ;) Voi, teillä on lunta. Täällä on mustaa, mustaa ja vielä mustaa maata. Jospa se siirtyisi teiltä meille :)

      Poista
  3. Kranssien suurena ystävänä, voi ihanuus! Hmm..kyllä pitäisi tehdä aikamoisilla ainesmäärillä, että saisin oikein ison kinoksen tuota "lumikakkua" pihamaalle;) Hyvä vinkki oikeaa lunta odotellessa:)

    VastaaPoista
  4. Täällä myös ihan innolla odotetaan kinoksia. Lumikakkuja täytyy ehkä väsätä sitä odotellessa ahkerammin :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihastuttava mökki. Haluaisin nähdä joka nurkan, utelias kun olen. On siihen toinenkin syy. Me olemme rakentaneet talviasuttavan hirsimökin kolme vuotta sitten järven rannalle pohjoisessa.Mökillä keittiön pöydän ääressä kirjoittelen. Ulkona tuulee kovasti, +2 ja vettä sataa.Luminen joulumaisema on muisto vain.Ihania mökkihetkiä sinulle ja "pojillesi."
    Irmaorvokki

    VastaaPoista
  6. Lehtikuusen oksat on kyllä niin kauniita! Ihana idea! Muhimaan pistän sen ja hyödynnän joskus :) Mukavia välipäiviä lumettomuudesta huolimatta!

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia! Tuo blogin bannerikin on niin kaunis! Löysin tänne parinkin eri blogin kautta ja taidan jäädä seuraamaan :)

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!